mnum díky za tip na zinek. Vyzkouším.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva no asi tak
. Bazen a knizka probehly tak 1x, protoze deti jsou furt doma nemocne. Ale teoreticky je to skvely plan:)
Gatita jako já se teď v práci po dovolené přihlásila o práci o dva dny později, takže se mi volno podařilo
ale ten den chodím cvičit večer, takže proběhly jiné činnosti. Takže to máme jeden den od září![]()
711990 Já ti roumím! Taky si zatím neumím a nechci představovat, že bude malá chodit do školky. Vlastně mě teď nejvíc mrzí, že to druhé bude tak brzo a vlastně tím přijdu o rok doma. A to jsem vystudovala vysněný obor, tu práci miluju, ale prostě doma je to pro mě s dcerou víc. Navíc teda práce náročná, stresující a se zoufalým platem. Takže i když už mě dávno lákají na skrácený úvazek, nehrnu se tam. Je mi jasné, že naše je ještě fakt malá, ale prostě mě baví ty pokroky, že můžeme chodit na cvičení, výtvarku, plavání, do zoo, cokoliv... Mezi dětma je dost, rozvíjí se taky i díky těm kroužkům dostatečně... Zatím teda ani nemám potřebu jí dávat nikomu na hlídaní na večer nebo přes den, z toho že bych jí měla někam odložit přes noc mám uplně hrůzu. Nikdy bych to do sebe neřekla, ale prostě mi zatím přijde, že to nepotřebuje. Muž je s ní naštěstí taky moc rád a tím, že je zlatá a usíná dobře i v hluku, tak se s ní dají absolvovat i lepší večerě a tak. Na nějaký koncert jednou za čas teda jdeme, to jo. No můj ideál do budoucna je, chodit třeba na 1-2x týdně na půl dne do ordinace a k tomu si dělat dál tábory, kdybychom to finančně zvládali... Jsem asi poznamenaná tím, že jsem do školky chodila jen jako předškolák a nikdy v ní nespala a máma s námi byla doma 9 let. A třeba jí za rok nebo dva začnu dávat hlídat ráda, ale naprosto chápu, že když to tak ještě necítíš, že se ti do toho nechce. Jiné by to bylo, kdybys věděla že můžeš klidně půl roku nebo rok počkat.
eless všechno nejlepší předem! ![]()
Z dortu mi teda spadla brada až na zem. Ten je tak úžasnej! ![]()
Já musím něco upleskat na příští týden, plán nemám, nápady ani energii taky ne.
711990 v tomhle jsou vtipni ti mladsi sourozenci, jim nic jineho nez si hrat spolu proste nezbyva:D mozna proto je mala ve skolce nadsena. A ma u starsi ve skolce jednu holcicku, co se vzdycky spolu nadsene objimaji, ona je myslim bud z Laosu nebo nekde tam tim smerem, takze si spolu nerozumi ani tuzku, ale vyhraly by si spolu hodiny...
Já jsem dávala dceru ve dvou a půl do školky (na 3 dny, od tří let na celý týden) velmi ráda, já jsem nedokázala vymyslet nějakou smysluplnou domácí zábavu pro tento věk a navíc už to nebylo únosné s prací. Ale bylo mi líto, že kvůli tomu skončilo plavání a možnost návštěvy třeba zoo ve všední dny. Na druhou stranu je ta školka skvělá, dojíždění nelituji ani trochu a dělají tam s nimi takové aktivity, které já bych ani nevymyslela, a dcera je tam moc spokojená.
Teď se ale těším, jen co mimino trochu povyroste, že budu třeba 2x týdně vyzvedávat že školky po obědě a půjdeme...kamkoli.Na vycházku Prahou, do ZOO, do botanické, do muzea...Chci využít ten rok, kdy je ještě ve školce a mimino nechodící.
vsetkym dakujem. tortu som objednala lebo sama by som to vytvorit nedokazala. a chuti vyborne. nelutujem ani jeden cent tej vysokej ceny![]()
Alica chcela ísť do škôlky už asi v 2,5 rokoch, us nemohla vydržať a stále sa ma vypytovala, kedy tam pôjde. Jej škôlka teda prospieva poriadne a mne tiež, lebo s ňou sa doma veľmi nedá, ona je strašný tvrdohlavec. Najnovšie to je doma tak, že chce síce, aby som sa s ňou hrala, ale už po dvoch minútach začne kričať, že sa nehrám správne a mám sa len pozerať ![]()
No ale teraz tak skoro do škôlky nepôjde, takto.chorí sme ešte neboli ![]()
slniecko mám zkušenost se sebou a se synem - jakmile nás pustili z nemocnice, tak jsme jedli normálně, a bylo to v pohodě.
