Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40642 příspěvků moje polička 01. října 2021 08:52

Rhaenys Tohle období je fakt náročné. Ale aspoň máš jistotu, že prospívá, když takhle roste před očima. To je strašná výhoda.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:28

Takže myslíte, že jsem to odhadla správně, že je to ten spurt? On působí, jako by se u toho prsa vztekal, že má hlad, ale zjevně roste a za den vyprudukuje velký kýbl použitých plínek. Třeba půl hodiny se kojí, pak se vykadí, vyčůrá, přebalím ho, 10 minut je klid a pak začne zase kňourat, otvírat tlamku jako kapřík, cpát si ruku do pusy a přisávat se na deku/hnízdo/moji ruku/ svoji ruku/bok postele - podle toho, kde zrovna je. Ale já ho nemůžu kojit nonstop, jak se teď vzteká, tahá mě dásněmi za bradavky, není to teď nic příjemného, ač jsem si ještě před pár dny kojení užívala. Prostě děs

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 09:36

Rhaenys jestli opravdu pije (to poznáš), tak to jako spurt fakt vypadá. První bývá okolo toho třetího týdne, takže i to by odpovídalo. Zní to dost náročně, fakt se snaž si co nejvíc odpočinout (já vím, no). 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:39

Rhaenys ja se priznam,ze bych toto nevydrzela a zkusila mu dat UM.

Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:45

Zarinya prosím te, tyhle rady fakt nedavej

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:45

Evaeva Jo, pije, já bych řekla, že se až cpe či chlemtá . Já si za noc měním asi 4 trika, promočený od mlíka, k tomu ta obří spotřeba plen, za týden vyrostl z jedné velikosti .. řekla bych, že fakt nestrádá. Ale je to hrozný, teď nefunguje na uklidnění nic, jenom to prso

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:47

Potrefenáhusa ja nikomu rady nedavam,ja pisu co bych zkusila ja.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:47

Zarinya To ne, v čem by to bylo lepší?

Offline viktorka_od splavu
49462 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:50

Rhaenys kdyz pije porad, tak je to mleko "ridke", tim ma furt hlad. samozrejme jak rychle pribyva je to super a muzes v tom takhle pokracovat. nebo ho dokrmit aby se uklidnil a vydrzel dve hodiny spat muzi v kocarku. s tim rizikem, ze ti tvorba mleka klesne nebo ze mu to zachutna a nebude uz o kojeni stat. nic z toho neni katastrofa...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:51

Rhaenys ja te k nicemu nenutim,jen pisu co bych zkusila ja a neznamena to,ze se musi seknout s kojenim.Treba jednou za den to vyzkouset a pak dal normalne kojit.Kojit nebo mit ho prisateho x hodin taky nevim k cemu vede.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:52

Rhaenys vydrz, určitě se to zlepší.

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:56

Rhaenys po vlastní dvojité (a pokaždé jiné) zkušenosti, bych tu flašku dala taky. U nás to bylo ještě o něco horší v tom, že se sice takhle pořád kojil, ve dne, v noci, nestíhali jsme se ani vypravit na procházku, nedělala jsem nic jiného, ale stejně přibíral bídně nebo vůbec. Pocit marnosti strašlivý. Znovu bych tohle dobrovolně neabsolvovala.

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:56

Rhaenys to je ukážkový růstový spurt. Nedokrmovat, kojit, zrovna se to vždy max do týdne. 

Do konce šestinedělí nebývá s mlíkem žádný problém, produkce je řízena hormony. 

viktorka_od splavu mě to připadá jako ukázkově rozjeté kojení, fakt bych do toho nehrabala kvůli tomu, že je čtyři dny problém. Ty děti jsou naprogramované, aby se v tomto období kojili víc, zas to skoro samo přejde. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 01. října 2021 09:57

Rhaenys Tohle si s malou také pamatuji a přešlo to ze dne na den. Podle toho co píšeš bych taky typovala růstový spurt. Je to jen období, které nebývá moc dlouhé. Posílám sílu. Jinak mně hodně pomáhali stranky mamila.sk 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. října 2021 10:04

viktorka_od splavu jezis to je nejvetsi kravina, tohle si fakt odpust. Zadny ridky hladovy mliko neexistuje, miminko pije jak potrebuje. Ano, je to narocny, ale pokud chce Rhaenys kojit, dela to skvele a vse spravne. Priste radsi mlc.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. října 2021 10:05
Reakce na Zarinya:

Rhaenys ja se priznam,ze bych toto nevydrzela a zkusila mu dat UM.

​Souhlas. Já to udělala na radu dětské doktorky, protože mi nadala, že dítě trápím hlady. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 10:08

viktorka_od splavu řídké mlíko je blbost.

Rhaenys mělo by to brzy přejít, tobě se upraví produkce, on se naučí pořádně napít,... Já bych s dokrmem ještě chvíli vydržela. Nevydrží ani chvilku v kočárku? Fakt bych ho zkusila na chvilku vyslat s mužem ven, aby ses trošku vyspala.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. října 2021 10:14

Kan akorat ze matersky mliko je pro dite to nejlepsi. A pokud kojit chces, neni duvod. Samozrejme kdo kojit nechce, nemusi a to je taky super, ze si clovek muze vybrat. Ale nema smysl davat tyhle rady, protoze jsou zalozeny na nesmyslech. Pokud dite prospiva a roste, naopak je to zjevne velice dobre kojene miminko. Jen to muze bejt narocny, pokud je to zaroven ubreceny miminko.

Rhaenys a v satku nespi? Nebo v nositku? Zjevne uz je to velikej sikovnej kluk, mohl by i do nositka k muzovi. A spurt brzo prejde. Delas vsechno skvele, jsi dobra maminka!

Offline viktorka_od splavu
49462 příspěvků moje polička 01. října 2021 10:17

711990 priste si to po sobe precti a uklidni se nez to odesles

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 01. října 2021 10:17

Pinot Noir Tomu rozumím, v tvém případě bych to asi udělala stejně, jenže můj kluk právě prospívá skvěle, roste před očima, připadá mi škoda "kazit" to UM, navíc já mám za normálních okolností to kojení fakt ráda, nechci to ohrozit. Je to zatím jen pár dní, holt to vydržím, já si jen chtěla ulevit