Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 14:30

Já jsem nemocná matka zdravyho ditete, to je taky pěkně naprd, ale z těch dalších variant ještě asi ta nejlepší! Tak preju všem marodům brzký uzdravení! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2021 14:36

eless nemáš to vůbec lehkésnad ti v poradně doporučí, jak se synem pracovat. Možná se ve školce díky tomu zlepší a zvládne chodit do běžné. S místy ve speciální to je bída i v Čechách, co vím, ale třeba budeš mít štěstí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2021 14:37

Potrefenáhusa to je hodně naprd varianta! A malá je ještě malá na odložení k televizi nebo tak něco. Ať je ti brzy líp.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 15:53

letfenixa To je blbý. Tak snad to přejde

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:01

Před pár týdny tu byl tip na bezdotykovy teploměr, co se přikládá jen k čelu. Asi bysme ho užili

Je to spolehlivé a máte konkrétní tip?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:07

eless . Ach jo. To, že sa nezapaja do programu je pre učiteľky dôvod, aby ostal doma aj doobeda? Syn má svoj svet (ako o ňom povedali učiteľky) a prvé mesiace všetko úplne ignoroval, ale postupne sa začal trocha zapájať aj vďaka nim, nijako naňho netlačili. Neviem ako je na tom presne tvoj syn, ale je šanca, že si trocha zvykne? alebo aspoň učiteľky sa naučia s ním pracovať.  Držím vám palce.

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:09

Tie choroby, to je také strašné, ubijajuce

Syn mi dnes hlásil, že bol v škôlke dobrý a bolo mu len trosilinku smutno. A že zajtra mu smutno nebude, až pozajtra. A potrebujem, aby aspoň tento týždeň odchodil celý.

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:12

@elles fakt, prečo je problém, že sa nezapaja? Mne sa to zdá normálne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:18

žluťásek my máme z Lidlu a ten měří tak +- stupeň, ten bych určitě nedoporučila

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:19

A dnes šiel syn zas do škôlky, dva dni mu nič nebolo, všetko už jedol, len som sa snažila nedávať mu mliečne, aby nahodou nevracal. Tak dnes som šla preňho už pred obedom do škôlky, lebo by musel byť celý deň hladný. Desiata mliečna, obed mliečna polievka a mäso na smotane, poobede mlieko. Už ho preháňa a zas je na sucharoch. Prosím vás čo je toto za choroba? Jedno doobedie vracanie, dva dni všetko v poriadku, potom (asi po jednom mliecnom jedle) v noci vracanie, zase dva dni všetko ok a dnes pre zmenu zas hnačka. Ja už neviem či je to zas iná "choroba", alebo sa včera príliš nalogal vody na plavárni, či čo už zase! A dnes v noci sa povracal už aj mladší. Inak im nič nič nie je. Len sú mrzuti zo suchej stravy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:22

Mrakoplas podle mě mu jen dobíhá ta střevní viróza, to může trvat docela dlouho.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:28

Evaeva ale je to čudné. On vlastne vracal len jedno doobedie, skôr ho napínalo ako vracal, dva dni mu vôbec nič nebolo, potom sa raz v noci povracal a potom zas dva dni vôbec nič. Tak už som dúfala, že je zdravý. Ale asi mám nereálne očakávania, veď on je od začiatku leta chorý skoro furt. Jako dostal od doktorky Broncho Vaxom, ale zrovna na dýchacie cesty moc netrpí ale chytí všetko ostatné.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:54

Mrakoplas přesně to mne napadlo, s tím nezapojováním. Dcera se nezapojovala asi půl roku, prostě postávala opodál a pozorovala, ale přitom tam chodila ráda, a ve školce to komentovali "každý má své tempo". 

eless moc držím palce

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 16:57

Jinak teda u nás je zdravý jen muž, dneska si vzal volno a říkal, že je zvědav, jak dlouho vydrží. U dcery je to naštěstí jen rýma, mně to skočilo do krku a ta únava! Snad mi tyhle dva dny klidu pomůžou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2021 17:33

Mrakoplas jak měl syn teď tu střevní chřipku, tak zvracel dvakrát, jednou odpoledne a pak až druhý den při obědě. Mě bylo těžko už několik dní před tím, jiné projevy jsem neměla, původně jsem myslela, že je to z jídla, ale trvalo to snad týden než jsem se cítila dobře. Syn to zřejmě chytnul ode mě, ale až čtyři dny poté. Taky mi to přišlo zvláštní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2021 17:34

Mohučanka jj, někdo to prostě musí okouknout. Syn mi taky dnes říkal, že hráli nějakou hru, ale on nehrál, jen stál na čáře. 

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 17:37

Boli sme na ihrisku, syn tam spoznal jedného chlapca zo škôlky a ten tak príšerne kaslal

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 18:08

Evaeva no právě, nepovažovala bych to za důvod "vyloučení" ze školky...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2021 19:26

Mohučanka jo no, souhlasím. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 27. zaří 2021 19:57

eless Předně ti chci napsat, že s tebou fakt soucítím, i když asi těžko se to dá představit, když se to takhle sesype! 

Ale chtěla jsem se tě zeptat, kdyby to bylo tak vážne, to by syn nemohl chodit do běžné školky s asistentkou? Protoze jedna znama má dítě autistu a ten s asistentkou chodí a hodně mu to prospívá. Další známí mají dítě snad ještě bez diagnózy, ale je pry nějaké agresivnější a asistentku doporučila praktická (ale další postup, co se děje neznám, zda se musí někam do poradny aby ti ji příklepli, nevim). A tvůj syn, ty jsi o něm někdy přemýšlela, že by mohl mít nějakou diagnózu, jakože je nějaký jiný problém krom toho že nemluví? A proč vyrušuje na to spaní taky nevíš? Není mu třeba jen smutno po tobě tak hledá pozornost? Víš co, ono mě to prekvapuje, protože jsi tu vždy o synovi psala pěkně, že by člověk nečekal žádný problém že by si s sebou nesl. A to nezapojovani bych taky moc neřešila, neteř snad dva týdny stala stranou a pozorovala, pak si tak hrála sama. Ale snad dva měsíce neměla žádný výrobek ani výkres nic, že prostě seděla a nechtěla dělat to co ostatní. Tak ti držím palce!