Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:54

Na dovolenou jsme odjizdeli s ditetem povidajicim ve stylu mamo ham, tato deme, a vratili se s ditetem ktere rika veci ve stylu Tatinku boli brisko, chci kakat...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:54

Mha Haha, takto chodí domů taky, ale zase já oceňuju, že dá vědět kde je. Máš hodné dítě!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 19:57

Pinot Noirmoj v dvoch rokoch vedel presne 5 slov, ratam tam aj ham, haf a brm brm. A k tomu len ukazoval na veci a vydaval take citloslovce, bieco ako eeeehm. Nastastie sme na ihriskach boli taketo matky nemych deti viacere. Potom z nicoho nic v priebehu jedneho mesiaca tu slovnu zasobu rozsiril o hadam 50 slov. A teraz sa mu usta nezavru. Niektorym to proste dlhsie trva. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 19:58

DrowRanger u nás zas takové násilí nebylo potřeba, prostě brečel, ale nechal sebou manipulovat, něco si oblékl sám.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:01

betseyvyzera to tak, ze Alica a Artur by boli velmi dobre duo . Aj tvoja sa teraz naucila vzpierat autorite? U nas je to aktualne na vsetko nie, aj na to co chcel, pricom si vzpurne zaklada rucicky na hrudi. Mne je z toho strasne smiesne.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:03

Evaevano on hlavne neprestane plakat, muz sa s nim predvcerom vracal pp 15 minutach, ze to uz nedaval...ale inak ako revuci ide, pri obliekani teda nespolupracuje (teraz ma napdlo, ze netusim ako mu dam zajtra na hlavu ciapku a ako mu obleciem tricko a mikinu, tak trochu ma vsetko len cez hlavu a na hlave stichy a este to ma aj zalepene....).

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:08

DrowRanger Tak když nutne nemusíte, tak se můžeš uchýlit k nějaké lsti. Já teď teda na starší používám, že to nevadí, že nejde, že může zůstat doma, že poprosim dědu ať přijde z práce a pohlídá ji. Ale ona to dela jakoby na oko, chce jít ven, ale zároveň musí odporovat že. 

No po porode potahnes mimino v nositku, psa na vodítku a vztekajici se dítě v podpazdi a bude ti to připadat úplně normální!:-D Nákup zpátky v zubech. 

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:08

Dotaz nepozorné matky, co že to dáváte těm dětem k posteli na noc při rýmě, aby se jim lip dýchalo? Můj ranní optimismus je pryč, z malého teče rýma jak v řece, smrkat nechce, strikat morskou vodu nechce, je cely opuchly v obličeji, bude to mít všude v dutinách. Co by mu mohlo ulevit? Pamatuju si něco o cibuli?

Offline Jimik
příspěvků moje polička 04. října 2021 20:11
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa mě by zajímalo, jestli to fakt takhle funguje. Já k prvnímu přišla tak trochu jak slepý k houslím;) a mám pocit, že vydržím fakt málo. Ale na druhou stranu, já toho prostě moc vydržet nemusela

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:11

Malenge Jj tu cibuli jsem dala jednou, ale i sambo říkal, že to byl takový smrad (a to on je dost smraduodolnej), že se z toho dcera určitě budila! (Budila se kvuli nemoci:-D). Takže já dávám vlhkej ručník, vyvetram, pak taky jsem drtila listy rymovniku a dala někam blízko k obličeji (to asi bez efektu) a mám sprej při rýmě Dr. Popov, který se stříká do vzduchu (to podle mě protahne dutiny). No a strikni mu něco do nosu když bude spát, a máš to;-)

Offline Jimik
příspěvků moje polička 04. října 2021 20:16

Potrefenáhusa mě by zajímalo, jestli to fakt takhle funguje. Já k prvnímu přišla tak trochu jak slepý k houslím;) a mám pocit, že vydržím fakt málo. Ale na druhou stranu, já toho prostě moc vydržet nemusela

​U mě to je dost podobně jako u Potrefenáhusa a občas se nad některými příspěvky zamýšlím, jestli to co já hodnotím jako pohodu, by jiná maminka, která nešla tak dlouhou cestu za miminkem, hodnotila stejně. Já si fakt všechno užívám i když je to občas složité a únavné a jsem nevyspaná, ale to jsou malé věci ve srovnání s tím základním faktem, že mám dítě. 

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:17

Jimik Já přišla k oběma jak slepá k houslím, ale přijde mi, že vydržím hodně, teď s tou druhou. S tou první jsem měla nějakou lehčí depresi, takže to se nedá hodnotit objektivně. Takže vydržím dost, ale poslední dobou mě to teda začíná čím dál tím víc štvát a jako nervy pretejkaj, už je to asi moc dlouho a teď do toho ta věčná nachlazeni. Nemyslím si, ze na tohle je pravidlo, znám i opačný případ, dlouhá cesta a nespokojenost s takovým běžně se chovajícím milym dítětem. 

