Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:33

Evaeva jo, je to nejrozumnejsi reseni. Hlavne mi primar umozni zkraceny uvazek, vlastne vsechny kolegyne, ktere maji deti, pracuji jen par dni v tydnu. A co pak dal, uvidim casem

dzizisketa prave jeste neatestovana, to je ta nadstavbova atestace, kterou zatim nemam. Jinak tu pochvalu moc rada ctu  jak to s tebou vypada? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:37

mnum jojo. Na obvodě bys už pak asi zůstala na věky. V nemocnici se začíná ráno brzy, to může být výhoda ve slaďování s mužem. (I když já teda nechápu, jak můžete zodpovědně fungovat v sedm ráno)

Online rysamona
1111 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:42

Zuzuli já tedy čumím, že ti co vystuduji architekturu u toho nezůstanou a je problém sehnat práci  Jsem stavař a dělám právě na tom stavebním úřadě. (Jinak máte-li štěstí na šéfa kliďase jděte do toho, nemusíte se bát. A pokud vás trochu baví právo) a na jedné straně lidí co nemohou sehnat projektanta a na druhé projektanti, kteří mají na dva roky plno. A pravda  kvalitní projektant co zvládne projednat projekt s dotčenými orgány je tezce nedostatkový.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:44

rysamona mně odrazuje spíš ten ženský kolektiv (ne, že bych teď měla mužský). Jinak teda projektant není architekt.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:45

Já se k debatě musím přiznat, že jsem po návratu do práce hodně spokojená, je to sice mazec zase do všeho najet a nedělat průšvihy, plus na mě leží naprostá většina zabezpečení docházky do školky, ale vyhovuje mi to moc. Chodila jsem teď do práce 3 dny v týdnu a bylo to super, kluci byli ve školce 4 dny jeden všední den jsme trávili společně výlety tam, kde to o víkendu není ideální, nebo i povinnostmi (zubař apod.) a jeden den jsme měla pro sebe, takže jsem si konečně v klidu zašla na masáž, kosmetiku, začala jsem zase pravidelně plavat a nadopovalo mě to. Plus se mi hodně líbí mít zase nějaké peníze. Teď s plným úvazkem to asi bude hukot veliký, ale věřím, že to půjde. No a pak v září nejen školka, ale i škola, a to už si nepředstavuju radši vůbec

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:45

Evaeva my zaciname az v 8 hodin!  Ale sestricky uz v 6, takze prichazeji do prace v 5:30, aby si predaly sluzbu, tak ty obdivuji

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:45

Evaeva pece o domacnost....varim rada, to mi nevadi a zbytek si delime bezne+mame pani na uklid...a jasne, predskolni dite urcite skolku uzije, ale Tonda musi cerstve triletej a je mi to fakt lito. Spolu si to uzivame, chodime do kina, na herny do NG, do mesta na kakao a croissant, se žluťáskovejma do parku a na zmrzku....proste fakt se mnou nestrada, s jinejma detma se vida temer denne, doma si cteme, hrajeme hry, ale zaroven si vyhraje krasne sam. Proste nevidim prinos skolky pro dite, ktery je jeste tak maly, ze neni schopny hry s ostatnima detma:) nenutim to ostatnim a naprostk chapu, ze nekdo deti radsi umisti, protoze chce do prace nebo mit klid. Ale vnimam to jako hlidani, ne jako prinos (cca do tech 5 let).

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:47

a všem vám moc přeju, aby se návrat do práce po čase doma s dětmi vydařil a byly jste spokojené!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:48

Malenge to, jak si to měla doposud, by se mi líbilosnad se to podaří příští rok

mnum aha, já myslela, že doktoři chodí ve stejnou dobu (nebo třeba o půl hodiny později) jako sestry

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:49

711990 to ťa obdivujem,  že by sa ti chcelo byť len doma so synom.  Ja keď počúvam to malé rádio cca 12h denne (okrem spania) a počas spania zas je na mne nalepený,  tak ma to fakt nebaví.  Domácnosť mi nevadí,  v tom dvojizbaku toho veľa nie je. 

A rasaNori zas závidím,  že jej dcery majú radi škôlku.  Syn už to ma tak silno v podvedomí,  že škôlka nie, že aj keď mu je tam dobre a je spokojný s tým,  čo tam robia, tak predstava škôlky je preňho stále stres.

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:51

711990  mne se taky do práce nechce, a to jsem tam chodila fakt ráda

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:52

letfenixa nerikam ze to 100% casu miluju:D a zrovna vcera jsem vysvetlovala sambovi, ze 24h denne vcetne toho lepeni se v noci() je fakt nekdy na hlavu....ale do prace se mi nechce, vzdyt brzo vyroste, pujde do skoly a me mrzi, ze ten cas stravim v praci. Budu se snazit alespon o polovicni uvazek, abychom porad mohli neco podnikat, ale stejne...:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:52

711990 souhlasím, že Tonda to teď nepotřebuje. O. šel v necelých čtyřech a bylo to tak akorát, i když je doma spokojený, dává mu to hodně. Mrzí mě akorát, že jsem ho nedala sem do toho DDM, bála jsem se, že kvůli kovidu zase zavřou. Ale to, že se Tonda vídá s dětmi s tebou není stejné jako ve školce, mluvím teda o tom věku třeba 4 let. Zhruba ve třech a čtvrt O. najednou děti začal hrozně vyhledávat venku, najednou to byl fakt velký zlom.

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:53

letfenixa víš co, naše děti ještě moc nemluví (naše vůbec)  

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:55

Kedysi na gympli sa moja triedna učiteľka vyjadrila, že byť učiteľkou je najlepšie povolanie pre matku. Áno,  je tam obrovský benefit dĺžky doby na pracovisku plus pokryté prázdniny.  Ale som vždy vyflusnuta po dni v škole a zároveň sa odtiaľ ponáhľam za synom, takže ani moja príprava nie je taká,  ako by som chcela. A navyše má fakt bavila práca zástupkyne a to je už passe. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:55

Evaeva ja i bracha jsme zimni deti a sli jsme do skolky az taky skoro ve 4 a ja jsem se prej tesila a od prvniho dne skolku milovala....muj bracha se s tim nikdy nesmiril, ze tam musited jsme se byli podivat v jedny soukromy, moc se mi libila a Tonda vypadal, ze by tam klidne hned zustal, tak snad mu to chudakovi vydrzi i v zari:)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:56

Potrefenáhusa to je fakt!!!! To bude tim, ze jeste nemluvej

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:56

711990 to je zajímavý s tím hlídáním, já třeba školku vnímám jako přínos veliký, je teda pravda, že naše školka je "firemní", je specifická, bere děti od 2 let, mají tam pro ně chůvu a běžný rok je přihlášených tak 15 dětí, takže malý kolektiv. Oba kluci jsou březnoví a nastupovali v září ve 2,5 letech, pokroky jsem viděla dost zásadní už v říjnu, s vyjadřováním, sebeobsluhou, ve výtvarných činnostech apod., ale já se netajím tím, že pro mě čas doma s dětmi a domácností není moc naplňující, poprvé jsme se vracela do práce týden po 2.narozeninách, teď jsem to teda protáhla až na 2 a 3/4, ale bylo to způsobeno situací v práci, kam jsem chtěla původně už v září, ale bývala bych si vyžrala pěkné kostlivce po kolegyni odcházející do důchodu a to jsem teda radši zůstala doma a toto přenechala mladším a bezdětným   

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:56

711990 no je to takové ode zdi ke zdi. Já bych ráda, aby T. šel příští rok tak na tři nebo čtyři dopoledne, na oběd už bude doma. I letos jsem si chtěla staršího občas nechávat doma, ale kvůli těm nemocem šel do školky vždycky, jakmile byl zdravý, aby si tam zvykl. Už tam má i dobrého kamaráda. Když jsme jednou venku potkali jeho třídu, všichni se na něj sesypalyAkorát tam teď dost výrazně odmítá spát.

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:57

mnum Mluvis mi z duse. Jednu dobu jsem se vic venovala neurointenzivni peci, jak na sale tak na specializovanem JIPu. Ale ted nejak nevim, jestli jeste vubec chci. Vetsinu jsem pozapomnela. Atestaci teda mam, to je dost velka vyhoda, byt se asi vic bojim, jak uz na me nikdo nemusi davat pozor . Nejak ambiciozni jsem nikdy nebyla, znam sve limity a muz je hodne pracovne vytizeny, takze v modu oba v praci bychom to opravdu ani partnersky nedali. Jinak mam pocit, ze jsem dost marna doma s ditetem i v te praci, jsem takovy vecne neprakticky typ. 

Jinak uvidis. I ten praktik je prace k nezaplaceni a kor ty jako neonatolozka bys byla na roztrhani. Ale mas cas, po materske je "marna" asi kazda.