Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. října 2021 10:20

viktorka_od splavu tak jsem si to po sobe precetla....a mas pravdu, mela jsem se uklidnit a bejt ostrejsi. Priste to napravim.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. října 2021 10:27

711990 Nesmyslech? Když v měsíci dítě nepřibírá a řve, měla jsem děla co? Jak dlouho jsem měla asi tak vydržet? nebo změnit doktorku? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. října 2021 10:42

Kan ne ty, mluvim o Rhaenys , jeji dite zjevne krasne pribira. Driv se proste hnedka radilo umely mliko, misto toho, aby se zensky poucily o tom, jak funguje produkce mlika, ze je dulezity casty prikladani, zadny intervaly 3h a ze uplne nejdulezitejsi je nocni a brzce ranni krmeni, protoze tehdy je nejvyssi hladina prolaktinu a tim padem se nejvic stimuluje tvorba mleka. Taky nepomahaly reci o slabem, hladovem, netucnem mlece. Proste nebyla podpora kojeni. Znovu dodavam, ze to se tyka zen, ktere kojit chteji. Kdo nechce, nemusi a je to super. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:01

Rhaenys Víš co, kdyby byl starší, tak to bych možná, v tomto případě o UM uvažovala. Ale v šestinedělí fakt ne, to se všechno upravuje, když mléko máš (ta trička mokrá), on se naji (ty pliny na dranc a rust), tak je to fakt jen pár debilnich dní. A to šestinedělí debilni prostě je! Normálně dokud se nechceš zabít, tak je to asi standardní vývoj! Já teda s tou první dělala to, že jsem ji uspala a pak dala do kočárku, to by nešlo, že bys ho uhojdala a až spícího dala muži na chvilku ven? ono i chvilicka nepřítomnosti dítěte hrozně matku občerstvi! Tak držím palce, myslím, že už zítra bude lepší den;-) 

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:04

Rhaenys růstový spurt- týden po porodu, a pak cca 3,4,6 týden a následně 3,4,6 měsíc. Děláš to dobře, je to strašně náročný a musí se to vydržet, pokud chceš kojit. 711990 to píše úplně přesně stran přikládání a důležitosti kojení v noci. Po šestinedělí se to ale už hodně zklidní, většina žen ti řekne, že v šestinedělí to bylo jen o kojení... na bradavky Purelan, eventuálně hydrogelové polštářky ke zhojení- oboje od firmy Medela. Držím palce!

Offline gtea
120 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:07

Rhaenys Nevím, jestli je to proveditelné u vás, ale mě od té strašné šestinedělní únavy z věčného kojení dost pomohlo, když jsem se naučila kojit vleže (tímto děkuji DrowRanger, která to tu zmiňovala). Ani jsem u toho nemusela spát, ale jenom to, že jsem nemusela dítě držet na rukou a sebe udržovat ve vzpřímené poloze, snížilo celkovou únavu na snesitelnou mez. Chvíli trvalo se to naučit, mně i děcku, ale stálo to za to.

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:09

Rhaenys ten spurt přijde ještě několikrát, ale tenhle šestinedělní mi připadá nejhorší. Celé to období je prostě na prd. Mně se ten začátek zdál nekonečný a vždycky, když mi někdo řekl, ať si to užívám, že to rychle uběhne, nejradši bych ho zabila!

Ale konec toho nejhoršího už se vážně blíží! A konec spurtu už je určitě na spadnutí. Zítra už to bude třeba lepší.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:11

Rhaenys chlapeček je parádní, dobře prospívá, myslím že to děláš úplně skvěle. I když je to vyčerpávající, ale fakt se tyhle spurty upraví během pár dnů, vydrž.

To šestinedělí je náročný období, pro všechny. Odpocivej kdykoliv můžeš, nech se obsluhovat kdykoliv to jde, dobře jez, hodně pij.

To kojení máte rozjetý skvěle, jestli o něj stojíš, určitě bych neriskovala žádný dokrmy, flašky apod. Jestli vám jde kojit vleže, zkus u toho pospavat nebo prostě odpočívat hodně s ním v posteli. 

Na bradavky zkus purelan, jestli seženeš (žiješ v Rakousku, nebo si tě s někým pletu?) je to čistý lanolin, umí zázraky. Jako pohotovost a první pomoc kdykoliv se dá po ty bolavy bradavice rozetrit a nechat zaschnout mateřský mlíko.