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:23

Karja jo, díky, cibuli asi vynecham, já ji nesnáším moc dobře. Nadrobila jsem mu tam rymovnik a na topení a nad hlavu pověsila mokré plenky pokapane teatree, tak třeba to bude aspoň k něčemu. Strikat do nosu se bojím, ze se vzbudí a akorát bude rvát a veškerý efekt bude víš kde

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:25

Malenge No, moje děti jsou citlivé na buzení, ale striknutim se nevzbudily. Ale když už je to takhle potutlene, tak to chce aspoň kapky, kvůli Vincentce nemá cenu riskovat:-D

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:28

Karja no kvůli mořské vodě to riskovat nebudu, on to nemá ucpane, naopak to teče, takže s kapkami počkám, uvidím, jaká bude noc. Kdyby bylo nejhůř, umím léky aplikovat i přes nespolupráci  ach jo, blbej podzim.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:30

Jimik no u mňa to bolo hlavne o mojom psychickom rozpoložení takpovediac ešte pred otehotnenim. A vlieklo sa to potom so mnou celé tehotenstvo a potom aj to šestonedelie. Vlastne keď mala dcéra zhruba dva mesiace, začala som na sebe pracovať formou terapie atď a trvá to doteraz. Takže to dieťa defacto za to vôbec nemohlo. V tom šestonedeli vyplavali na povrch aj všetky nedoriesene veci s manželom, už predtým bol náš vzťah na prd a keď mala malá tri týždne, mali sme dokonca spisanu žiadosť o rozvod.

Prvé a druhé tehotenstvo sa u mňa vôbec nedá porovnať a aj keď som aj k druhému dieťaťu prišla ľahko, je mi už teraz jasne, ze také čierne myšlienky ako som mala prvé šestonedelie, určite mat nebudem a budem si to tiež užívať 

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:42

betsey Jo no,my jsme se tu tehdy sešly taková špatná parta, ještě společně s DrowRanger . Ale já jsem to říkala i teď kamarádkám o víkendu, že já jsem byla s první taková troska, ale i jsem samé trosky novopečené matky potkávala:-D. To za poslední rok jsem potkala samé spokojene maminky, já tomu říká kovidove matky, že tem to mateřství svědčí! 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 04. října 2021 20:42

Karja Tak ale ty jsi speciální případ, v dobrém. Já netvrdím, že je to univerzální pravidlo, jen že ta optika kterou se na ty problémy díváš může být tímhle celkem posunutá.

Offline Zuzuli
3865 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:43

notna mela jsme to v sestinedeli uplne stejne. Ten pocit, ze ten maly uzlicek je tu konecne zivy a zdravy, po vsech tech problemech predtim, ze to uplne prevalvovalo vsechno ostatni. Doma bordel, teple jidlo jen co nekdo donesl, ja dny a noci kojila a nosila v satku, ale byla jsem strasne stastna. Dodnes jsem fakt vdecna, ze je tu s nami, takze moje mira tolerance vuci jejim rozmarum je hodne velka Potrefenáhusa 

Rhaenys  jestli te to potesi, tak ja pak v obdobi kolik  male nekolikrat ten babybox byla i ukazat a s muzem jsme se shodli, ze najednou chapeme, jak nekdo muze ublizit miminu. Ten rev je proste strasny. Kdyby to nebyla nase vytouzena a milovana holcicka, tak snad leti z okna... Kolikrat lezela doma na gauci, ja sedela vedle ni a jen brecela taky, protoze jsem uz nevedela, co mam dal delat. Nakonec teda vzdycky pomohlo se nejak sebrat, navazat do satku a vyrazit sviznou chuzi ven. Ale jak se mi silene nechtelo, co bych dala za to, aby spala v postylce. A kamaradka zase mesice  proskala noci na gymnastickem mici, dcera jim jinak nespala. Stridali se na nem s muzem na smeny, aby aspon jeden ty cca tri hodky v noci spal. Ta taky o babyboxu mluvila casto

Offline Zuzuli
3865 příspěvků moje polička 04. října 2021 20:43

notna mela jsme to v sestinedeli uplne stejne. Ten pocit, ze ten maly uzlicek je tu konecne zivy a zdravy, po vsech tech problemech predtim, ze to uplne prevalvovalo vsechno ostatni. Doma bordel, teple jidlo jen co nekdo donesl, ja dny a noci kojila a nosila v satku, ale byla jsem strasne stastna. Dodnes jsem fakt vdecna, ze je tu s nami, takze moje mira tolerance vuci jejim rozmarum je hodne velka Potrefenáhusa 

Rhaenys  jestli te to potesi, tak ja pak v obdobi kolik  male nekolikrat ten babybox byla i ukazat a s muzem jsme se shodli, ze najednou chapeme, jak nekdo muze ublizit miminu. Ten rev je proste strasny. Kdyby to nebyla nase vytouzena a milovana holcicka, tak snad leti z okna... Kolikrat lezela doma na gauci, ja sedela vedle ni a jen brecela taky, protoze jsem uz nevedela, co mam dal delat. Nakonec teda vzdycky pomohlo se nejak sebrat, navazat do satku a vyrazit sviznou chuzi ven. Ale jak se mi silene nechtelo, co bych dala za to, aby spala v postylce. A kamaradka zase mesice  proskala noci na gymnastickem mici, dcera jim jinak nespala. Stridali se na nem s muzem na smeny, aby aspon jeden ty cca tri hodky v noci spal. Ta taky o babyboxu mluvila casto