Potrefenáhusa baví. Aspoň našich. A hlavne drevena krajacia zelenina.
Vše o těhotenství a dětech
Sairon to si ma nepotešila, tiež máme kietly a dúfala som, že pokiaľ na ne niekto neslapne, tak vydržia.
Mrakoplas ta dřevěná krajeci zelenina baví i mne, jak je to skoro úplně autenticky!
Potrefenáhusaaspon to muzes posunovat do zdraveho smeru. Ja u dcer jen tezko -bud nic nebo to jejich.
Kamaradka ma dceru a ta toho vazne sezere... A je malicka a droboucka
Potrefenáhusa náš mladší je taky takový žravější. Někdy se naopak nedotkne oběda nebo večeře, ale chce ochutnat cokoliv, co jíme my nebo co krájím v kuchyni. Starší takový není, ten jí jen věci, které bezpečně zná. Mimo sladkostí teda:)
Pinot Noir a co vyzkoušet reverzní psychologii? "Ne, Viktore, tohle ti fakt nedám!"
Sairon ja normálně vybrala brýle v optice, nějaké dětské polaroidy. Mají plastové barevné obroučky, nic se s nima nikdy nestalo. A to je nosí i na výpravy a tábory. Mají je už dost let.
Jak kupují on line lecos, tak brýle bych fakt radši zkoušela.
Sairon jeste jsme meli Babiators z Profimedu
Potrefenáhusa Ono to může být dočasný. Velkamalá taky nějak pred 2 rokem hodně a pěkně jedla, od 2,5 do 3 naopak děsně, těměř žádný vařený jídlo už jsem se nemohla dočkat skolky at jí tam dají trochu dokupy:-D. Ono to může být dost proměnlivé s těmi dětmi
Potrefenáhusa Trochu mimo téma, ale podle mojí zkušenosti kluky baví většinou vaření víc než holčičky! Kamarádka dokonce po zážitku u nás kupovala domů synovi kuchyňku. I ve školce si prý s kuchyňkou hrají víc kluci. :-) Ono to pak plynule přejde do chemických experimentů, když jsou starší...![]()
Karja ve školce jí syn skoro všechno, podle něj teda. Ale doma to nechce, třeba luštěniny doma nepozřel už dva roky.
Mrakoplas asi se na ně může šlapat jen určitým způsobem
nám už asi 5x vypadlo v důsledku blbého zacházení sklíčko a pokaždé to nějak muž dostal zpátky, ale teď když naposledy na to dupli nebo něc tak ten rám je nějaký pokřivený že to sklíčko v něm nedrží
Sairon mne práve tvrdili, že sklíčko je vyberacie, že je to tak schvalme a ľahko ho človek nasadí naspäť, takže s tým počítam. No ale dupanie je jasné, to neprežijú žiadne okuliare ![]()
Potrefenáhusa mam zrave obe deti, od malicka, a nic se nedeje. Ve trech letech snedla polevku a dospelackou porci jidla, jako nic. Ted si da i dezert. Kluk je vic preziraci, toho obcas hlidame, ale ne kvuli vaze, je schopnej se treba na oslave prezrat, az se pozvraci.
Oba se dost hybou, to je podle me zasadni. A treba skoro vubec nejedi susenky, bonbony, lizatka. Moc jim to nechutna, maji radi cokoladu (asi geny
).
Potrefenáhusa Nevim, jestli jsi to postrehla, ale na IG mela ted post o zravych detech nutrimamma. Pro me je teda jeji syn jak z jiny planety, vcera dopoledne mel deti na starosti tatinek, po navratu jsem se ho zeptala, v kolik jim dal svacinu, abych vedela, kdy jim dat obed. No nedal jim nic a hladove nevypadali. ![]()
Vari postrehla! Tak zase jako ten její Jurko Housatko neji, to jsem obdivovala od začátku, ona tem prikrmum nikdy moc nedala, dvě tři lžičky, zacala jist víc až někdy po roce
taky teda ma věci, který nemá rada, nerada to třeba teply, max vlazny, včetně nápojů, to nevim, jak ji naucime
No tak dneska jsem fakt matka roku. Začla jsem obědem - po miminim cvičení jsem si zašla zaprasit do Mekáče. Dítě neusnulo, takže zatím co jsem žrala hranolky a nugety jsem jí říkala jak je její okurka mnohem lepší než moje hranolky a že by jí určitě to nechutnalo. Kupodivu chtěla víc hranolky než okurku. No a během jídla mi volali od doktroa Tláskala, kde jako jsme, že na nás už půl hodiny čekají. Špatně jsem si napsala čas do kalendáře a měla radost, jak hezky jsem tu pauzu mezi cvičením a doktorem vyplnila
No nicméně anabáze s neprospíváním pokračuje, z krve dceři vyšel nedostatek zinku (moc nechápu proč, pravda že vnitřnosti jí nedávám, ale sýry, jogurty, vejce, telecí i hovězí maso jí dost) a zvýšené AST. Sice vyrostla za měsíc o 6cm, jenže přibrala jen 150g a tím se v křivce ještě propadla
No takže za měsíc nás čeká další návštěva i s kontrolníma odběrama.
Potrefenáhusa tak podle těch různých ázijských výživových směru by jídlo nikdy nemělo mít víc než je teplota tela. Takze vlažný bych neresila, pokud na polévce neplave sražený tuk. Je to vlastne zdravější, ta vyšší teplota rozkládá trávicí enzymy.
Potrefenáhusa starší syn pořád všechno vyžaduje vlažné. Mladší už to má dávno v sobě, ať je to jídlo nebo horká čokoláda třeba, a on pořád, že je to horké.
Potrefenáhusa Může být hůř. Momentálně min. 200x za den slyším hlasitý "ham!", se strašnou kadencí, zvlášť když připravuju jídlo. Syn si ukazuje na spoustu věcí, co chce sníst, když se na to ptám, tak je nadšenej, ale do pusy nevezme nic nebo první sousto vyplivne a další nechce. Jsme teď doma všichni nemocní (tak i chápu, že nemá chuť, ale jíst chce a nic si nedá), tak je fakt namáhavý vymýšlet pořád, co mu nabídnout a nebejt agresivní, když to zase plive nebo rovnou odmítá. Poslední týden jí jenom ovocný kapsičky, jogurt a mrkvový tyčinky. A to věčný ham je pak hrozně frustrující. Dokážu si představit, že mít otesánka je taky dost náročný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí