Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:03

Malenge musíte do školky vstávat už v šest, jo? To vás teda lituju, my nemůžeme staršího kolikrát vzbudit ani v sedm.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:10

Evaeva litovat netřeba, holt jsem včera nastoupila na plný úvazek a u nás se pracuje od 7:30, moje volba, aspoň se vyhneme těm největším prazskym kolonam, navíc jsem očekávala, ze to bude v pohodě, neb celá léta chlapci vstavali běžné od 5:15, dle situace. Takže povinnostmi toto jejich nastavení samozřejmě skončilo, ale o víkendu se svého zažitého modelu drží dal, což mě teda pekelne štve

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:12

Malenge to tak bývá. Máte teda drsnou pracovní dobu

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:15

Evaeva vidíš, to mi teď s rodinou vůbec neprijde, naopak je super, ze člověk z toho odpoledne/podvecera ještě něco má a muže normálně žít, od jara do podzimu je to super, zima a věcná tma je tedy jiná kategorie

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:19

Malenge jo, to jo. Akorát já v 7.30 jsem dost nepoužitelná, stejně jako muž. Já plný úvazek neplánuju, možná až budou oba ve škole. Sice má moje práce spoustu nevýhod (švarc systém), ale aspoň jsou u nás přístupní krátkým úvazkům a práci z domova.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:20

Malenge toto je bežné aj u nás, cez víkend vyhupnu z postele jak Jaja a Paja a cez týždeň krik ako nechce vstávať. Preto som bola ráno v šoku :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:24

Mrakoplas a nevyhrají si kluci po ránu spolu? U nás už je to fajn, kolikrát si hrajou klidně půl hodinu nebo i hodinu po probuzení.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:28

Evaeva ale hej no po chvíli  je zvada alebo mladší kričí papaaať!  Telka ich vie na chvíľu zabaviť, starší si vie pustiť všetko a to potom prichádza spomínaný Emiiiiil! Uz sa moc nevyspim.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:29

Evaeva ono všechno má své výhody a nevýhody, sama musíš vědět, jak vám to bude všem fungovat, já osobně bych ten plný taky nemusela, třeba kamarádka chodí na 6 hodin denně a to je takový můj ideál, ale jinak to nešlo, no. zase mám 5 týdnů placené dovolené, jistoty pro rodinu, neb muž je osvč, nějaký HO taky, není celkem problém jít v pracovní době třeba s dětmi k zubaři, protože práci za mě nikdo neudělá. A ten částečný úvazek jsem si teď 3 měsíce vyzkoušela, měla jsem 60% a výsledek byl bohužel očekávaný, vlastně téměř totožné množství práce a peněz jen půlka , takže na to kašlu a sama dobrovolně jsem si o ten celý řekla. Jsem na to celkem zvědavá, snad se z toho nezhroutím. Ale baví mě to moc a největší stresy mám momentálně z toho, až začnou kopat barrandovský most

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:30

Karja upec matcha susenky, muzes pouzit vykrajovatka, je to zeleny, zvlastni, dalsi zdobeni neni nutny a urcite to nikdo mit nebude. A jsou dobry.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:30

Mrakoplas tak fajn, nejsme jediní, to mě vždycky uklidní  díky!

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 11:15

Malenge Evaeva od rana uz jedu treti pracku, a druhe kafe:D a doufam ze se mi po obede podari zastlat do postele obe... Ted jsem jim pustila audio at ziji duchove, tak je chvili klid. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 11:45

Malenge no jasně, já jako OSVČ nemám kromě placené dovolené ani Očr, nemocenskou,... S dětmi k zubaři můžu kdykoliv, ale nikdo mi to nezaplatí. Jediná výhoda je ta flexibilita. Bohužel u nás v oboru ani není moc na výběr, pokud nechceš na úřad nebo k velkému developerovi. To dojíždění je nepříjemné, my moc nejezdíme, ale stejně jsem zvědavá, jak to s tím mostem bude.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:00

Mrakoplas jo, já nemám problém jim udělat snídani, pustit tv a jít si zase lehnout. Ale zrovna tohle u nás ještě nejde, resp. jde to jen se starším. My prostě musíme doufat, že budou mít dobrou náladu a budou si hrát spolu než zjistí, že mají hlad.

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:15

Evaeva prosím tě, s tím svarcsystemem... já celou dobu myslela, že je to v ČR legální, když je to tak běžný. Až nedavno jsem zjistila, že ne. Tady by si to firma vůbec nelajsla. V ČR to nikdo neřeší?

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:27

rasaNori Takhle se mi zeblila minulý týden malamala. Zvracela snad 7ktrat mezi 10 a 4 ranní, ale zajímavý bylo, že druhej den ji nic nebylo, byla veselá a plná energie. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:28

Tabeanevim, zda je to bezne jinde, ale evaeva ma svobodne povolani,ktere muzes delat jak na sebe, tak jako zamestnanec. Ja taky mivala svobodne povolani, ale nemela jsem vlastni byznys, byla jsem prilepena na vetsi kancelar, ktera se ke mne chovala jako k zamestnanci, ovsem az na ty vyhody a jistoty.

V jinych oborech to doufam zas az tak bezne neni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:30

Tabea no, prý se řeší jen velké firmy, protože z nich mají velké pokuty. Nikomu nejde o potírání toho systému, protože například o našem oboru všichni vědí, že tak pracuje drtivá většina lidí, jen o peníze. Kontrola v naší firmě asi nebyla za těch 15 let nikdy, určitě ne za těch 5, kdy tam jsem já. Naopak velké firmy si to prý nelajsnou ani v Čechách a hodně to řeší. U muže právě měli pár lidí, kteří chtěli pracovat na IČO, a byl to problém zařídit. Údajně je prý problém i to, že pro firmy je to mnohem výhodnější, než mít zaměstnance, protože jsou tu vysoké odvody. Ale nijak jsem se do toho nesnažila proniknout, takže srovnání třeba s Německem nemám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:38

Gatita můžu dělat úplně na sebe, ale nechat se zaměstnat v menším ateliéru je skoro nemožné. Buď úřad nebo velký developer. Před nějakou dobou časopis Era na toto téma dělal výzkum, a výsledkem bylo, že je to docela velký problém, protože mladí pak mají problém s hypotékami a podobně, jelikož ta výhoda pramení z toho, že uplatňují 60% paušál, tj. oficiálně mají hrozně nízký plat (ne že by neoficiálně jsme si nějak žili)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 13:02

Karja ona mi v aute cestou ze skolky hlasila, ze jim tam nejaka holcicka zvracela ve skolce a prijeli si pro ni rodice... Dnes je jen unavenejsi, ale pricitam to i tomu nespanku v noci. A starsi samozrejme nespi takze hibernuju na gauci.