MPLee pro mě je ten první rok, rok a půl dítěte fakt utrpení. Kdybych věděla že se o to dítě někdo postará tak aby nestrádalo, tak jdu ještě v sestinedeli do práce a užiju si miminko dostatečně ten pár hodin odpoledne. Začne mě to bavit až trochu vyrostou a dá se s nimi podnikat různé věci štve mě že zrovna v této fázi to dítě odevzdam do zařízení a vidím se ním jen chvilku. Letos budou mít 4 a 2 roky a teď už bych se s nimi zabavila a byla doma i ráda. Ale na podzim půjdu do práce, už to po těch 4 letech doma fakt potrebuji, můj mentální a sociální úpadek je otřesný. Jen mám v plánu co to půjde, klidně tak jejich 10 let dělat na částečný úvazek tak, abych svoje koníčky, domácnost atd stihala v době kdy jsou ve školce/škole a odpoledne už měla čas jen na ně.
ja se na to chystam zitra. A trochu se bojim!! Syn uz do skoly musi, sest uz mu davno bylo a uz se mi i zda na skolkove aktivity velky, ale...ty jo, ja ted dostala trochu strach
. Doufam, ze do zari jeste trochu dozraje.
Sairon Presne ve chvili, kdy uz je dite maly partak musi zena do prace a dite do zarizeni. Me to taky prvni pulrok moc nebavilo, ted v roce a pul uz je to o necem jinem, ale na nejakem vyletu do muzea si muzu jeste nechat zdat
. Do budoucna si taky chci nechat nejake vsedni dny volne. A vic cestovat. V dobe, kdy vsude nepotahnu kocar, krosnu, milion plen a dite bude mit v repertoaru vic nez ham a brmbrm.
MPLee Tohle vůbec nechápu (to nemyslím zle ani nijak pejorativně) a zároveň to hrozne obdivuju. Řešila jsem to i s terapeutem, ze já tohle proste neumím. Jsem jakoby orientovaná na výkon. Mám rozdelaných milion věcí na mnoha frontách a úplně mě drtila nemožnost (s menším dítětem) ty veci někam posouvat. Takže já si sice užívám, jak je krásný, ze si můžeme se synem třeba sednout do kavárny na džus a povídat si
, ale pouze v případě, ze se to přilepí k nějaké povinnosti typu - musím neco zařídit a pak si zajedeme. Nedovedu si představit, ze bych jela do města jenom na zmrzlinu, to proste neexistuje. Rodinné výlety obecně bych za rok spocitala na prstech jedny ruky, o tom, jak mě vysírá bezucelny bloumani po hřišti už jsem tu psala mockrát ... a mohla bych pokračovat donekonečna.
Ja mám výhodu/nevýhodu, že mám miliardu koníčků, ale skoro všechny se dají provozovat doma a jak jsem trochu asociál asi, tak tu jejich kolektivní část moc nevyhledavam (jakoze kytky - mohla bych chodit na workshopy, ale nechodím, jóga dtto, čtení, hudební nástroje, ruční práce, zahrada, práce ... atd.). Tak to na jedinu stranu na okolí často i působí, ze jsem asi trochu pecivál nebo tak něco.
Ani nevím, proč to píšu, asi ze je to pro mě tema, kdy bych to proste chtěla nějak umět, ale neumím ![]()
Gatita včera na fb jedna mamička zhrozene komentovala, že čo všetko má dieťa vedieť, kým nastúpi do školy, že akože čo ich v tej škole učia, keď toto všetko ma vediet este pred nástupom. Tak jej všetci komentujuci písali, že sú to bežné zručnosti tzv. školskej zrelosti. Keď som si to čítala, tak naše dieťa napr.nevie si zaviazať snurky
, už som sa pokúšala ho párkrát to naučiť, ba záhradke stále čosi chce viazať, ale nevie to ešte. Ani príbor poriadne neovláda.
Prišlo mi zvláštne od tej mamičky, že akože čo ma škola naučiť, lebo podľa mňa má škola poskytovať vedomosti a sociálne zručnosti.
MP Meri že pecival! Ja mám z teba vždy komplexy, čo všetko robíš!
Ja nerobím nič, bezcieľne sa flakame po ihriskách, aj tá zahradka si žije vlastným životom. Je pravda, že som absolútne bez ambícií, a po tom všetkom v predchádzajúcich rokoch si nedokážem ani plánovať.
MP Meri taky to neumim. A taky me to stve. Protoze moje deti zrovna to bezucelne bloumani celkem potrebuji (aspon tedy v urcitem veku).
slniecko podrážděný slepák jsem měla poprvé tuším v těch 14, bylo to strašné, plakala jsem bolestí a svíjela se v klubíčku, na operaci to nejdřív vypadalo, pak že ne, v nemocnici si mě nechali týden a asi 4 dny mi nedali k jídlu vůbec nic. další den pak byla rajská s kolínky, takže dieta hadr. Asi po roce se to opakovalo, v menší míře tedy, to už mě ani nehospitalizovali. Ovšem občas jsem tam cítila jisté píchání nebo jak to popsat a jeden náš známý lékař, chirurg, našim vysvětlil, že jak to jednou zlobilo, má tendenci se to pokazit definitivně, jen nikdy nevíš dne ani hodiny, ideálně na dovolené někde mimo civilizaci apod., plus teda uváděl, že u holek je to ještě nebezpečnější kvůli blízkosti vaječníku. Suma sumárum, někdy v 16 mi ho odoperovali preventivně a mám klid.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí