Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. října 2021 18:32

Pavlena ja by som ju von odvliekla aj násilím, ale momentálne mi neostáva iné, len čakať kedy začne spolupracovať, bo inak kope a bráni sa a bojím sa, že mi ublíži 

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 04. října 2021 18:33

Upadám do deprese, Viktor je z těch "malých" tady nejstarší a o haf a čiči se mi může leda zdát. Začínám mít obavy.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 18:44

Pinot Noir a to neříká vůbec nic? Já mám pocit, že většinou se čeká do těch tří let. Měl by ti rozumět a neměl by moc stagnovat. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. října 2021 18:48

Pinot Noir

Jestli má staršího bratra, nepotřebuje tolik mluvit. Nebo začne, až bude s ním nesouhlasit. Mladší bratři od holčiček jsou třeba skoro vždycky v řeči pozadu

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. října 2021 18:49

Pinot Noir ja tiež pozeram aki ukecankovia tu sú. Mladší žiadnu vetu nepovie, ak sa teda za vetu nepovažuje "maminka, Minko tam au, ehm." (Maminka, ja som sa tam buchol). Zvláštne je, že každý deň je schopný zopakovať nejaké nové slovo ako finta, čas ale žiadne slová aktívne nepoužíva, stále je na tom svojom "Gaďa (tak volá staršieho) tam brrm" a tak podobne.  Ale včera nás rozosmial, doniesli sme hroznový stavu vo fľaši od vína, naliala som im a on hneď "uinko" (vínko). 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. října 2021 18:55

Hlavne žiadne výčitky. Pocity, ktore prežívas má trištvrte žien po pôrode, ak nie viac. Je to bežné a normálne a odlož si tu kedykoľvek potrebuješ

Rhaenys 

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:05

Pinot Noir není! Mému je už 2,5 a jako nemluví, absolutně nemá potřebu. Starší mu dělá osobního tlumočníka. Největší pokrok v řeči je, že na mne nehuláká máma, ale mami! Jinak říká tata, bába (deda ne). Kočka je mnaumnau, minuly tyden začal haf a b(m)e, to jsou kozy, obce a spol. Pak máme huhuuu a to je dle situace vlak/sova/sanitka. A brmmm, to je auto. Jo a bombom, to je překvapivě bonbon. Jsem zcela v klidu, starší začal taky pozdě a teď nezmlkne cely boží den. Ale dnes při vaření vlastně řekl precizně batát

Offline 999
19902 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:13

Malenge To mi připomíná neteř, hrozně chytrý dítě, který má jediný mezery v poznávání zvířat, protože ji nezajímají. Listovala obrázkovou knihou, neuměla poznat známá zvířata, a pak vítězoslavně vykřikla: agama :-).  Jo, byla to ona.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:17

Mrakoplas no ale to se v tomhle veku za vetu povazuje:)

Tonda rika takovy jako baba a to znamena" pes, bota, bobek, banan nebo brambora a jeste vlastne bác. A ja hadam, co to zrovna je:D srozumitelne rika mami, babi, deda, tati. Nejlepsi dvojvyznamovy slovoy co pouziva je "koka". To je bud motorka, nebo jeho kamaradka Viktorka

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:24

711990 ja to vlastne za vetu tiež považujem, čo sa budem stresovať :) Starší v jeho veku už rozprával klasické vety a doteraz pusu nezavrie. Mať takých dvoch, tak ma odvezú

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:26

DrowRanger betsey Já jsem dítě taky tahala ven násilím, ale jak píšou výše, prostě jsme musely jít třeba kvůli miminu a tak. No ale tak ona v té době taky měla dva roky, teď nevím jak by to vypadalo.

Offline slniecko admin
19677 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:38
Reakce na Sweet Potato:

​Tyhle pocity...no radši mlčím

​Ako napríklad, keď ti dieťa z internátu pošle správu "a toto ešte môžem jesť?" a pod tým foto chleba s takým porastom, že by ho mohla vziať ku kaderníkovi ?

Offline slniecko admin
19677 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:39
Reakce na Pinot Noir:

Upadám do deprese, Viktor je z těch "malých" tady nejstarší a o haf a čiči se mi může leda zdát. Začínám mít obavy.

​To bol aj môj mladší a podľa mňa preto, že sa pri staršej proste nedostal k slovu .

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:42

slniecko to si tiež hovorím. Plus s mladším čítam oveľa menej kníh ako som čítavala so starším, mozno aj to k tomu prispelo.

Offline Sweet Potato
40642 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:44
Reakce na slniecko:

​Ako napríklad, keď ti dieťa z internátu pošle správu "a toto ešte môžem jesť?" a pod tým foto chleba s takým porastom, že by ho mohla vziať ku kaderníkovi ?

​ No když to dohoní

Offline slniecko admin
19677 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:45

Rhaenys si skvelá mama, fakt, to čo prežívaš, prežíva väčšina mám. Keby si mala dojem, že Ťa to príliš valcuje, skús si trebárs dať hodinu-dve s nejakou terapeutkou, hoci aj cez skype, hoci aj s kojencom na ramene, keď už len pre upokojenie to pomôže. Ono tie zlé pocity z toho totiž úplne zbytočne oberajú o energiu, ktorú má človek v šestonedelí tak niekde hlboko pod bodom mrazu a potrebuje ju ako soľ. Si to vezmi, náročná starostlivosť o človiečika 24/7, odrazu zodpovednosť za niekoho iného ako sama za seba, život totálne naruby, ešte človek nie je fit po pôrode, do toho hormonálne zmeny...to zrovna nie je koktejl na tancovanie na stole.

Offline slniecko admin
19677 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:46
Reakce na Mrakoplas:

slniecko to si tiež hovorím. Plus s mladším čítam oveľa menej kníh ako som čítavala so starším, mozno aj to k tomu prispelo.

​Ja som sa aj snažila, ale utekal mi

Offline slniecko admin
19677 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:46
Reakce na Sweet Potato:

​ No když to dohoní

Offline Sweet Potato
40642 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:47

slniecko Když byly mladší necelé čtyři měsíce, zcela vážně jsme se obávali (i doktoři), že neslyší. Evidentně ten kravál, co u nás soustavně byl, odstínila a vypla.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:52

Pavlena ja sa aktualne moc na to niekam vliect proti voli 13kg eecko necitim. Navyse on mal teraz jednak problem s psychologickou zapchou, ktoru betusime co sposobilo a teraz ako bonus zasivanu hlavu, tak sa mi ho vrestat zbytocne nechce nechat. Ale zajtra sa pred obedom musim zdekovat z domu s nim aj so psom k svokrovcom, tak si asi odskusam nasilne odvlecenie dietata do auta.