Edit: než to tu nadatluju, všechno už napsali jiní

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:17

Děkuji všem za rady, já fakt chtěla hlavně vyslechnout (a trochu i politovat, přiznávám). Dneska má Pijavička 1 měsíc, pro pobavení, jak vyrostl ze zavinovačky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2021 11:29

Rhaenys spurt trvá maximálně týden, spíš míň, to dáš. A konec šestinedělí se blíží, uvidíš, že bude každý den líp a líp. Ale fakt mysli i na sebe, klidně nech syna chvíli brečet u muže a dej si bez výčitek sprchu. A čokoládu, hodně čokolády

Offline Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:32

Rhaenys krásnej chlapíček

na tom sestinedeli je fakt skvělý to, ze jednou skončí! 

Offline Myrtila
5451 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:41

Rhaenys Chtela bych te podorit, ty spurty jsou narocny, ale za par dni se produkce mleka zvedne podle zvysene poptavky miminka a cele se to srovna. Jak uz tu padlo, vsechno delas uplne vyborne, prave i ten nepretrzity kontakt tomu zvyseni produkce napomuze. 
Jestli muzu dat radu, co pomohlo mne, tak proste jsem si sedla a naraz snedla celou cokoladu. Nekdy i jednu po obede a dalsi pred spanim. Strasne mi to energeticky pomohlo to cely zvladnout  A prekulilo se par dni a cokolada zase nebyla potreba. 
A maly je moc roztomily, taky mame takove fotky, jak tomu nasemu po mesici couhaji nohy ze zavinovacky. Ted ma 10 mesicu a nosi velikost 92

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:48
Reakce na Rhaenys:

Děkuji všem za rady, já fakt chtěla hlavně vyslechnout (a trochu i politovat, přiznávám). Dneska má Pijavička 1 měsíc, pro pobavení, jak vyrostl ze zavinovačky

Rhaenys můj syn šestinedělí strávil u prsa. Někdy už jsem brečela zoufalstvím, ani do sprchy večer mě nechtěl pustit, ale přibíral hodně. Vydrž, opravdu se to zlepší, teď už je to jen vybledlá vzpomínka a kojení funguje a jsem za něj vděčná.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:49

Myrtila toje dobry, Tonda do 92 ted akorat dorusta

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. října 2021 11:54

Rhaenys vsechny rady zde uz padly, nechci se opakovat. Tak jen Te chci take podporit, moc drzim palce. Pamatuji si na ty hodiny zoufalstvi a pocit ze uz nikdy nebudu delat nic jineho nez sedet s ditetem v naruci a kojit a kojit... Opravdu bude lip

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. října 2021 12:01

viktorka_od splavu ty to píšeš tak autoritativně a sebevědomě, přitom je to úplný nesmysl. Můžeš tím dost pokazit, zvlášť když to říkáš ženě v šestinedělí. Teď nemyslím Rhaenys , ale obecně je to prostě citlivé období. Takže chápu 711990 , že reagovala rázně. 

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 01. října 2021 12:05

Rhaenys no ale ten je roztomilej!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. října 2021 12:33

Rhaenysvyzera to, ze tvoj maly bude z kategorie narocnych babatiek. Pokial mas mlieko, vidis, ze pije, tak by som asi umele nedavala. Ja som mala mlieka velmi vela, v sestonedeli som si volala domov laktacnu poradkynu, lebo sa nechcel prisavat a hneval sa, myslela som, se ho mam malo a opravila ma, ze naopak mam na zaciatku velmi silny tok, ze kym ho prilozim, mam si trochu odstriekat mlieko do nadobky alebo plienky, aby ho ten rychly a silny tok nedusil. Ono ak ti teraz rychlo rastie, kludne moze byt, ze ma aj rastove bolesti, mne kvoli tomu maly plakava v noci aj teraz a to iz ma 3 roky, alebo ho mozno bolia dasienka, ak sa nieco deje so zubami a aj preto moze stale chciet prsnik. Pokial si ok a mozes kojit v lahu, odskusaj to, ja som par mesiacov niekolko hodin denne travila s malym v posteli, bol tesne nalepeny na mne a pri prse a ked potreboval, tak sa prisal a pil zo spanie. Bol to jediny sposob ako mi zadpal a ja som si pri tom oddychla, citala som knihy alebo pozerala serialy (spat som tak nevedela). 

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 01. října 2021 13:16

Rhaenys to je super fotka a malej je roztomilej! Posílám tobě sílu, věř, že brzy bude líp. A nenervuj se, děláš vše, co se dá.

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 01. října 2021 13:18

Myrtila chachacha, tak teď jsi mě dostala do kolen, starší je teda mrňous, ale i tak. Vel. 86/92 nosil okolo 3.narozenin  a kraťasy dosud (je mu 5,5).