Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:48

Jimik Jo, tak hlavně já bych se na to i dívala jinak, kdybych měla druhou dceru jako jedinacka A myslím, že bych to vnímání měla posunuté jak pozitivně, tak negativně, záleželo by, jak v čem. 

Ne, ale ty začátky jsou hrozny, pokud to dítě ,,nespolupracuje,, to si člověk pořád říká, že dělá něco blbě nebo málo nebo prostě vůbec k tomu nemělo dojít, ale není to tak! Prostě někdo vybere dobrej los novorozence, někdo špatnej a vydržet se to teda musí no! On je hroznej hlavně nezvyk přechod na ten jinej spánek. Člověk 30 let spí 8 hodin v kuse! A najednou nemuze. Je to prostě takova bomba no, ale pak se člověk na ty horší spánkové podmínky jakžtakž adaptuje. 

Offline slniecko admin
19677 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:48
Reakce na Sweet Potato:

slniecko Když byly mladší necelé čtyři měsíce, zcela vážně jsme se obávali (i doktoři), že neslyší. Evidentně ten kravál, co u nás soustavně byl, odstínila a vypla.

Offline Sweet Potato
40642 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:51

slniecko Tenkrát jsme se teda úplně nesmáli. Všechna možná vyšetření, včetně jednoho v narkóze, neprůkazná. Já už se začínala učit znakovat.

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:00

Malenge tak náš teda jen hů (vlak) a ulá (hurá). Jinak nic. Má 2 a čtvrt. Starší nijak brzo nemluvil, ale ve dvou letech už přece jen pár slov řekl, měsíc před 2. narozeninami říkal "ňaňoněniny", takže poměrně komplikované slovo.

Myslela jsem, že mladší bude mluvit dřív, my nejsme s mužem nijak ukecaní, takže na staršího jsme vlastně moc nemluvili, zatímco tenhle je v neustálém proudu Ríšovy nekončící řeči, strýc Pepin hadr. Ale zřejmě to žvanění působí opačně, než jsem čekala.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:01

Přiznávám, že mě už před několika týdny naprosto nepripravenou zasáhla touha po druhém dítěti. Jenže jsem strasny strasny srab a po té, co už vím, co mě čeká, tak mam pocit, ze už asi nikdy neseberu dostatek odvahy  

Můj život je konečně zase totálně skvelej, mam zpátky práci, nejakej volnej čas, občasný párty, mam čas číst knihy, koukat na seriály, spím 8 hodin denně, začala jsem podnikat, mam rozjetych několik side projektů, rýsuje se i nějaké cestování. A navíc mam totálně skvěle nenáročné dítě. Prostě ... no nic, jen jsem si chtěla odložit. 

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:02

Když jsme u toho mluvení:

Já dnes: A víš, jak se jmenuje tenhle pruhovaný brouk, který škodí na bramborách?

Ríša: Prdelinka bramborová.

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:10
Reakce na Mha:

Pinot Noir

Jestli má staršího bratra, nepotřebuje tolik mluvit. Nebo začne, až bude s ním nesouhlasit. Mladší bratři od holčiček jsou třeba skoro vždycky v řeči pozadu

​nesouhlasím dcera má skoro 8, synek čerstvých 5, ve 2 letech začal pořádně mluvit  a od té doby tu pusu ještě nezavřel

Oblíbená otázka je kolik života máme už odžito nebo povzdech mě už ten život nebaví ve chvíli když po něm něco chci

Offline slniecko admin
19677 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:13
Reakce na Sweet Potato:

slniecko Tenkrát jsme se teda úplně nesmáli. Všechna možná vyšetření, včetně jednoho v narkóze, neprůkazná. Já už se začínala učit znakovat.

​To verím . U nás sa našťastie robili sluchové testy už v pôrodnici.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:17
Reakce na DrowRanger:

betseyvyzera to tak, ze Alica a Artur by boli velmi dobre duo . Aj tvoja sa teraz naucila vzpierat autorite? U nas je to aktualne na vsetko nie, aj na to co chcel, pricom si vzpurne zaklada rucicky na hrudi. Mne je z toho strasne smiesne.

​Aj Artur je lev, čo?

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:19

Zuzuli Krize jsme si později taky zažili parádní. A jak byla dcera vymodlena, tak jsem ještě měla výčitky, že to nezvládám a rozčiluje mě a nevazim si toho, že ji mám. Přesně, jak píšeš, někdy to bylo tak zoufalé, že jsem pochopila, že někdo dokaze ve zkratu dítěti ublížit.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:21

Jimik já si myslím že to hraje velkou roli, já k oběma dětem přišla snadno, anižbych byla nějak přesvědčená o tom že je chci, a s první jsem si šáhla na na dno. Přišlo mi, že mi všechno sebrala a nic mi za to nedává zpátky, navíc po blbým porodu a byla náročné dítě co potřebuje ten 4. trimestr pronosit dnem i nocí aby neřvala. A já necítila žádnou vděčnost za to že ji mám, byla pro mě jen malý tyran a trvalo mi dlouho než jsem se naučila ji milovat. A myslím si že kdybych k ní měla komplikovanější cestu, tak bych to dokázala brát jinak, s větší pokorou a radostí že ji vlastně vůbec mám.

S druhým už se mateřská láska zapnula automaticky hned po porodu a nebyl takový problém, ale krtek byl zlaté miminko, kdybych jej měla jako první,tak už v šestinedělí pracuji z domu na zkrácený úvazek, učím se další dva jazyky a rozdávám po netu rady, že jaký si to kdo udělá takový to má

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:22

My na dítě čekali dlouhých pět let, ale mou chuť vrátit čas zpět a zůstat radši bezdětní to teda nijak neumenšilo. 

Offline continuity
43627 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:34

MP Meri nech to uležet, máš na druhé dítě ještě trochu času, ne?

Uvidíš jak se to všechno vyřeší, třeba za pár měsíců dozrajes k nějakému rozhodnutí. Člověk ví, co ho čeká, na druhou stranu už taky ví, že jednou to bude mit konec. Což je velká deviza. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 21:42

MP Meri přesně proto jsem chtěla ty děti brzy po sobě, abych jako nevyšla ze cvikuUvidíš za pár měsíců, podruhé to bude taky náraz, ale zdaleka ne takový.

Offline Potrefenáhusa
39034 příspěvků moje polička 04. října 2021 21:50

No já se trochu prošla po dně predtim, takže housatko už je fakt jenom skvělý  a ještě vona je od začátku fakt boží

trochu jste mě uklidnily tím nemluvenim, ze to není neobvyklý, ona teda už asi dost rozumí, včera jsme prohlizely nějakou knížku, ukazovala zviratka, tak rikam: a je tu někde Goliasek? A ona zvedla oči od knížky a hned ukázala  a tedka v koupelně mi nadsene ukazovala, ze v zrcadle vidí stejný světlo jako nade dverma, měla z toho obrovskou radost a přišlo mi, ze to fakt pochopila

...my se vzdycky doma smejeme, jak jsme z ni odvareny kvůli každý kravine, ze ji asi budeme chválit i za čtyřky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 21:59

Potrefenáhusa hele, ale ona je ještě docela malá, ne? Je jí rok a něco? To má na mluvení fakt dost času. Ale za chvíli ti bude rozumět úplně všechno, uvidíš.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:00

continuity No, pořád mám ještě o něco blíž ke 30, než ke 40, jestli to myslíš takhle. Ale letí to a bojím se, aby mu neujel vlak.

Evaeva Po sobě pro me vůbec nebyla varianta, já bych to bez pauzy nedala, už takhle jsem mlela z posledního. Nástupem do práce se mi strašně ulevilo. Trochu jsem začala pracovat ve 3 mesicich malého, postupně jsem pridavala, ale opravdový pokrok přišel až s návratem na původní místo ve 2 a par mesicich cely syna. V tu dobu už jsem ale byla už psychicky na dně a začínala jsem chodit na terapie. Velkou roli v tom sehrála naše rodinná situace způsobená covidem a další okolnosti, ale i tak. Proste celkovej rozklad osobnosti.

Po navratu do práce jako by mě někdo napumpoval živou vodou, od te doby se 90 % času vznasim na svém soukromém obláčku ... až se divím, kde se ty myšlenky na druhé berou, racionální rozhodnutí to rozhodne není, asi holt hormony.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:00

Karja cha, ja naivne dufam, ze bude pekne v skolke!

Ale ani, pamatam si, ze po narodeni prveho to tazko niesol aj pes a absolutne ma nepocuval, tahal ako besny a to bolo leto/jesen, zima bude vacsia sranda a do toho ak starsi bude doma...no vidim to na vetranie sa maximalne tak na balkone .

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:00

Sairon Jež, tebe jsem zapomněla započítat do zoufalý party! No my jsme se tu tenkrát sešly!

MP Meri Hele, já bych nad tím nedumala, ono se to samo rozlezi, v práci te někdo nasere, party té přestanou bavit, sambo začne po večerech brečet, to jsou někdy úplně tak triviální věci co to někam posunou.....proste ono se to samo vyvrbi tak jak má!:-D. 

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:01

Pinot Noir ňaňoněniny je hooodně složité slovo  nevím no, zrovna to mluvení mi fakt stresy nedělá. Jsem si naprosto jistá, že je chytrý a všemu rozumí. Když řeknu něco ve stylu, kde máš knížku s traktorem, najdi ji a přines, budeme si číst, tak nemá problém to udělat a přinést tu správnou (teda pokud zrovna nechce vzdorovat, což chce teď neustále ). Myslím, že je to individuální a každé dítě si najde svůj čas. Třeba mnohem víc oceňuji, že se hned po druhých narozeninách zbavil plen, tompro mě znamenalo práci. To, že nemluví, znamená jen občasný výlev, když chce něco nutně a já nechápu, ovšem v množství jiných vylevu se nějaký navíc ztratí.