Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:04

betsey samozrejme

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 22:05

MP Meri jo, já si pamatuju, že si nebyla úplně v pohodě. Tohle má fakt každý jinak. Já pořád uvažuju o tom třetím, ale jak kluci rostou a jsou čím dál víc samostatní, tak narůstá nevím lenost/nechuť absolvovat znovu ten první rok a půl. Já začala velmi lehce pracovat na konci šestinedělí, ale mě to spíš pomohlo v tom přechodu k ženě na mateřské;) v roce staršího jsem to ráda ukončila. Teď bych chtěla zase začít, ale je to spíš pragmatické rozhodnutí než vysloveně chuť.

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:06

MP Meri ono to nějak dopadne, já šla ve 2 letech taky zpátky do práce, děsně jsem se na to těšila a moc mi to prospělo, takže ti úplně rozumím. Současně jsem ale vzdy chtela dvě děti, takže ten skok do práce byl takový odpočinek, o kterém jsem věděla, ze je jen dočasný. A podruhé už se mi všechno nepohodlí a omezení snášelo mnohem lip. Člověk ví, ze to nebude navždy. Tak držím pěsti, ať se dobře rozhodnete!

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:08

DrowRanger No hele, já mám zkušenost i z okolí, že děti to narození mimina fakt kvitujou, problém nastává, až když mimino začíná růst, víc se pohybovat, lézt, prostě se mění v dítě:-D Nám hodně pomohlo, že dcera měla toho svýho pejska plysovyho, kterej měl kupodivu stejne potřeby jako mimino, chodil spát ve stejný čas, kojil se:-D. Ale tak ona byla prvek, s triletakem se spíš domluvíš normálně;-).No tak si myslím, že to chození ven půjde, že se fakt domluvíte, že musíte jít s miminkem ven. My jsme všechno s dcerou dělaly spolu, prostě jsme se MY staraly o mimino:-D. A malýho můžeš už spíš nějak zaúkolovat a chválit a cítit se bez něj bezradně, kdyby tam nebyl, že jo!  

Teď mě oslovila v kavárně jedná těhotná znama zhruba s desetiměsíčním dítětem, že jestli ji mužu říct, jaký to teda bylo. Říkám ,,Hrozny,,! A ona ,,My ale to druhý budeme mít kluka,, Tak ji říkám ,,Jo, tak to bude markantní rozdíl,,:-D:-D.....ale já ji takhle vystrasila a zapomněla jsem na to, že to bylo na hovno hlavně skrz ten covid a všechny ty restrikce! 

Online Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:09

Evaeva rok a čtvrt 

je to trochu Mauglí, no 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:12

MP Meri ja som to mala tak isto, vyckaj ako sa ta tuzba vyvinie. Nakopol ma az muz, ktory fakt to druhe strasne chcel, ja som sa zmietala medzi tym, ze by som chcela d uhe, ze by som uz bola schopna sa spravat inak, cele si to prezit po druhy raz inak a aj si trosku uzit tehotenstvo, sestonedelie a tie zaciatky. A striedalo sa to u mna, podla mna ak by sme este pol roka/ rok pockali alebo by sa mi nezadarilo hned otehotniet, tak by som tu stroedavo vyplakavala nad tym ako chcem druhe dieta a tesila sa ako mi je skvele, lebo syn uz vyrastol a ja sa vraciam do normalu vo vsetkych sferach. Nakoniec ma teda nakopol manzel a tiez pomyslenie na to, ze na druhy raz to otehotnenie nemusi byttak lahke. A teda tiez to, ze po 4-5 rocnej pauze by som si o dost tazsie zvykala zas na novorodenca (takto sa utesujem, ze o cca 2 roky pojde Olivia do jasli a mne sa zas zivot vrati do normalu). 

Ale inak aj v ramci tej debaty o mizernom zaciatku rodicovstva (zdravim Karja betsey Sairon )musim povedat,ze totodruhe tehotenstvo prezivam faktovela lepsie ako to prve,nemamtake vyjyvy nalad ako som mala,namalu satesim a zvratenym sposobom satesim aj na porod,sestonedelie avsetko stym spojene.

A do toho sa samozrejme primiesavaju pochybnosti, ci to s muzom zvladneme, ci sa nerozvedieme alebo neskrachujeme .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 22:14

Potrefenáhusa v roce a čtvrt sice některé děti mluví, ale řekla bych, že většina říká tak to ham a haf:) Kluci říkali fakt tři slova, podle mě neuměli ani máma.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:16

Karja jo, ale mě to dost pomáhalo, že jste byly i vy ostatní tady v háji.  Co jsem měla kamarádky co.rodily +- jak já, tak měly spavý, bezproblémový miminka, napečeno v šestinedělí a kdybych znala jen je,tak bych k tomu všemu měla ještě pocit že jsem absolutně nemožná a neschopná. 

Potrefenáhusa

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 22:17

DrowRanger úplně mimo téma, ale jméno Olívie se mi moc líbí. Jedna holčička v okolí se tak jmenuje, říkají jí Livi nebo Olivko.

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:19

Sairon Já mám jednu kamarádku, která furt říká  že přece mimina jenom spěj,  co na tom je (sama má dvě děti, které tohle skutecne dělaly). Já myslím, že jednu jednou od nějaké ženske chytne!

Offline continuity
43630 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:21

MP Meri Já jsem měla první dítě blíž ke 40 než 30. Fakt uvidíš, Karja to napsala moc hezky, někdy to prostě najednou uvidíš.

Já si třeba dodneška vzpomínám, jak jsme se jednou doma shodli, že chceme to druhé - koukali jsme u toho na to prvni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 22:23

Karja ty jo, to nikdy neviděla jiné dítě:)? Moji taky furt spali, ale za to spíš děkuju bohu.

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:24

Evaeva No, neviděla ani o nich asi neslyšela. Já z toho mám pocit, že si to nedokáže ani představit. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:24

Karja on sa zatial na sestricku tesi, ale tak myslim, ze nema realnu predstavu o tom, ze ten novy maly votrelec zozerie kopu casu, ktory som mala vyhradeny na neho. Pevne verim, ze mala bude kocikova, a ak bie, tak asi bude nosit v nosici aj muz ak sa necha...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:26

Evaeva dakujem, vyberal syn, ja som bojovala ako lev za Ameliu aj s ucitelkami v jasliach. A strasne sa tesim ako jej budem hovorí OLIVA ak ma nebude pocuvat .

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:32

Potrefenáhusa Evaeva náš je stejně starý, říká táta, máma, bejby (babička), jméno jedné tety (krátký), pár těch zvířat umí. A k tomu říká "Co to je?". Asi to je náhoda a jen to tak zní, ale jak jsme mu na to začali odpovídat, tak to teď říká na nové věci, je to fakt roztomilý. Ale víc mi teda děsí, že fakt rozumí všemu, všemu a nemůžu před ním nic říct, co třeba vyváděl, protože to začne samozřejmě hned dělat zase

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 22:33

DrowRanger amelie už je trošku ohraná, mi přijde. Já si Amálku hrozně přála jako malá holka, podle toho večerníčku Víla Amálka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 22:34

INCOM1 tak to mluví hezky. Klidně může říkat i Co to je, prostě mu to zní jako jedno slovo.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 04. října 2021 22:36

Evaeva jo no, říká to dohromady a s patřičně udivenou intonací

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2021 22:37

INCOM1 to žvatlání je hrozně roztomilý