Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 13:18

Mohučanka Pinot Noir to je klasika, ze je vzbudí lupnuti kolene, když se od nich člověk plizi pryč :-))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 14:14

Potrefenáhusa i ty moje medvědy občas vzbudil nějaký takovýhle absurdní zvuk

Offline yenefriel
3 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 14:43
Reakce na Karja:

Len Tak já to velkymaly řeknu, jak dlouho musí vydržet čekat na matku:-D. Protože to já zas nemám problém tam dlouho ležet:-D.

No ale tak před nekolika dny, dostala takovej sekecmazec za vyrušování, když jsem uspavala, a jak to funguje najednou, čeká a nerve než uspim. Jednou za čas je potřeba vyprodukovat nějaký běsnění! Dokonce se přede mnou schovala do koše na prádlo a já ji z něj vysypala a hubovala dál. A pak dokonce čekala tak, že za dverma ložnice potichoucku sedela a ani nic nedělala, nehrála si, nekoukakala na TV, jen čekala. Matka Herodes. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 14:59

Potrefenáhusa letfenixa já jsem s vámi v týmu kontaktního spaní. A nestěžuju si

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 16:09

Když jsme u toho spánku - je možné že si moje miminko v 8 měsících přechází ze 3 spánků rovnou na 1? Od pondělí dopoledne neusíná (dneska teda usnula na 10 minut v autě cestou mezi posilovnou kde byla se mnou na skupinovém cvičení a plaváním), po obědě odpadne dřív než vyjedu s kočárem ven a vydrží tuhá i 3 hodiny. A odpoledne už pak zase neusne a vydrží do 9 vzhůru... Ono by to vlastně i bylo praktičtější než 3x 30-45 minut, nikdy přes den neusnula jinde než v jedoucím kočáru. Maximálně se pak dá zastavit a zapnout Rock-it, to funguje spolehlivě

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 16:45

Potrefenáhusa Mohučanka Pinot Noir já jsem při spánku dětí pouštěla písničky jako podkres. Pak právě nevadilo, že jsem šla na zachod a otevřela si dveře atp. Jinak ty rány by je probudily, ale takhle to šlo 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 16:50

MPLee přijde mi to dost brzo, ale zní to tak

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 19:07

yenefriel Někdo ze sociálky? 

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 20:57

Evaeva Tak to jsem zvědavá. Přes den by mi to nevadilo, ale ty večery jsou dlouhý. Zkoušela jsem jí unavenou a protivnou uspat ve 4, 5 i 6 a bez úspěchu. Usnula až v 8... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:01

MPLee před tím večer chodila spát dřív? To jsem z toho nepochopila. Znáš to, klidně to může mít xy jiných důvodůTřeba se nakonec ustálí na dvou spáncích.

Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:09

MPLee já jsem někde četla, ze před 1.rokem přechází na jeden spánek jen málo dětí, nase totiž taky jednu chvíli vypadala, ale pak se to zas vrátilo k tem dvěma a vydrželo ještě asi 2 mesice po 1.narozeninách. Tak třeba se ted něco děje, učí se novou dovednost/rostou zuby/cokoliv a zase se ke dvěma/třem spankum vrátí 

Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:10

MPLee ona muže byt pretazena, pak jdou uspat blbě. Jestli byla protivna a unavená, tak ji asi ten jeden spánek ještě nestaci 

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:11

Potrefenáhusa Hm, to je zajímavá informace, u nás to taky začíná vypadat na brzký přechod na 1 spánek (10 měsíců), ale přijde mi to podezřelý (edit - podezřelý je, že by přestal spát dvakrát, takhle to myslím). 

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:17

Len deti, které spíš méně přecházejí na těch míň spánku dřív. Já si to už moc nepamatuji, ale se starší jsme byli na dvou spáncích kolem konce šestinedělí a na jednom zcela jistě před rokem. 

Ale ona spí strašně málo i těd, chodí ve 12 letech spát po desáté a vstává ráno sama před sedmou a stačí ji to.  

Online Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:19

Len syn přešel na jeden spánek v 11 měsících, celkem hladce. Myslím, že tak neobvyklé to není. Teda těch 8 měsíců se mi brzo zdá, ale i tak se mi to jeví tak, že to u MPLee k tomu směřuje. 

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:23

continuity Ani by mi to nevadilo, aspoň bych uspávala jen jednou, navíc se s každým ubráním spánek prodlužuje (haleluja, už dá občas i hodinu a půl). 

Včerejší vyklopenec

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:32

Mám dát syna na kroužek angličtiny nebo do Malého kuchtíka? Druhá třída, do angličtiny-krouzek (v rámci školy), chodil už loni, neví nic. Povinně bude mít angličtinu jako předmět ve třetí třídě. Domluvili jsme se, že vybereme jednu věc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:39

Len tuhle zkušenost mám s oběma taky. Když přešli na jeden spánek (oba asi ve 13, 14m teda) spali skoro stejně dlouho jako při dvou spáncích v součtu. A ta délka se (u staršího) teda nijak nezkracovala, až do úplného zrušení spal pořád stejně dlouho, poslední měsíc spal ob den, jeden den 2h, druhý den vůbec

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 21:55

Evaeva  Potrefenáhusa  dřív chodila spát kolem 9 večer. Spí v kuse do 7, půl 8 ráno. A měla spánky 30-60 minut kolem 9-10, pak usnula kolem 1-2 a odpoledne kolem 5-6. Když je hodně unavená a přetažená, tak to poznám. Teď je vidět že je unavená, ale spát nechce a pokus o uspání vyvolá hysterák. Jinak si hraje, jen už nevydrží sama a neví co by, víc kňourá a padá... Možná by usnula definitivně i v 7, ale to odmítám zkoušet. Ona je pak vyspaná před 6 a to nedám  Když jí rostl zub, tak spíš nedokázala spát dlouho a usnula 5-6x za den na 10-15 minut. Teď chrní jak medvěd 3 hodiny a nevnímá že jsem během jejího spánku přišla z venku, hodinu byla doma a pak zase vyrazila ven, jela metrem, autobusem, byla v obchodě a zase se vrátila domů

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 30. zaří 2021 22:02

tv No ten malej kuchtík ho asi bude víc bavit:-D. Ale nevím,zda zrovna to je důležitá část rozhodování pro tebe:-D:-D. A jestli tam s ním nebudou chodit samé buchty, aby ho to neodradilo