Karja no, je to určitě zajímavější, ale doma se k těm nejlepším věcem nedostanu:( Pochopitelně, jsem prostě ta skoro poslední na řadě. Ale i tak mě to baví, je to příjemná změna oproti věčné péče o děti. Se stravenkama dělám akorát to, že je utrácím![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Nechápu jak jsme na to přišla!
Zuzuli Každopádně školství důkladně zvaž, určitě hodně záleží na poměrech na zvolené škole, ale co se týka financí, je to oproti jiným VŠ (a navzdory přesvědčení velké části populace) pořád strašně podhodnocený obor. Je tam bezesporu výhoda 6 týdnů volna o prázdninách - pokud máš malé dítě, je to velký benefit.
Teď hlavně držím palce, ať tu mrchu odkážeš do patřičných mezí!
To sranda s tou práci na IČO, v IT je to fakt problém, protože ti kluci chtějí dělat na ICO, zatímco zákazníci kolikrát požadují, aby byli zaměstnanci. Takže za každého zaměstnance jsou pak firmy rádi.
Speciálně vývojáři chtějí dělat na IČO dost hromadně, jedou teda spíš na projekty ( ale ten projekt je třeba 12 měsíců na plný úvazek, navíc to není úplně zakázka pro firmu, jsou součástí většího týmu).
Hanka H dekuju. Ted je samozrejme nejdulezitejsi, abych se dala uplne dohromady a cekalo me tech dalsich 30 let v praci. Takze uplne nespecham, budu doma s malou az do pristiho zari, takze jeste pres rok. Chci hodne rehabilitovat, abych i po te velke operaci pak zvladala odsedet hodiny u pocitace a neodnesly to zada, a taky treba zase chodit na anglictinu a nemcinu, zase se zacot nejak dal vudelavat. A za tu dobu se toho jeste muze hodne zmenit, takze to ted vubec nehori a je to zatim vsechno jen v uvahach.
O skolstvi iluze nemam, jsem z ucitelske rodiny (oba rodice, prarodice, vsechny tety...). Brala bych jen castecny uvazek na prechodnou dobu, dokud je mala mala. Ale spis chci cilit na praci treba pro developera, neco podobneho jsem delala pred materskou.
Ze me ted trochu mluvi i zklamani. V praci by o me stali zpet, jsou ochotni na me cekat jak dlouho budu chtit, nez se poradne vylecim. Puvodne jsem se mela vracet pomalu ted, kdyz budou male dva roky, ale nemoc to zmenila a ja si prodlouzila rodicak o rok. Prace z domova nebo kancelare, volna pracovni doba... Ale proste v zadnem pripade jako zamestnani. Coz je proste prave ted pro me stezejni. Aspon na par let, nez si vyresime bydleni a tak.
letfenixa ono to asi nebude uplne pravidlo, kamaradi meho manzela z vysoke vetsinou u architektury zustali. Ale v mem rocniku to nejak vyslo. Jeden muj kamarad z kruhu uci vytvarku na zus, dalsi dela grafika, nekdo utekl k IT, pak je tam realitni makler, provozni kavarny... Nektere holky hned po skole sly na urad a ted jsou uz nekolik let doma s druhym ditetem.
Zuzuli To je moc zajímavý, taky bych řekla, že zůstane většina vystudovaných architektů v oboru. Moc ti přeju, ať se najde nějaký dobrý řešení.
Já teď řeším nějakou mini krizi ze svý práce - nedokážu si teď vůbec představit se vrátit, zároveň mám pocit, že mám nejvyšší čas aspoň na nějakej mini úvazek, protože za tu dobu, co jsem mimo je obor někde úplně jinde... I covid s tím dost zahýbal. Kolega mý kamarádky z vš říká, že se spousta žen po mateřské do oboru nevrátí a dobře ví proč. Že jim to nestojí za ten stres, žádnou možnost HO a rigiditu pracovní doby. Taky jsem měla dřív pracovní ambice a teď mě opouštějí, hlavně tam chci být spokojená.
Ja uz ted vim, ze se k Mise na 90% nevratim - prace je to skvela, ale je to taky na ico a ja budu presne prtrebovat ty jistoty (a vic penez, protoze co si budem povidat, deti chceme dve a jen z manzelova platu to nebude unosny).
Zuzuli u vás je blbý, že ani manžel nemá ty jistoty zaměstnance. Ale je to přesně jak píšeš, máš dost času. A pokud si stejně budeš hledat jinou práci, nemusíš dodržet přesně ty tři roky (pokud to bude finančně únosné). Uvidíš, jak se to nakonec vyvrbí.
Já mám to štěstí, že naše výdaje v pohodě utáhne manžel, takže pokud se nic nestane, já s radostí bude ten, na kom leží vodění do kroužků a doktoři, k čemuž budu využívat tu flexibilitu. Myslím, že kdybychom byli oba OSVČ, budu hledat nějaké teplé místečko na úřadě. Což teda pořád není práce mimo obor, stavební vš tam požadují.
Zuzuli to je hrozne smutne cis, cim si prochazis. A ostatni zde taky vlastne. Vlastne muzu byt vdecna, my jsme ze skoly tak nepouzitelni, ze snad vsichni z kruhu ve zdravotnictvi pracuji. Nebo max pro farmaceutickou firmu, ale to je porad "v oboru". Podminky se uz natolik vylepsily, ze ja osobne jsem mela i slusnou materskou a navrat na castecny uvazek byl po jednom telefonatu. Dny jake chci ja, proste zadne klacky pod nohy. Naskytl se i soukromy sektor, a to bych byla blba na den v mesici treba nejit. Ale moje stiznost je spis to, ze uz taky nejak nemam skoro zadne pracovni ambice. Sluzby bych nejradsi uz nemela nikdy apod. A moc mi nepridava tata. Nedavno mel zase reci, ze ti mladi (rozumej pod 50 let) nechteji uz poradne makat. Ze jeho nastupkyne nechce treba 2 sluzby tydne a jezdi si klidne na dovolene (rozumej vybere si zakonnou dovolenou a nepretahuje do dalsiho roku)! Jako ona ma dve jeste relativne male deti. Asi stret generaci, ja uz od zivota chci neco vic nez ho stravit v praci.
Já mám to štěstí, že naše výdaje v pohodě utáhne manžel, takže pokud se nic nestane, já s radostí bude ten, na kom leží vodění do kroužků a doktoři, k čemuž budu využívat tu flexibilitu. Myslím, že kdybychom byli oba OSVČ, budu hledat nějaké teplé místečko na úřadě. Což teda pořád není práce mimo obor, stavební vš tam požadují.
To je jak u nás. Teď jsme doma měli velikou debatu na tohle tema a vyslo z toho ze at jsem klidne zena v domacnosti, ale to zase stve me...
Jos jo, toto presne zazivam i ja, resim, co dal po rodicaku. Mezi detmi jsem si chtela dodelat nadstavbovou atestaci, nestihla jsem a ted nevim, zda se mi do ni jeste chce. A nyni i hodne premyslim, zda zustat na pracovisti, kde mam same jistoty, ale kde se neposunu nikam, anebo jit do neceho narocnejsiho (detska JIRP), kde se ale budu muset sakra snazit a ucit a hodne slouzit (to byla moje vysnena profesionalni draha zamlada)... anebo naopak, vybrat se cestou PLDD a uz nikdy nemuset mit sluzby (co se lepe sladuje s rodinnym zivotem). Asi to nyni vyresim navratem na svoje pracoviste, dokud budu mit deti jeste male a hodne na mne zavisle a casem se mi snad moje dalsi smerovani ukaze... Ale kdyz ctu prispevky vyse, opet si jednou uvedomuji, ze si nemam na co stezovat. Mame tu vyhodu, ze praci, i relativne slusne placenou, najdeme vzdy a vsude.
rasaNori můj muž nechce, abych byla úplně doma, i když mu moje práce bude přidělávat starosti. Vlastně ani nevím proč. Já bych taky úplně doma být nechtěla, péče o domácnost není moje hobby. Ale ten model, ke kterému směřujeme, mi vůbec nevadí.
Ale ty se podílíš na chodu rodinné firmy, ne? Sama si říkala, že bez tvého zapojení byste museli někoho přijmout. To mi nepřijde jako model muž nosí peníze, žena pečuje o teplo domova. Je škoda, že to tvůj muž nevidí.
rasaNori tyjo kdyby to financne slo, tak bych do toho sla hnedka! Ja jsem doma fakt spokojena a vubec se nechci vracet do prace:( nechce se mi davat Tondu do skolky, nechci si ho uzit jen par hodin denne:( fakt me to mrzi, ze uz se to blizi ke konci a od zari musim pracovat a on do skolky....
Evaeva ale vidi. Jen je problem ze si mysli ze ma narok na 100% meho casu pres dobu, kdy jsou holky ve skolce.
711990 u nas jsou holky ve skolkach jak ryba ve vode![]()
mnum mně návrat na původní pracoviště zní rozumně, ono to určitě bude chvíli trvat než do toho zase naběhneš a pak třeba budeš mít chuť pokročit dál.
711990 mně teda nevyhovuje ta péče o domácnost. Tonda je malý, ale větší dítě už do školky dát chceš i kvůli němu. Kdybych zůstala doma a děti ve školce, byly by pak na mě veškeré domácí práce, a to nechci. Ale chci se co nejdéle udržet v tom režimu od všeho trochu:)
Nemáš v plánu se porozhlédnout po něčem na zkrácený úvazek? Myslím, že si psala, že to u vás nehrozí.
rasaNori jasně:(
Ty jsi neonatoložka? To jsou tady v Krči ty nejvíc nejlepší doktorky a doktoři.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí