Moji rodice bydleli zacatkem devadesatek (myslim 1990-1994) na vesnici cca 10 km od okresniho mesta, odkud oba pochazeji. Takze tam zazili dost kulturni sok, kdyz jim v tamnich potravinach neprodali ani rohlik, ze je vse na objednani.
Vše o těhotenství a dětech
Když jsem na brigádě trávila za studií několik týdnů, tak jsem si v místním krámku taky objednávala chleba a různá větší množství, třeba šest jahodových jogurtů, dopředu. A jogurty byly choceňské, žádné jiné. Rok 2005 a později.
Stejně si tam ale všichni ráno chodili pro koláčky, které majitelé krámku pekli, a ty se samozřejmě taky musely nejlíp objednat, protože kolikrát kdo přišel hodinu po otevření, už na něj žádné nezbyly.
žluťásek zlatíčka naše :)
A jinak tahle debata je strašná, strašná, dala bych si jahody z kompotu se šlehačkou, až bych brečela.
My jsme na chalupě objednávali chleba ještě před pár lety, je to malá vesnice, žádná samota, ale do města je blízko, tak každý nakoupí tam.
A jahody rozmačkané se smetanou jsou i moje dětství, ale že je někdo jí s chlebem, to mě nikdy nenapadlo
Ale bílý rohlík by mi k tomu celkem šel.
Nemám rada šľahačku ![]()
Keď sme boli v Turecku na dovolenke, upiekli tam čerstvé palacinky/lievance a človek si k tomu mohol do misky nabrat rôzne náplne, tak moja mama si dala plnú misku roztopenej čokolády a k tomu symbolicky jednu palacinku ![]()
U mojej babky na Kysuciach sa do obchodu objednava ešte stále čerstvý tovar podľa záujmu.
Evaeva s chlebem ale bez té smetany, aby nedošlo k mýlce. Prostě nakrájet jahody na chleba s máslem.
žluťásek syn včera půl hodiny brečel, že ho dneska do školky nepovede muž, ale já. Neteče voda, takže se to vyřešilo samo.
Pinot Noir Garfie psala, že ten chleba jedí k jahodám se smetanou. Upřímně mi divné přijde oboje![]()
Ale s ohledem na dzizisketa by bylo lepší probírat ty děti přežívající na kukuřičných křupkách bez chuti a vývaru přefiltrovaném na čirou vodu. ![]()
Som vytiahla takú tú rolku papiera z IKEA, nech sa dieťa prebavi. Teda, myslela som si, že nakresli veľký obrázok, tak zatial skúma samorolovanie.
moora já mám rada šlehačku ale nechapu ji do toho kafe, jak to udela takovej ten mastnej film, nevyslehana smetana dtto
dzizisketa snad už si brzo das, co si budeš přát ![]()
Pinot Noir me napadlo, jestli to nejedeni nemohl trochu odkoukat od brachy? To byl nejedlik, ne?
Nemluveni a vztekani, to bych pro svuj klid resila, ale mam podobneho synovce, vzteka se dal, ale pusu uz nezavre :)
Zuzuli A ted to clovek dela se Scukem dobrovolne
. Ze ve ctvrtek (tady na konci sveta) bude maso a mlecne vyrobky
. Tak nakupujeme samozrejme i jinde, obchodak mame 10min autem.
Garfie ani rozmackany se smetanou, ani jahodovej koktejl
ale ja vubec nerada ovoce se slehackou, nemam rada ani ovocny dorty nebo ovocny pohary
Sestro! Ovoce se šlehačkou, brr. Natož rozmačkaný. Babička mě vždycky chtěla uctít rozmačkanýma jahodama/borůvkama se šlehačkou a nechápaly jsme obě. Ona, jak to, že to někomu chutná a já nechápala, proč by někdo skvělý ovoce rozmačkával na kaši a zalejval to šlehačkou, brr.
Len já zas nemám ráda ovoce v čokoládě, vyjma banánu![]()
Evaeva No hele, já mockrát přemýšlela, jak to vzniklo. Musím se někdy zeptat mámy, ale já myslím, že to bylo takové letní jídlo chudých. :-) Krávu babička měla, jahody rostly v lese....tak prostě z toho byla večeře, ten chleba k tomu, aby ses zasytila. A taky se to u nás vlastně i jedlo normálně na večeři. Já to nedělám, ale u mámy si tak jahody dám s radostí! :-)
Garfie jo, tak nějak jsem to pochopila. I k té svačině. Prostě místo sýra byly jahody s trochou smetany.
Garfie Jo, u nás se jahody s mlíkem a chlebem taky jedli k večeři. Dát to teď sambovi, řekne mi kde jsou ty dva předcházející chody!:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí