Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:04
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Meri tu orientaci na výkon zase vůbec nechapu já, je mi to strašně vzdaleny, vyklopit dite na pisek, ať si tam šťoura klackem a pit u toho na lavičce na sluníčku kafe mi přijde fakt boží

​tohle podepisuju. Akorát v zimě je to otrava. Proto máme plavání a cvičení, abysme přežili zimu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:10

Tak jsme si včera s mužem říkali, jestli se syn do velikonoc ještě dostane do školky kvůli té rýmě...No tak to nakonec to jsou asi ty neštovice

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:15

Sairon Když já mám to dítě docela interaktivní. Jak už v roce stabilně a dobře chodí, je zvědavá, tak už se s ní dá hrozně moc věcí. Navíc je prostě takový spokojený typ, takže s ní klidně můžu jet na otočku do Brna pozdravit kamarády, přespat pod stanem, jít do restaurace, vypustit v parku, zařídit si svoje věci... nic není problém. Chodila jsem s ní do fitka, běhat a tak... Samozřejmě někdy jsem unavená a mám jí plné zuby, ale když jí vyexpeduju třeba samotnou s mužem ven, tak je mi v zápětí líto, že s nima nejsem  Jednou za 14 dní teda chodí na 2 hodiny hlídat moje máma, protože chce a to si dojdu na nehty vždycky.  

MP Meri Já myslim, že to má prostě každý jinak a nic neni špatně. Ale bylo by hloupé, kdybychom my co jsme doma rádi museli povinně ty děti co nejmenší odložit a ty třeba naopak byla nucená být doma třeba 5 let... Prostě kéž by si to každý zařídil podle sebe. My třeba máme každý den nějaký cíl většinou. 3x týdně kroužek pro dítě, 2x jsem chodila cvičit já, někdy běhání, jiny veterina se psem, zařídit něco na tábory, doktoři, oběhat něco pro muže, setkání s kamarádkou... No a když zbyde ten volný den, tak se ráda poflakuju po zoo třeba. Dcera je fakt maličká, takže na hřišti to zatím není o tom jí vypustit a nechat, ale trénujeme rovnováhu na kladinách, učí se nová slova, nabírá písek různýma nástrojema nebo do něj vyklopíme několik gumových zvířátek a hledáme je... Celkově mě baví vymýšlet aktivity a něco jí učit, i když si doma často ráda sednu s mobilem v ruce a kafem a nechám ji, ať si dělá co chce. A ona se zabaví klidně i na hodinu. Úklid a běžnou péči o domácnost zvládám s ní, buď "pomáhá" a nebo si hraje sama. Větší úklid jednou týdně dělám když spí (po plavání spí dlouho, takže stihnu uklidit byt a ještě mi zbyde aspoň půl hodina pro sebe). Vařím rychlovky buď s ní nebo zase v pauzách mezi hraním, případně odpoledne když je doma muž, nebo dcera spí. A teda tahám jí všude jako kotě, takže naštěstí je přizpůsobivá a klidně se mnou jde pro něco do sklepa, pro máslo k vietnamcovi na rohu, do auta pro zapomenutou peněženku... A je s tím v pohodě. Je mi jasný, že až bude větší tak nebude chtít přerušovat hru a bude hůř. Ale prostě jsem fakt spokojená a nemám pocit, že o něco přicházím. Navíc sama pracuju přes léto s dětma, mamka je učitelka ve školce - a už teď vím, že budu mít fakt velké nároky na to, kam dceru umístit a kdo jí bude ovlivňovat v názorech a chování. A zatím si myslím, že jí víc dám já a ty různé aktivity v menších skupinkách, no. Jasně, za pár let to bude jiné, ale naprosto 711990 chápu

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:17

Evaeva jezis chudaci:(

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:24

MPLee až bude větší, do sklepa nebo pro máslo skončíš bez ní, když nebude chtít jít.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:26

711990 no zatím jen starší. Škoda, že akorát začne být hezky, měla jsem i dost plánů. No aspoň to budeme za sebou. Doufám, že mladší u staršího ve školce něco olízal a projeví se mu to, co nejdřív.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:30

MPLee tyjo, ja jsem unavena jen kdyz ctu popis tvych cinnosti

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:30

Vlastně když o tom tak přemýšlím, tak nejvíc mě ve volném čase omezuje muž a pes. Třeba ráda šiju a na to je ideální večer. Jenže to si radši sednu s mužem k filmu nebo deskovce. Když je pryč tak šu, čtu, peču... No a se psem se blbě kloubí program , když ho nehci nechávat celé dny samotného...

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:31

Evaeva tak hlavne at to prodelaj oba, no a budete mit vyreseno. Ale budou to narocny tejdny teda:(

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:32

Evaeva ajeje, tak to je blby. Snad budou mit lehke prubehy

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:38

MP Meri mozna jsi jako muj muz, on proste nedokaze nemit projekt. Rikam mu, ze je workholik, ale myslim, ze to je tim, ze potrebuje mit nejakou cinnost, jinak se nudi, navic mu staci k odpocinku mnohem min casu. Takze momentalne vedle v byte stavi zed, zaroven ma rozdelano plno veci na chalupe, on tam i podlahu polozil sam k tomu ma firmu a jeste stihne vodit dite na krouzky a jit si behem te doby zabehat.

