Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:00

Potrefenáhusa já se teda přiznám, že mě to vůbec nevadí, když spí spí, v dosahu chůvičky půjdu kamkoliv. Třeba to skládání do myčky nebo cvakání příborem vadí, já taky zrovna moc nehlučím. Ale kdyby se začal převalovat a uviděl mě, nevím, jestli by spal dál. Kluci teda přes den spí bez mé přítomnosti od narození, nikdy mi nepřišlo, že by se mohlo něco stát. Asi bych nedokázala být jim přítomná celý den několik let v kuse.

Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:00

Jos no předčasný vbuzení je strasny, strasny, já si vzdycky vzpomenu na ty rady je budit, aby nespali moc dlouho, to u nás vůbec nepřichází v úvahu!!!

Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:10

Evaeva tak já nejsem úplně přítomna, jsem ve vedlejsi místnosti, jen nemám zavreny dvere, přijde mi to v pohode. A jak jsem psala, dlouho to bylo uplny sci-fi, měla jsem ji na klíně na kojicim polštáři, při každým pokusu o odložení se do 10 minut budila...taky to šlo prezit, proste jsem si četla. Mít mimino, který jde odlozit a spi, asi bych si taky zvykla :-)))

a přešlo to, teď spi většinou fakt dobře. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:11

Jos já ho budím dost často, jinak by prospal celé odpoledne. Ale už vím, jak na to. Musí spát dvě hodiny a jen otevřu dveře a nechám mu čas na probuzení a rozkoukání. Když ho potřebuju vzbudit dřív, tak je to blbé. To musím být připravená k odchodu a hned ho šoupnout do kočárku.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:14

brrr Dneska udělala v obchodě a na ulici scénu, ze které pro okoli vyplynulo, že jsem ji vzala peníze:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:15

Potrefenáhusa jo tak to by šlo. To neodližitelné dítě by bylo pro mě hodně náročné, ale samozřejmě, když to nejde jinak... Mladší se na postýlku taky musel naučit, naštěstí kočár i stojící fungoval víc než dobře.

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:16

#Potrefenáhusa jasně, to vůbec neměla být kritika, nebo tak něco! Jen mě to překvapilo, protože jsem ji měla v kategorii "slabých spáčů" . Ale nedošlo mi, že ono se to může projevovat různě, u nás právě extrémní citlivostí na zvuky.

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:16

Potrefenáhusa pokud ji máš naučenou spát v ne úplném tichu, tak bych to tak urcite nechala, protože jsou z toho jen výhody. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:17
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:21

K těm zvukům, já dneska šla cvičit a zanechala jsem synka v tatínkově péči. Synek celou dobu spokojeně spal a tatínek vedle něj celou dobu neméně spokojeně poslouchal operu. My prostě vychováváme děti pro panelák. Kdo potřebuje ke spánku dokonalý klid, nemá tu co dělat ;o)

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:22

Karja Jsi koukám slušná krkavčí matka, to bych do tebe neřekla ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:25

DruI opera by asi u nás prošla, vadí spíš rány. Ale staršího nevzbudí ani hystericky řvoucí sourozenec ve stejném pokoji

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:27

Pinot Noir citlivost na hluky a špatné spaní jsou dle mých zkušeností dvě zcela odlišné věci. U nás spí nejlépe můj muž (těsně mu šlape na paty menší dítě) a toho vzbudí úplně všechno. Jenže on zas bez problemu usne. 

To spavejsi dite se zas jako mimino budilo i na zmáčknutí kliky v ložnici a přitom spala fakt hodně a i výborně usínala. Bydlíme v paneláku, takže tu se ticho vážně nedá očekávat, a zvykla si. teď už ji taky nevadí nic, jednou jsme takto kolem ní zbalili stan, kromě jedné ložnice, ve které spala. 

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:48

continuity tak náš starší to měl všechno dohromady - nešlo ho uspat, když se konečně podařilo, vzbudil ho spadnutí vlasu a znovu už neusnul

Mladší brzo vstává, to už mu asi zůstane, ale jinak si na jeho spánek nestěžuju. Nevadí mu konstantní hluk, takže spí v autě, když máme plný dům lidí, když soused řeže dříví. Ale v kuchyni by se vzbudil hned, to není konstantní hluk, ale jednotlivé rány - v mém případě tedy

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:53

My máme kontaktné spanie stále, obvykle zaspím poobede so synom (teraz už v pracovný deň nie a sakra mi to narušilo denný režim), po nejakých 20 minútach sa zobudím, niečo porobim a potom už sa k nemu vrátim, lebo ma hľadá (v spánku). Ale mne to nevadí, to je môj čas kľudu.

Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:54
Reakce na Pinot Noir:

#Potrefenáhusa jasně, to vůbec neměla být kritika, nebo tak něco! Jen mě to překvapilo, protože jsem ji měla v kategorii "slabých spáčů" . Ale nedošlo mi, že ono se to může projevovat různě, u nás právě extrémní citlivostí na zvuky.

​jo, ono podle mě záleží i na tom pohledu. Ona spi dobře (podle mě), ale od narozeni k tomu potřebuje kontakt. I v tom kočárku to bylo první tři mesice dost vošajstlich. 
ale ono se to furt meni, jak je starší, už spi normalne sama, jen potřebuje pomoct s usinanim. A tuk tuk tuk, před 6 zatím vstala asi 3x v životě

tak ale taky měla tuhle takovej asi tejden, kdy se v noci budila furt furt furt, asi ji rostou nějaký stoličky 

Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 12:55
Reakce na letfenixa:

My máme kontaktné spanie stále, obvykle zaspím poobede so synom (teraz už v pracovný deň nie a sakra mi to narušilo denný režim), po nejakých 20 minútach sa zobudím, niečo porobim a potom už sa k nemu vrátim, lebo ma hľadá (v spánku). Ale mne to nevadí, to je môj čas kľudu.

Pro mě taky ideál 

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 13:04

mnum... no tos pro ni musela byt princezna, jak dospeli moc ty barvy nenosí... 

.. s tou princeznou jsi mi připomněla včerejší ČT dokument Modrá krev o Karlu Schwarzenbergovi, kde se ptali i jeho dcery, která je princezna, a ta povídala, jak v dětství a mladí to strašně odmítala, chtěla žít v obyčejném domě a ne v zámku, a být jako ostatní děti. Oblikala se do kůže a na punk, aby to znegovala. ... jen takové odbočení z vlákna

. Mimochodem má myslím 5 dětí, ta Karlova dcera, nestačila jsem je spočítat. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 13:10

Pinot Noir já jsem dceru jako mimino uspávala v zavinovačce a pak pokládala do postýlky, a jednou jí vzbudilo, když mi křuplo v kyčli, jak jsem se ohnula přes okraj postýlky

Já jsem vždycky, když usla, napočítala francouzsky do sta, což mi zabralo dost času a měla jsem vyzkoušeno, že pak je možné ji odložit - ale bezhlučně.

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 13:12

Mohučanka jooo, mně zase takhle práskají lokty, taky jsem si ho tak vzbudila