Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3137 příspěvků moje polička 27. října 2021 10:23

Když jste u toho oblékání dětí, v neděli jsme byli po delší době u sambových rodičů a dostali jsme nabaleno dvě tašky zimních dětských poděděných věcí. Jsem za to ráda, nějak to protřídím, ale také mám spoustu rad a doporučení Například, v čem je a není kdy dětem zima, že do nákrčníku musím dát šňůrku nebo gumičku aby byl těsně u krku a nefoukalo pod něj, že když je mikina s kapucí tak se musí stáhnout a zavázat ta šňůrka aby taky nefoukalo na krk, atd. atd.

A děti dostaly taky nové šňůrky na klíče s poznámkou, že ty co mají jsou určitě hrubé a škrábou je na krku

Offline Gatita
8700 příspěvků moje polička 27. října 2021 10:33

Garfie ja uz jdu taky cestou nejmensiho odporu. Kdyz musime koupit novou vec, kupuju to rovnou nekolikrat a beru i dalsi velikost. Kdyz uz si projdem tim zvykacim martyriem, tak at je pak chvilku klid;) 

Pripravit hromadku vecer moc nepomaha, protoze teplaky momentalne syn nesnasi vsechny, tak lamentuje uz vecer. 

Proste blba kombinace naprosteho konzervativizmu, neochoty vzit neco noveho, stydlivosti (vypadam blbe a vsichni to uvidej a budou se mi smat - pritom ma stejne cerne teplaky jako vsichni kolem, ve skolce se mu na 99,9% nikdo neposklebuje) a citlivosti kuze. 

Offline letfenixa
10953 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:00

Akože, nie že vymýšľanie s oblečením je prenosné! 

Ľutujem vás, kto to zažívate.

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:20

Gatita u nás kombinace toho, že přešlo a že jsem pochopila, co vadí. Od malička vadilo všecko výrazně "holčičí". Sukně byl mor, široká, případně vlající sukně byl smrtelný mor. Růžová špatná. Svetříky ne ne ne. Zimní bunda jakákoliv hrůza a děs. Takže tmavomodrý flaušový kabátek a v něm se batole válelo ve sněhu, místo sukní culottes, místo svetříků bundičky z teplákoviny. 

Garfiejak píšu, ona sukně nesnášela odjakživa. Jo a teď už teda všecky "holčičky" jejího věku chodí v černých oversized mikinách a roztrhaných oversized džínách, kombinováno s keckama, takže už to tolik nerazí... Šaty akceptuje výhradně na koupák, že se pod nima dobře převlíkají plavky...

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:23

Pavlena sukně a oversize mikina se nevylučuje.

U nás teda umocněno tím, že mají třídní mikiny a nejmenší velikost bylo pánské S, které jsem uprosila na dámské S. Takže mému dítěti s výškou 145cm je sice větší, ale alespoň to netahá po zemi.

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:27

continuity noo, dcera a její spolužačky tahají mikiny moc rády po zemi..

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:30
Reakce na Pavlena:

Gatita u nás kombinace toho, že přešlo a že jsem pochopila, co vadí. Od malička vadilo všecko výrazně "holčičí". Sukně byl mor, široká, případně vlající sukně byl smrtelný mor. Růžová špatná. Svetříky ne ne ne. Zimní bunda jakákoliv hrůza a děs. Takže tmavomodrý flaušový kabátek a v něm se batole válelo ve sněhu, místo sukní culottes, místo svetříků bundičky z teplákoviny. 

Garfiejak píšu, ona sukně nesnášela odjakživa. Jo a teď už teda všecky "holčičky" jejího věku chodí v černých oversized mikinách a roztrhaných oversized džínách, kombinováno s keckama, takže už to tolik nerazí... Šaty akceptuje výhradně na koupák, že se pod nima dobře převlíkají plavky...

​A co je na tom? Snad nemusí všechny chodit v sukních a v růžové. Nutit sukni pod pohrůžkou považuju za slušné peklo (vlastní zkušenost).

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:35

Len mně se taky líbí, tu fotku beru prostě jako reklamu, kdyby jim koukaly kšandy a šlapky, tak na ty punčochy moc neupozorní..

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:37
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir Mě na mě vadí rozepnutý

Kan tak když je vidět, že jí to skoro fyzicky bolí, tak vlastnímu dítěti ráda vyhovíš, ne?

​No pokud je teda nemocné, jako autista, nebo něco podobného, tak asi ano. Ale u zdravé holky 12 let bych teda asi trvala na svým. Hele a jak to řeší u lidí v autobuse, na ulici, to jim taky určuje?  Já mám jedno despotický dítě v širší rodině a je to teda peklo i pro okolí.

Online Garfie
28639 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:39

Pavlena Ok, omlouvám se (jen v duchu!) vlastní dceři!

Estara Tak zase pochybuju, že by Pavlena ve skutečnosti vyhrožovala dceři, pokud si nevezme sukni a růžovou, klid. A jsou asi situace, kdy je sukně vcelku vhodná, třeba jako košile u kluků. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:40

Mám dotaz do pléna, chci koupit učící věž, letmo jsem se podívala co se nabízí a jsem úplně zahlcená. Budu moc ráda za nějaké konkrétní doporučení, zkušenost. Děkuju moc! 

Online Pinot Noir
30042 příspěvků moje polička 27. října 2021 11:45

Kan aneb cizí děti se vychovávají nejlíp, co?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2021 11:52

Kan to je blbost, ne? Na cizí se prostě nedívá, ale vadí jí to. Mámě je asi fuk, že nemůže nosit asymetrické střihy, tak proč nevyhovět. Každý má něco, někdo nesnáší špinavý hrnek na lince, někdo dva vzory na oblečení dohromady a někdo asymetrii.

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:03

Estara ale tak kliiid. Jsou situace, kdy se slavnostní oblečení hodí - 1.den školy, divadlo, svatba kupříkladu. A ono se těch společenských kalhot pro batolecí holčičky moc nenabízí no. Taky to to batole moc nedokázalo vysvětlit, ač mluvila dobře, s nabídkou společenského oděvu ještě nebyla zcela seznámena.. Tohle nedorozumění nám trvalo asi do 4 let, pak už jsme byly on the same page.

Garfie děkuji náčelníku, že ses mě zastal..!

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:05

INCOM1 my jsme měli doma vyrobenou z ikea stoličky a úplně stačila. Ale kdybych teď vybírala znovu, vzala bych určitě polohovací, s několika výškami stupatka. Ta ikea pak už byla moc vysoko a pro větší dítě nepohodlna, musel být sehnutý. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:11
Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:13

žluťásek díky, to je dobrá poznámka, to by mě nenapadlo. 

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:21

Pavlena continuity Oversize mikiny frčí i u nás. V pondělí si dokonce oblékla mikinu svého otce, pánskou xl. Hluboce jsme si s mužem oddechli , když to při pohledu do zrcadla přehodnotila a vyslekla ji . 

Jak tu bylo to dítě s Oversize svetrem v punčocháčích, tak stejně nosí svetr dcera, akorát ho má narvany v džínách. Muž to nedává. Má neustále nutkání ji nabádat, ať si ten svetr vytáhne

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:25

INCOM1 ja taky mela podedenou z Ikea stolicky, ale velice rychle ji zneuzival a pokracoval dal na linku, takze sme ji museli schovat

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 27. října 2021 12:25

Pavlena jsem zhruba předpokládala ten vývoj debaty, že vlastně se to ani nikdy nestalo, pohrůžka nebyla... vidím, že jsem se nemýlila.