Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:38

Gatita ježiš, ty jsi já, popisuješ to uplně přesně, taky se mi ulevilo a to, že máme s mužem i jiné konverzační téma, než co ti dva dneska zase vyváděli, to je k nezaplacení!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:39

eless všechno nejlepší

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:40

711990 To jo, to vím. Jen jsem měla vždycky za to, ze to směřuje k tomu, ze ty děti nejsou schopné spolu kooperovat a hrát si ve vzájemné spolupráci, což potvrzujou i moje pozorování.

Ale i přes to mám pocit, ze ta hra v kolektivu mu hrozne moc dávala a dává. Spoustu věci okoukal, posunul se i zručností. S některými hrackama si začal hrát úplně jinak, kreativneji. Protože nějak by mě to třeba ani nenapadlo a jeho taky ne. Taky ty kolektivní zpívanky, říkanky a všelijaký hudební blbiny ... to i když jsme doma občas něco vypotili, tak to proste není takový. 
Jako pochytil tam samozřejmě i pěkný bejkárny, ale tak nejsem Milfajtova, aby mě nadzvedávaly škodlivý vlivy běžný společnosti

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:55

711990 Já už si z té vývojové psychologie moc nepamatuju, ale ano, je to tak, láme se to zhruba kolem toho třetího roku, tedy vlastně v obvyklém věku nástupu do školky. I pro mladší ale může být kolektiv prospěšný, jen si prostě ještě kooperativně nehrají. 

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:56
Reakce na mnum:

​je to dozranim imunity kolem tech 6 - 7 let

​to je fakt? Tak to sa o to idem modliť! 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:56

711990 ono aj to hranie sa vedľa seba ich obohacuje, ale na to ešte kľudne stačí to pieskovisko. A v tom veku je ten vývoj ešte tak nerovnomerný, že sú deti, ktoré už vo dvoch rokoch trieskajú na dvere v škôlke, nech sú už konečne tam a štvorročné, ktoré ešte majú problém. Podľa mňa je najlepšie, keď si to človek vyrieši podľa seba a svojho dieťaťa.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:57

Gatitaasi ho nektera z tech viroz oslabila a nemel ji dolecenou a nyni se ty ostatni na to nabaluji... Nema zvetsenou nosni mandli? Jinak jsem v posledni dobe casto v clancich narazila na doporuceni uzivani zinku pri virozach, hlavne hned na zacatku onemocneni, ma pusobit imunomodulacne. Tak muzes treba vyzkouset suplementovat ten (denni davka u predskolaku 3-6 mg/den, pri nemoci zvysit, ale nenasla jsem, na kolik mg u deti, jen u dospelych je to az na 75mg behem prvnich 5 dnu nemoci, pak se vratit na beznou denni davku). Vyzkouseno na vlastnich detech zatim nemam (zapominam ten zinek koupit

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:57

Malenge

Jsi husta, ze jsi sla na full-time. Ja se trochu bojim, abych nezacla s tim svym fesackym uvazkem lezet kolegum v zaludku. Ona ta nase prace zije svym zivotem i ve dny, kdy tam nejsem, tak z toho nekdy nemam nejlepsi pocit. Ale nechci se toho zatim vzdavat, citim, ze bych na plny vykon zatim nemela. I kdyz nekdy ty volne dny (nebo teda spis dopoledne, protoze beru deti domu po o) tak probendim (nakup, pracka, posta,veterinar...), ze si rikam, ze kdybych sla do prace, tak bych tyhle opruzni cinnosti zkomprimovala do 20min a mela bych aspon prachy.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 22:58

eless krasna torta, vsetko najlepsie tiez sme mali doma predvcerom oslavenkynu

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:00

Gatita tyjo tos vystihla, takové ty "vopruz činnosti" vlastně jde buď zrušit nebo stihnout v pauze než se nahřeje kávovar.. a nebo jima strávit půl dne a uplně na tom zblbnout

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:01

eless takovou dortu bych taky chtěla gratuluju malýmu a přeju ať mu klapne ta školka

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:06

eless To je hrozně hezkej dort! Hodně štěstí a zdraví a ať se vám daří a všechno vám dopadne! 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:07

mnum dekuju za tip na zinek. Myslim, ze jsi to odhadla spravne - nedotahli jsme lecbu. Syn byl doma asi 7 dni, uz mi prislo, ze mu nic neni, tak jsme nezrusili sraz s kamarady. Lital tam cely den, vecer ulehl s teplotou. Nase blbost, no, mohla jsem tusit, ze si moje "neběhej!" nevezme k srdci. A casto ho teda asi taky posilame nedoleceneho do skolky, ale on uz zadne priznaky nemiva, zakasle 2x denne, po tydnu uz je to doma k nevydrzeni, tak jde. Priste musime dat nejaky den navic. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:11

Nemáte prosím skúsenosť s podráždeným slepákom? Strávili sme s mladším v utorok noc na pohotovosti, kde rozmýšľali, či operovať, či nie, bolo to tak pol na pol, v stredu doobeda už bolo jasné, že sa mu to ukľudňuje. Dostali sme pokyny prísnu diétu, kľudový režim. Do školy najskôr v pondelok. Vyzerá, že sa mu to naozaj upokojuje. Dnes smel prvýkrát ryžu, zatiaľ sa zdá, že dobre, ale neviem ako pokračovať so stravou a tiež dokedy byť v strehu, že by sa mohlo niečo stať.  No a naša pediatrička na dovolenke. Má 14, takže už nie je malé dieťa, ale zas mame operovali slepák v noc beánie, keď ešte cez deň behala po kaderníctve a po doplnky k šatám úplne zdravá a z beánie ju už viezli, tak neviem, ako rýchlo sa také niečo môže zvrhnúť.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:18

viktorka_od splavu cilene s tim pracuji! Kdyz mam volny den, tak bud ho pouziju na hezky den s detmi nebo si udelam regulerni pulden volna s bazenem/knizkou, kdyz jsou deti ve skolkach. Proste musim mit cilene na pameti, ze proto jsem se nezrekla 50% platu, abych doma behala s hadrem. Vyjimka jsou povinnosti spojene s detmi, jejich doktory a tak, to samozrejme smeruji do tech volnych dnu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:22

MP Meri tvůj syn už je velký, tam je ten vliv školky fakt hodně poznat. Dělají tam prostě jiné věci než doma, ke spoustě z nich bych ho prostě doma nedonutila. Doma si zase naopak užije volnost třeba ve výtvarných činnostech.

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:23

eless krásna torta a všetko najlepšie!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:25

Gatita to je správný přístup! Já se taky zařekla, že jedno z těch dvou volných dopolední budu chodit běhat (já mám reálně tak 3 hodiny) a radši budu pracovat po obědě, kdy spí. Bohužel od té doby žádné nenastalo

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:25

Znížený úväzok doporučujem.  Ja som ho teda mala, aby mi nepreplo z povinností,  využila som ho na doprovody rodičov k lekárom. 

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 23:26

A včera som vyplnila online prihlášku do 1.triedy