Trvalo mi par let, nez jsem prisla na to, ze je v poradku delat si veci svym tempem a ze kdyz si chci na chalupe cist a popijet drink, tak je to v poradku, protoze on relaxuje tim budovanim.

Pokud jde o deti, tak to jsme si museli vyjasnit, ze proste nekdy se jede na vylet a nebude se delat nic jineho, protoze to je jediny cas, ktery detem muzeme plnohodnotne venovat a za par let to bude pryc a uz s nami ten cas nebudou chtit travit. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:44

MP Meri jinak si vzdycky rikam, kdy to vsechno stihas - prace, dite, kytky, chalupa...  tak uz to vim prijdes mi hrozne akcni. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:53

Tyjo, jak vás tady čtu, já jsem strašně línej tvor asi. Mně ke spokojenosti úplně stačí sednout si s tím kafem na hřiště a ještě mám pocit, jak si to skvěle užívám

Mám ráda doma uklizeno a uvařeno, ale často to neklapne, protože zároveň chci hrát se synem novou hru a číst si knížky a kreslit a vyrábět něco...

Můj projekt je to dítě asi, baví mě vymýšlet aktivity, co pak děláme spolu. Nebo on sám a já se pyšně koukám, jak je boží a šikovnej

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 11:56

MP Meri mám to stejně. Trčet na hřišti mi připadá jako strašlivá ztráta času. Radši jsme jim pořídili pískoviště, bazénky, trampolínu, houpačky, zahradní domek a cokoliv dalšího bude třeba, aby se zabavili na zahradě, a já mohla něco dělat. Dovednosti a sociální kontakty jim zajišťují ústavy od raného věku.

A přesně, jdeme si hrát znamená, že u toho vydržím tak minutu a pak se přistihnu, jak převlíkám postele, přitloukám hřebíky pro obrázky nebo stěhuju nábytek.

Nedat děti do školek, abych si je užila, by mě nenapadlo. . Nejradši bych je tam dala a šla domů nebo na zahradu něco dělat. Bohužel musím jít většinou do práce. Pro mě by byl ideál já doma, děti ve školkách.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 12:00

žluťásek prosím ťa, ja ani to. Ja som tu asi najlenivejšia, môj každodenný jediný cieľ je zacvičiť si jogu (a tú už som tiež dlho necvičila) inak mi je úplne jedno, že za celý deň krížom slamku nepreložím 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 12:32

Nejradsi bych dala deti do skoly a sla si domu cist.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 12:36

betsey já doma taky nic dělat nepotřebuju, to mě vůbec nenaplňuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 12:39

711990 mnum díky. Prý je to hodně infekční, tak snad ani není možné, aby to nedostali oba. Hlavně, že máma na horách říkala, že to často bývá takhle na jaře. Přijde po měsíci do školky a tam cedule, že se vyskytly neštoviceBlbé je, že muž akorát nastupuje do staronové práce, takže pochopitelně bude muset/chtít být hodně tam, HO jen v případě nouze největší.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 12:41

MPLee je to zas ten blbej kec, ale v tomto je taky rozdíl 1 nebo 2 děti.  Nebo aspoň já to tak vnímam.  Když byla jen dcera,nebo je teď ve školce a já jsem jen s mladším, tak si dokážu tak nějak vytvořit program který baví mě a dítě se u toho zábaví (ať už něco udělat doma nebo být společenská) ale jakmile se toho účastní oba tak to prostě nefunguje.  Přijde mi že dokážu naplnit potřeby buď mě a jednoho dítěte, nebo obou dětí ale moje ne. Takže jsme nemohli být všichni 3 spokojení. Teď už to pomalu začíná tak nějak fungovat,  ale je to tím že už budou krtkovi 2 roky, do teď to bylo nereálné. 

Pinot Noir být doma a mít děti ve školce je sen. začínám plánovat.jak.to.tu.bude.od.podzimu.a.prave.zvazuji, jestli se mi bude chtít 1 den v týdnu odvést krtka do Brna do skoličky a pak jet domů a být tu sama, dělat si svoje věci a pak jet zase pro něj, nebo už bude jednodušší v tom Brně zůstat a jít na tu dobu do práce. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 12:46

mnum tyjo právě že většina z nich je odpočinek - třeba ty dětský kroužky jsou pro mě půl dne zábavy bez námahy - jen dítě někam dopravím a tam nám vymyslí program. Navíc cesta tam a zpět a půl dne pokrytý a doma neni bordel!  A Evaeva doma bych taky v ideálním světě nic nedělala - úklid mě zoufale nebaví, ale mám ráda uklizeno a zvládnout se to dá. Teď teda s potencionálním příchodem 2. dítěte přemýšlíme, že se vrátíme k paní na úklid a já si chci prosadit ještě robotický vysavač. A pak už zbyde jen prádlo a vaření a to mi nevadí ani jedno. Navíc prádlo z velké části obstará i muž. No ale, je fakt dost možbé, že mi ta pohoda a pozitivní naladění vydrží přesně do porodu a pak budu hledat kam dceru umístit co nejdřív