Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44756 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:23

711990 Teď je ještě malej, ale on najednou ze dne na den vyroste a tak jako do té školky dospěje. Třeba. Třeba taky ne, třeba to tak nektere děti nemají:-D. Ale chápu že dávat ho na celý den je  velký rozdil než na dopoledne. U nás školka velký přínos je, vůbec nikdy bych to nenazvala hlídáním, velkoumalou to tam hodně rozvíjí a miluje to tam, rozhodně má ten den mnohem lepší než když je se mnou doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:26

Karja jojo, ze dne na den to bylo i u nás.

Online rysamona
1111 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:29

Evaeva my třeba máme chlapy asi z 1/3 a samozřejmě vím že projektant není architekt, ale právě začít s tou rutinou jako projektant a tu architektonickou část mít za odměnu a pomalu navyšovat ten podíl. Pak by to bylo k uživení.

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:32

Evaeva Já dělala na úřadě a byla tam kupa stavařu a z 85 procent mužský kolektiv. Ale nevím jestli bych ti to mohla doporučit, teď to má zrovna velkej exodus:-D Ale tuším že všichni byli klasičtí projektanti žádnej architekt:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:35

rysamona Karja tak to by šlo:) Já projektovat moc neumím:) Ono nejde o to, že to není na uživení, ale že tě nezaměstnají, pouze najmou. Pokud nechceš dělat úplně na sebe, na což já třeba nemám povahu.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:36

Malenge sakra, kdo jeste dneska chce psani vsema 10? Ja umim leda "vsemi dvema"

letfenixa presne tak...a ty nemoce se zahadne se skolou zlepsej, nevim cim to je, ale je to tak!:) 

Karja jo, ja verim ze k tomu dospeje, ale asi to nebude uplne hned ted, no:) ale necham se prekvapit a treba me bude uz druhyho zari prosit, ze tam chce spat!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:39
Reakce na 711990:

letfenixa presne tak...a ty nemoce se zahadne se skolou zlepsej, nevim cim to je, ale je to tak!:) 

​je to dozranim imunity kolem tech 6 - 7 let

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:39

711990 No to zřejmě asi ne, ale bude to jiný než se to teď zda;-). Já vlastně zvažovala že tam dceru ještě nedám, ale neumim si to teď zpětne představit, byla to fakt dobrá volba 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:39

711990 doporucuju zkraceny uvazek, zkus si o nej pozadat, aspon na nejakou dobu! Vsichni mi rikali, at nejsem blba a at vezmu full-time, ze prace budu mit stejne a penez pulku. Ale zatim to tak neni a ja jsem stastna jako blecha, protoze by mi bylo lito se o ty deti ochudit, rostou opravdu rychle.

Navratem do prace se mi tak strasne ulevilo... pritom ta prace neni  nejake moje zivotni poslani, bohuzel si ani nemyslim, ze bych byla kdo vi jaky expert, ale ten predel mezi bytim doma a pracovnim zivotem mi strasne svedci, navic mam stesti na velmi dobre kolegy, kontakt s nimi je uplna lazen pro dusi. Ja ale doma moc rada nejsem, neumim si to tak uzit jako nektere z vas tady. Jsem doma takova ta umolousana vystresovana zenska, co ma s detma 0 trpelivosti. Ale jak jsem zacala pracovat a obe deti chodit do ustavu, tak si pak ty volne dny dost uzivame, je to jine, lepsi.  Ty to tak mas treba normalne, ale ja se v tom hrozne placala.  A mladsimu teda skolka (jsou to spis jesle) velmi sedi, ale uznavam, ze to jsme meli stesti a ne kazde dvoulete dite to tak ma (starsi syn tam dost brecival). No a taky ta moje prace nam trochu vylepsila manzelstvi, hned je o cem mluvit. My uz se vnimali jak inventar, jak jsme furt spolu doma (muz od zacatku pandemie na home office), tak nam to manzelstvi jakoby hrozne 'zestarlo', vnimala jsem to a vadilo mi to. A ta zmena tomu dost prospela:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:40

711990 no hele, synovec to tak měl, skoro. Byl vždycky šílený mamánek, tu miniškolku, co chodí mladší absolutně nedal,... Nastoupil ve věku, co bude v září Tondovi. První měsíc to teda bylo prý dost peklo, ale pak se tam začal tak těšit a chodí tam hrozně rád. Všechny to hrozně překvapilo.

K těm nemocem, okolo 6. narozenin prý dozrává imunitní systém. Už aby to tady bylo.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:42
Reakce na mnum:

​je to dozranim imunity kolem tech 6 - 7 let

​synovi je 6 a pul a nikdy nebyl tak casto nemocny jako ted... takze mam cekat brzy zlepseni, jo?

Offline vanilka vanilková
92 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:45

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:46

Gatita to doufam! (u nekterych deti se ta zvysena nemocnost drzi az do puberty... To si nechtela cist, co? )

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:49

Gatita stopro budu zadat o ten zkracenej, i kvuli nemocem, az ho stejne budu mit doma a k tomu budu muset neco delat....:) 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 21:56

mnum nechtela:) on byl prave - dle slov nasi pediatricky- imunitne zdatny. Sem tam ryma, jinak v pohode. Zato letos. Ma nekolikrat do mesice neco s teplotou. Jsou to casto "jen" nachlazeni, ale s hnusnym prubehem. Uz je z toho cely vycerpany. A my taky. Kdybych nevedela, ze vetsina jeho kamaradu je na tom uplne, ale uplne stejne, byla bych uz nervozni a honila ho po vysetrenich.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:05

711990 Proč mas pocit, ze si v tomhle věku nevyhraje s ostatními dětmi ? To se mi nezdá. Můj podle mě se do kolektivu zapojoval tak oD cca 2, od 2,5 už byl schopnej i identifikovat ve školce něco jako kamarády. 
Prospělo mu to teda hrozne, někdy mám pocit, ze všechny užitečný skilly má ze školky

Ja si nechala volné patky, taky mi bylo líto, že jakoze už nebudeme mít tolik toho spolecnyho času a ze teda budeme něco podnikat. No, realita je bohuzel úplně jinde. Moje dítě je superhodny, takže proste pátek je druhá sobota, vstaneme v 9, on si jde hrát, ja si jdu dodelavat svoje resty (kytky, úklid, číst si, zacvicit si ...) a ani nemrknu a je večer. Kolikrát ani ten venek nestihneme

No a nebo už rovnou ráno vyrazime na víkend pryč. Jako nestezuju si, to vůbec. Ale o tom společném programu, který jsem si malovala, nemůže být moc řec.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:08

MP Meri můj starší syn si s ostatními začal hrát až po třetích narozeninách. Mladší si s dětmi hraje víc, je mu 2,5, je fakt, že párkrát i mluvil o někom že školky. To přičítám teda staršímu sourozenci.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:09

rysamona on neni problem sehnat v architekture praci, naopak se ted firmy o lidi dost pretahuji a porad se nekdo hleda. Problem je v tom zamestnaneckem pomeru, ktery nikdo nechce dat. S vyjimkou par lidi, co delaji prave pro velke firmy a nebo developery, jsou vsichni jen osvc na svarc system.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:14

My sme mali dnes predcasnu oslavu s rodinou. Sviatok je az o 3 tyzdne ale to budeme odcestovani. Dostal maly detsky digitalny fotak uz rano a nadsenie obrovske a plno vycvakov k tomu. Poobede ked zbadal tortu tak mu vycarila obrovsky usmev a velmi sa tesil. Bezal pre fotak a odfotil si tortu aj ludi okolo

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:30

MP Meri nejsem expert na vyvojovou psychologii, mozna nekdo tady jo? Ale proste do urcityho veku si deti nehrajou "spolu", ale spis "vedle sebe" a ja to i na Tondovi pozoruju, ze toho jeste schopnej neni, ackoliv si s ostatnima detma vlastne vyhraje hezky.