notna no tak nejak a jen bych jeste doplnila, ze o slabym mliku jsem nepsala nic, a existence predniho aka ridkeho a zadniho aka tucneho mleka myslim vyvracena nebyla, nebo? mnum
Vše o těhotenství a dětech
711990 jo, hlava mě u mladšího taky trochu překvapila:) Teď jí má stejně velkou jako starší, čepice i helmy můžeme volně zaměňovat;)
viktorka_od splavu ja uplne nevim k cemu to deleni na predni a zadni mleko je dobre. ze zacatku obsahuje mleko vic sacharidu a behem kojeni pribyva obsahu tuku. Kdy k tomu dojde, se nevi. Taky jde o kontinualni proces, ne ze najednou po x minutach se kompletne zmeni slozeni mleka. Cilem ale je, aby dite pilo v dostatecnem mnozstvi. Kdyz dobre pribira, nac to resit? A jak to odlisit u ditete ktere se koji i nekolikrat za hodinu? Kdyz prilozi po 10-15 minutach k tomu samemu prsu, pije dite ,,nove predni", nebo jeste ,,stare zadni" mleko?
Navic se tady v teto debate nespomenula skutecnost ze kojeni pro dite neni jen zdroj jidla, ale take pocitu bezpeci, lasky, ujisteni ze mama je tady. To ze chce kojit casto, vubec neznamena ze musi mit hlad ( ba naopak, ty plne plenky a rychly rust u chlapecka Rhaenys svedci o tom, ze zivin z mleka dostava dost).
mnum diky za odpoved
MP Meri jasně, hned jak jsem to napsala, jsem si uvědomila, že moje situace byla jiná. Ale musím se přiznat, že UM pro mě bylo nakonec tak pohodlné a tak mi to vyhovovalo, že kdybych měla mít další dítě, tak mu dám tu flašku rovnou. A navíc jsem chtěla, aby zazněla tahle možnost i od člověka s poměrně čerstvou zkušeností, se zkušeností s oběma možnostmi navíc, aby tu to UM nebylo šmahem odsouzeno jako zastaralá metoda.
Jsem asi slabý jedinec, myslela jsem ve fázi jako je Rhaenys , že už nepřežiju jediný další den. Takže informace o tom, že to bude trvat už "jen" pár týdnů/měsíců, mě rozhodně neuklidňovaly, spíš navozovaly sebevražedné myšlenky.
Pinot Noir sranda ako to ma každý inak, čo sa týka pohodlnosti. Pre mňa zasa chystať umelé mlieko bol neskutočný opruz a keď som po pár mesiacoch trápenia sa konečne naplno rozbehla kojenie, vydýchla som si. Jedlo som mala vždy so sebou aj bez predchádzajúceho chystania a správnej teploty ![]()
Pinot Noir ja myslim, ze je dulezity nestigmatizovat davani UM. To stoprocentne. Je to fakt volba toho rodice a dite nijak nestrada. Neni to o nic horsi nebo lepsi zpusob, proste jen varianta krmeni. Ale spis jde o to, ze kdyz si tu postezuje cerstva mama na to, ze jeji dite porad jen pije z lahvicky a breci a neda se odlozit, nikdo nenavrhne at ho nakoji. Ale naopak se vzdycky nekdo ozve, jako by UM bylo zazracny reseni proti placi:) i kdyz jasny, lahvicku muze dat kdokoliv, na rozdil od prsa.
betsey to asi nelze úplně srovnávat, protože krmení UM při snaze zachovat kojení je úplně jiný případ, než krmit UM a kojení nechat tak nějak vyšumět do ztracena.
A ja sa tu pmzas postazujem, mozno zafunguje caro parfumanie. Ako mal syn problemy s vylucovanim, tak do toho este aj ochorel - teploty, kasel, sople, klasicke skolkarske ochorenie. Nakoniec sa nam aj vdaka laktuloze podarilo dosiahnut, ze chodi pekne kakat so nocnika, aktualne uz 5. Dni laktulozu neuziva. Ale teda ako bol chory, nechodili sme vonku a teraz ho tam neviem dostat a navyse to vyzera ako keby mi niekto vymenil decko. Je protivny, na vsetko hovori nie, dupe, striha sceny, snazi sa vyrevat si veci...teraz sa s nim muz vratil z vonku, pretoze mu strihol hysak a nedokazal ho donutit sa pohnut
. Uz mi s nim dosla trpezlivost, lebo mi je aktualne zle, pali ma zaha a nabeh na poslickov. A ako bonus mi fakt v hlave vkuse beha, ze to druhe dieta k tomuto nebol dobry napad...
Pinot Noir pokud je to fakt spurt, tak by měl přejít za pár dní. V tvojí situaci bych dala um určitě mnohem dřív, než si to nakonec udělala, protože tohle nepřetržité kojení se podle mě dá vydržet maximálně ten týden, co spurt trvá:) A to ještě s vypětím všech sil.
Evaeva já ho nakonec nedala, bylo to takhle s prvním, kterého jsem nakonec kojila 11 měsíců, a který nikdy UM neměl ani kapku. Ale dost mi to zkomplikovalo vztah k němu na několik měsíců a celkově jsem na tom byla psychicky dost zle. Ale to jsem viděla až zpětně, bohužel. U druhého jsem to tak už nechtěla, no.
Ja rozhodne nejsem proti UM, je to skvely vynalez, kdyz nekdo nemuze a nebo proste nechce kojit. A uolne beru, ze nekdo kojit proste nechce, neni to povinnost. A ac jsem sama kojoteroristka, tak jsem kamaradce, co v sestinedeli resila uz patou mastitidu, rikala, at se na kojeni vykasle a da lahev... Ale proste rady nekomu, kdo si v sestinedeli postezuje na unavu a jak je to narocne a kdo kojit chce a i koji rad, a dite evidentne skvele prospiva, jen je to narocnejsi kontaktni jedinec, at da lahev, protoze krmi slabym prednim mlikem a dite neni syte a dalsi podobne myty a zastarale nazory, jsou proste bez debat na pest. Jak uplne zbytecne stresovat prvorodicku v sestinedeli. A jo, jsem potrefena husa, sama jsem z tehle kecu byla doslova v prdeli, az prisla laktacni poradkyne, ja to s ni probrala, ona me uklidnila a rekla, at tohle vsechno pustim z hlavy. A jak psala mnum, kojeni je i kontakt, nema jen nutritivni funkci.
DrowRanger neuveríš, ale presne dnes som si hovorila, že urobiť si druhé dieťa nebol dobrý nápad ![]()
Alica aj dnes bojkotovala škôlku, ani po hodine prehovarania a pripomínania jej, ako jej bolo v škôlke dobre, som ju nedokázala ani len obliecť, tak mi praskli nervy a odišla som z domu na hodinovu prechádzku a nechala som ju s mužom. Keď som sa vracala, nasla som ho samého fajčiť pred vchodom, že jej zapol rozprávku a išiel si zapáliť, bo aj jemu praskli nervy.
Tak si hovorím, že momentálne s radosťou vymením večne hladného novorodenca za protivnu trojročnú ![]()
Pinot Noir já právě vím, že si se s kojením trápila několik měsíců, to za to fakt nestojí. Kojení je skvělé, ale nemůžeš tomu obětovat duševní i fyzické zdraví.
betsey nerouhej se!![]()
Starší taky ráno zase začal stávkovat, dva dny odcházel bez problémů a teď prý zase řve, jen při předání teda.
betsey no ty tři roky, to je náročný věk. Ostatně jako jakýkoliv jiný věk. ![]()
betsey ja mám momentálne pred očami scenáre, v ktorom z môjho milého, poslušného dieťaťa vyrastá riadny spratek, tiež som si dnes vravela, že ho niekomu darujema budem sa sústrediť na č. 2
Inak s tou škôlkou som zvedavá ako bude teraz u nás, tento týždeň tam vôbec nebol a už mi oznámil, že ani v pondelok nejde, lebo ešte bude chorý. Ale teda muž ho tam zanesie aj revúceho, to už má smolu...
DrowRanger no ty tři roky
celou zimu jsme odcházeli ven s řevem, občas i dvojitým a s řevem se opět vraceli. Přitom venku byl spokojený a klidně by tam strávil celý den.
Pinot Noir to si hovorím už dlho ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY