Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:57

mnum Mluvis mi z duse. Jednu dobu jsem se vic venovala neurointenzivni peci, jak na sale tak na specializovanem JIPu. Ale ted nejak nevim, jestli jeste vubec chci. Vetsinu jsem pozapomnela. Atestaci teda mam, to je dost velka vyhoda, byt se asi vic bojim, jak uz na me nikdo nemusi davat pozor . Nejak ambiciozni jsem nikdy nebyla, znam sve limity a muz je hodne pracovne vytizeny, takze v modu oba v praci bychom to opravdu ani partnersky nedali. Jinak mam pocit, ze jsem dost marna doma s ditetem i v te praci, jsem takovy vecne neprakticky typ. 

Jinak uvidis. I ten praktik je prace k nezaplaceni a kor ty jako neonatolozka bys byla na roztrhani. Ale mas cas, po materske je "marna" asi kazda. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:57

711990 tak to má jednoduché řešení - druhé dítě

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:58

Potrefenáhusa

Tak je pravda, že (s miernou nadsádzkou) syn skôr hovoril ako chodil.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 20:58

Malenge malý taky chodí, když je zdravý, od dvou let do malého kolektivu a přínos vidím. Ale nechtěla bych, aby tam byl třeba 4x týdně celý den.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:01

711990 já bych teda radši odkládala toho menšího než většího. Ten sice pusu nezavře, ale fakt už je to o něčem jiném. I když těch 2,5 roku už je taky dobrých.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:02

Evaeva tak snad ti to klapne! Bylo to fajn, ty dva volné dny super, ale ty tři dny v práci kolem mě vždy profrčely brutálním tempem, práce jsem měla dost podobně jako kolegové s plným a s ohledem na kluky jsem se zařekla, že domů si ji tahat nebudu, takže se mi teď možná i trochu uleví, že si to nějak rozumně rozložím a třeba zvládnu na chodbě i nějaký smalltalk a ne jen houknutí čau a poklus za dalším úkolem.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:02

Malenge to je rozhodne rozdil, proto se i snazim vybrat nejakou "lepsi" skolku, ale jinak...moje dite je proste dokonaly, strasne skvele kresli, vydrzi si sam hrat, zapojuje se do vareni, skrabe mrkve a brambory. Zaroven se ted pomalu uci se oblikat, vsechno si prinese, poda, pripravi...proste mam pocit ze to zvladame skvele i bez skolky a bez nejaky vetsi snahy(samozrejme to dokonaly myslim v nadsazce, denne me milionkrat vytoci, kricim na nej, rozciluju se, on se vzteka...proste normalni batole)

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:02

711990 a Tonda má teraz 2 roky? Som myslela, že 3.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:04

Pinot Noir to urciteto by mi zkazilo tu pohodu a jeste bysme byli chudsi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:05

Malenge já hlavně doufám, že nebudou tolik nemocní. Od listopadu pracuju průměrně tak 7 hodin týdně, ale jestli se mi práce a školka sešly za tu dobu 3xPokud budou chodit nějak rozumně, myslím, že se mi podaří najít i nějaké osobní volno (i když já tak teď beru i tu práci, to se jinak než koníček dělat nedá)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:05

Malenge ten tvuj popis navratu do prace zni krasne Ja se trochu bojim, jak to zvladnu, uz s jednim ditetem a 2-3 dnema v tydnu v praci/skolce jsem mela pocit, ze s ni travim hrozne malo casu, tak nevim, jak to budu delit mezi deti dve 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:06

711990 jasně, ti moji jsou taky dokonalí, i když dneska jsem ty slaďouše měla chuť vynést v zubech už asi tak v 10 dopoledne a pokračovalo to s přestávkami skoro celý den

s tou školkou máš asi pravdu, já vlastně s běžnou státní nemám žádné zkušenosti, všude a všem tvrdím, že naše školka je ten nejlepší benefit celé mé skvělé kariéry

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:07

letfenixa 2.5, v zari mu budou 3.

Evaeva hahahaha jako ted je to takovy vostry nejak ve vsech ohledech, jasne ze jsou dny kdy bych ho odlozila, idealne na mesic!

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:08

Malenge no ale to je nejlepsi benefit!!!! Nemuzu se u vas taky nechat zamestnat?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:11

711990 rozhodně! Já jsem paradoxně radši, když tu jsou oba než jen mladší. My teda hodně obrážíme ty kroužky, takže sami tu moc nebýváme. Ale celkově musím říct, že už to začíná být fakt dovolená. Já tohle neznám, když byly O. 2,5 měla jsem už půlroční mimino. I když to bylo hezké období (teda bylo by, nebýt kovidu), dovolená to fakt nebyla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:13

mnum já vím, že tě budou potřebovat i každá samostatně, ale stejně se jejich potřeby trochu sjednotí. Jakože třeba do divadla budete moct jít na jedno představení a užijí si to obě.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:15

mnum však jsem chtěla, aby to tu třeba někoho pozitivně navnadilo, obecně máme tendenci si spíš stěžovat (jako my lidi myslím). Ale já jsem asi sobecká osoba, mě to celodenní fungování s dětmi fakt nenaplňuje, teda vyhovuje mi to na ty třeba 3 dny v týdnu, že se udělá pěkný program a všichni si to užijeme, ale ne x měsíců a let každodenně, ono to, co si budeme povídat, i dost leze do peněz plus teda 2 roky covidu a všude zavřeno, takže jsem nebyla schopná vymýšlet pořád něco, klukům teda stačí pobíhat tady po lese a házet šišky, klackem se šťourat v bahně apod., a jsou u toho šťastní, já ovšem takové to ploužení se rychlostí metr za 10 minut nesu dost nelibě, jako bezdětná jsem hrozně ráda chodila po lese, ale 10km pěkně v tempu. Takže s návratem do práce se tohle samo vyřešilo, plus se mi po nich stýská a mám mnohem větší chuť si s nimi po návratu domů hrát, mám pocit, že i oni jsou se mnou radši, když nejsem ten, kdo je od rána průběžně prudí, aby si vyčistili zuby, umyli si ruce po wc, konečně něco snědli, nelítali nazí, když je zima a tak.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:18

711990 hele, myslím, že můžeš, mám pocit, že se teď hledala nějaká kancelářská síla. umíš všema deseti?!? já totiž ne, mě by nevzali 

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:19

711990 aha, takže do škôlky bude chodiť vlastne 4 roky. Za mňa sú najhoršie choroby a hrozim sa toho, či to bude takto pokračovať aj v škole. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:20

Malenge tak to období kovidu bylo na palici! My jinak máme skoro každé dopoledne program.