Syn zrazu, z ničoho nič, pozná hodiny a scituje do 5 ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Sestro! Ovoce se šlehačkou, brr. Natož rozmačkaný. Babička mě vždycky chtěla uctít rozmačkanýma jahodama/borůvkama se šlehačkou a nechápaly jsme obě. Ona, jak to, že to někomu chutná a já nechápala, proč by někdo skvělý ovoce rozmačkával na kaši a zalejval to šlehačkou, brr.
To je presny, proc z toho delat kasi!
To teda souvisi zase s mou jidelni uchylkou, nemam rada rozmixovane a naslehane veci, vadi mi ta konzistence. Takze zadne smoothie, koktejl, naslehany jogurt, tvaroh, nebo ze bych treba dojedla po diteti presnidavku... eee... potrebuju mit moznost to kousat. A treba cappuccino jsem mela poprve az po tricitce ze zvedavosti, protoze ta predstava naslehaneho mleka...
Evaeva u nás se pečivo v obchodě objednává i dneska a to nebydlím v žádném prdelákově, ale 15km od Brna
abych paní nekřivdila,tak tam má vždy pár rohlíků a 1 chleba navíc,ale ono je to stejně jedno, protože má tak omezenou otvírací dobu že se tam stejně nikdy nedostanu.![]()
Jos ze Scuku jsem byla ze začátku nadšená, ale pak mě to nějak logisticky zmohlo. V pátek naplánovat, co se bude u nás jíst sobota až úterý, to objednat na rohlíku, věci co se budou vařit od úterý dál objednat na Scuku. Ovoce zeleninu a "svačinové" věci primárně na scuku, ale když tam něco nemají, tak to vzít na rohlíku,pečivo rozdělit do obou at máme čerstvé
vždy mi něco chybělo,takže k nám nakonec jel rohlík místo 1x třeba 2x a ještě jsem něco dokupovala bokem v obchodě. no po 3měsících mě to přestalo bavit.
Sairon My Rohlik nevyuzivame a nakupujeme treba 2-3x tydne fyzicky. Vetsinou maly farmarsky obchod a pak neco vetsiho. Na scuku beru ciste jen maso, zakladni mlecne potraviny a nejakou zeleninu. Maso klidne do mrazaku, aby byl zaklad na vareni. Muz si vezme nejake pastiky, uzeninu a tak. Ale krome masa jinak nakupujeme vsechno i jinde a treba mleko, ovoce a pecivo i pomerne casto. Ja planovat neumim, co bude zitra k jidlu vubec nevim. Ale mame velky mrazak a spajz
.
Takove obdobi mela jednu dobu dcera. Jen vyvary, suche testoviny a suchou ryzi. Myslim, ze okolo 3.narozenin
Jedla u tabletu a ja ji tam tu a tam neco nepozorovane propasovalo. Tim myslim, vlakno masa .
Vyvary jsem delala az huspeninove.
Pak tu a tam oblizla neco, kdyz mi pomahala varit. Na silu jsem do ni lila nejake sirupy na podporu chuti, dost ji chybelo zelezo.
U toho tabletu se to spolu s vyhrozovanim dostalo na minimalni mnozstvi i jinych veci. Dodnes hned tak neco neochutna, spis to, co vidi v nejakem poradu chce zkusit a ono ji to vetsinou chutna ale takova bezna jidla jsou furt peklo. Je ji 11. Naucila to v mensi mire i mladsi dceru.
Candance jo, vývary dělám silné, až jsou kyselé, ale kupodivu je jí. Ale nesmí v nich plavat ani "smítko". Sirupy mu dávám do pití, spoustu jsme jich vyhodili, protože je odhalil a odmítl pít. Ale Floradix železo a Floradix Kindervital, což jsou vitamíny a vápník, ty vypije, takže to mu dáváme stabilně. Do ledna pil docela dost toho batolecího mléka, takže mě postupné ubírání potravin a přechod jen na ty suché tak moc netrápil, resp. trápil samozřejmě, ale pořád jsem věřila, že mu to mléko jakž takž dodá, co tělo potřebuje. Bez toho mléka je to ale tragédie.
Lamicka myslím, že od staršího to neodkoukal, ten jí po dobu, co je Viktor na světě, čím dál lépe. Co se mu přišlo na tu mononukleózu a stáhla jsem ho ze školky a on si pořádně odpočinul, se jídlo staršího začalo zlepšovat. Poslední rok až rok a půl je to standardní jedlík jeho věku, tj. něco nejí, něco jí, něco miluje, něco nového ochutná, něco jiného ne... Takový normál, řekla bych.
Pinot Noir zkus ho cimkoli nalakat na jakekoli jidlo. I parek, Mcdonald, wafle ve tvaru zviratek. On uz nemusi citit hlad, ma stazeny zaludek.
Nova miska, vydirani novou drobnosti, hrou na pc. U nas toto jedine castecne zabralo. Ted u ni funguje, ze vidi neco, co ji nejake slavna youtuberka a chce to zkusit. Nebo v reklame. Ted naposledy - kupovany sandwich s tunakem a vejcem. Protoze takove nosi v Anglii. A z kupovanych je ochotna prejit na podobne a doma vyrobene.
Ale na to je jeste maly.
Candance všechno zkoušíme. Nabízíme všechno, i čokoládu, jakékoliv sladkosti, kdyby chtěl lízátko, má ho mít. Starší jí gumídky, lipo, nabízí mu to, nechala bych ho to klidně jíst, jen aby ochutnal nové chutě. Nevezme si. Nechápu, že ho nelákají ty barevné sladkosti, vždyť se to se to dětem musí zakazovat! Dřív jedl hranolky, ale už pár měsíců si nevzal ani jeden.
Ježiš, teď to vypadá, že se živíme jen svinstvem. ![]()
Ale rozumíš, co chci říct, samozřejmě normální jídlo zkoušíme a nabízíme v první řadě, ale občas jsem ve stavu, kdy bych mu čokoládu uznala jako mléčný výrobek, jenom kdyby ji proboha chtěl. ![]()
Pinot Noir Jasný no. A nějaký spolecny vaření že by si s tím jídlem jako hrál a víc ho takhle poznával, to ho asi taky nelaka co?
Karja nijak se k tomu nemá, ale zkusím na tom nějak zapracovat, to je dobrý tip. Nejlíp ve spolupráci s Ríšou, malý musí dělat všechno, co starší (kromě jedení teda
), tak třeba by se nechal nalákat.
Pinot Noirja uznavala hot dog jako maso. Nic mi nevysvetluj
Pinot Noir No uvidíš. Moje holky to pravé baví, znají i dost surovin už a vždycky třeba i řeknou, že si chtějí něco ochutnat a ptají se, co je jaká věc. Ale ony jak mi furt jsou za zadkem tak spolu prostě i krajime zeleninu na polévku, všechno prostě, takže u nás tohle jde samo no. Ale určitě by ho bavilo mixování, to je u nás hit, něco mixovat:-D
vložím se do jídelní debaty,co kupujete dětem za sluneční brýle? nerozbitné Kietla jsou rozbité tak, že už nejdou spravit, relax jim na obličeji nesedí, shadez jsou blbě mezi velikostmi. Nechce se mi zase objednávat na slepo něco, co budu vracet.
Pinot Noir Snad se to zlepší. Kamarádka si tím s holčičkou prošla taky, mnoho vyšetření a nic. Teď už jí normálně.
Pinot Noir ono to proti tvé bude úplně banální stiznost, ale my máme zatím dite porad při chuti, ham je jedno z nemnoha slov, které říká, ale ozývá se to tu 50x za den, u některých potravin (máslo) s dost zoufalou intenzitou, taky porad někoho krmí, jak živý zvířata, tak hračky (rika fakt asi 10 slov celkem a už dala dohromady i čiči ham, když krmila schleich kočičku svym obědem) - no ale napadlo mě, jestli by Viktora třeba nezaujaly nějaký hry s tematikou jídla? Já se zatím bojim koupit ty schleich balíky sena a vidle a kybliku (kvůli velikosti, je to dost mrnavy), ale myslím, ze to bude asi vděčná hračka, nebo nějaký ty dřevěný/látkový pizzy apod., nebo vlastne nevim, jestli kluky vůbec baví ty kuchynky a imaginární vaření?
No ale chtěla jsem tím rict, ze jsem aktuálně ta matka, která furt vytahuje oslizly nakrajeny jabko, okurku nebo krupky a dite porad vystrkuje ruku z kočáru a volá ham ham ham!!!
V sobotu jsme byli na výletě a sezrala mi skoro celej oběd asi za 4 stovky, talir vývaru a půl guláše s knedlikem
Potrefenáhusabud rada. Ja byla taky zrava ale ani jedna dcera to nezdedila, z gulase je mely osypky i ted
Potrefenáhusa no dřevěné ovoce krájí jak divej, čaj nám "vaří" a servíruje x-krát denně, krmí nás imaginárním jídlem, z plastelíny vyrábí donuty a pak je jako jíme, to ho všechno baví velmi. ![]()
Candance já jakoby jsem rada, ale priznam se, ze taky občas premyslim, jak to uchopit
Pinot Noir aha, jenom jako
tak nic
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí