Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 13:37

711990 to neva, já chci stejně nějaký koupit.

Děkuju o ostatním za tipy a zkušenosti. 

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 19:18

Syn chodí od půlky měsíce do školy a je spokojený, ale já jsem z toho nějak rozčarovaná. V jeho spadové škole jsem nikdy předtím nebyla, den otevřených dveří se kvůli c-19 nekonal, fotky na netu nejsou. Rodiče do školy vstupovat nemají, ale když třetí den nedonesl už třetí mikinu, vnikla jsem do budovy a byla v šoku. Škola je stará zástavba, vypadá to, že za posledních 50 let tam nezmenili nic. Schodiště strašně špinavý, ošoupaný lino, všechno takový jetý. Šatny tu nejsou v suterénu, ale na chodbě vedle třídy, nebo rovnou ve třídě, takže se samozřejmě binec z venku roztahá všude. Když jsem zděšení projevila před kamarádkou, tak mi rekla, že všechny městský školy tu vypadají takhle. 
Do školy se chodí buď na otevřené celodenní vyučování (program do přesně dvou nebo přesně čtyř), nebo jen škola a pak družina, nebo po hlavním vyučování domů, obědy ve škole nejsou. Družina je buď ve škole, nebo v rámci mateřských škol. Syn chodí do družiny v ulici, co je škola. Dneska přišel s tím, že měl k obědu pět hotdogů. Jídelníček k dispozici nemám, ale věřím mu, hotdog nikdy v životě nejedl, ani o něm nikde neslyšel...

Tak nějak se slzou v oku vzpomínám na svoji českou ZŠ.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 19:47

Tabea wow to je drsny

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 20:28

Tabea To je drsný. Já jsem v podobné vizuálně otřesné škole dělala praxi a fakt mi těch dětí bylo líto. Přesně co popisujes, plus třídy úplně hole, věřím, že na že základce je to aspoň v těch třídách pěkně. Hodně jsem přemýšlela nad tím, zda to třeba nevnímají nebo nějak podprahové vnímají, ale byla to střední škola a téměř výhradně kluci, takže třeba je jim to fakt jedno. No, ale když se teďka zamýšlím víc, tak asi do podobné školy co popisujes ty, jsem chodila, ty šatny ,,klece,, na chodbě, jeta podlaha a nevnimala jsem to tehdy. 

Jen teda nechápu ty obědy, to ji tedy ve družině?

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 20:44

Syn bol v škôlke včera, dnes, dnes sme boli na výtvarnej a už má 38

Offline Gatita
8690 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 21:07

Karja myslim, ze to deti vnimaji. Dodnes si pamatuju hnusne kabinky na wc na zakladce. A to jsem tam chodila jen do pate tridy. A gympl jsem mela taky nepekny, na sidlisti. Hrozne jsem chtela chodit do centra jako kamaradka, prislo mi, ze tam to ma tu spravnou atmosferu;)

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 21:07

Karja Jo, ve družině. Ve škole jídelna není, obědy dováží. Já myslím, že je to zas daný historicky, donedávna byly ženy po narození dětí v domácnosti a děti prostě po škole šly na oběd domů. Kolegyně mi rikala, že u nich (dětem je asi ke dvaceti) byla družinářka, která hlásala, že do družiny mají chodit jen děti z rodin, kde si finančně nemůžou dovolit, aby matka zůstala doma a starala se o rodinu.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 21:20

letfenixa lituju! My jsme teď doma absolvovali horor nechci-panadol-i-kdyz-mam-horecku a teda strašný. Z toho pláče mu to muselo vylézt až přes 39 určitě.

Ležím u něj, vybírám bezkontaktní teploměr v eshopu a potřebovala bych ještě nějaký bezkontaktní antipyretikum. 

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 21:35

žluťásek dala som mu cipok a ten bezkontaktný chcem aj ja, máme lidlovsky, syn ho má na hranie

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 22:23

letfenixa tady hrůza pokračuje, probudil se po hodině s hrozným pláčem. Panadol zabral, takže horečka klesla, ale pyžamo úplně mokrý. Asi nějaký zlý sen, dlouho vzlykal a pořád něco drmolil. Je mi ho tak líto, ty nemoci dětí jsou strašný. 

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 22:28

žluťásek Chuďátko, ať je zbytek noci už klidný.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 22:39

žluťásek letfenixa To je hrůza! Jeden by řekl, že si to ti vaši už odstonali! Ať je zítra lépe;-)

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 22:42

Karja ten náš chodil do školky loni jen v září, letos ještě ani nestihl nastoupit

Fakt jsem si takhle září nepředstavovala, tohle jsem čekala tak v listopadu. Ach jo. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 22:53

žluťásek No je to des! Kéž by si člověk mohl říct, že listopad bude třeba o to víc klidnější!

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 22:59

Karja v listopadu budem zavřený doma, to už bude klid

Já o tom zle žertuju, ale na další lockdowny už nevěřím, myslím že nic se už zavírat nebude. Ale ty unudlený kašlající děti v kolektivu mě teda štvou fest. My jsme se drželi stranou 3 týdny, aby byl úplně fit a šel do školky zcela zdravej. Ani to nestihl a už je nemocnej zas, ach jo. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 28. zaří 2021 23:01

žluťásek Viď, ale kde k tomu teda přišel! Já doufám, že děti moje chvíli teď vydržej....jenže u nás je zase nastydlej můj táta, ten vydržel 14 dní zdravej...takže já už to mám skoro jedno, jestli holky budou doma nebo ve školce. 

Offline slniecko admin
19672 příspěvků moje polička 29. zaří 2021 00:50
Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 29. zaří 2021 07:17

eless posílám aspoň virtuálně trošku energie

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 29. zaří 2021 07:26

My už jsme bohužel od moře zase zpátky v realitě. Nechala jsem kluky lehce aklimatizovat a odpočinout a dnes po třech týdnech opět do školky. Nesetkalo se to s žádným odporem, tak uvidime, co bude hlásit muž ze šatny. Dovolená byla úžasná, očekávala jsem poněkud ten kreslený vtip před dovolenou/po dovolené (s dětmi), ale vůbec to tak nebylo, naopak. Když jsme nejezdili na výlety, menší seděl v písku a bagroval nebo jezdil po okolí na různých strojích uzmutych synovi paní domácí , starší byl buď ve vodě nebo někde něco kutil s kamarádkou, kterou si tam našel. Nakreslili x kilo kamínků, stavěli všechno možné, vybarvovali omalovánky pod slunečníkem, hráli si s kočkami. Nebyl problém se i občas natáhnout na lehátko a jen pozorovat. Budu z toho žít aspoň rok a doufám, že kluci nabrali nějaký D do zásoby. Teď jen aby to menší zvládl ve školce a budu spokojená. Když to tu tak čtu, tak doufam, že tam kluci nebudou sami.

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 29. zaří 2021 07:33

Karja vďaka. Zobudil sa 4.20 taký spokojný, už nemá horúčku, len zvýšenú teplotu. S malou dušičkou som volala do roboty.

Je to úplne na figu.