Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. dubna 2022 13:05

Vratim sa ku konceptu herne/pozicovne hraciek. V Bratislave takto funguje hracnica ale nikdy som tam nebola. Planujem poziciat par veci na skusku v buducnosti. 

K tym odkladom nastupu do zs- ja sama som odklad mala a myslim ze to bolo rozhodne lepsie. Aspon som si zvolila strednu skolu podla toho ci by som ju bola schopna dokoncit a dobre som spravila. Totiz moja prva volba bola elektrotechnicka s tym ze som chcela programovat ale matiku a dalsie dolezite predmety by som nedala

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. dubna 2022 13:06

JankaM A co na to syn? Já zvažovala taky odklad a syn si prosadil školu u zápisu už měl šest a dost bojoval za nástup do školy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2022 13:09

Karja jo, je to tak. Dobrý učitel si poradí s každým, ale talentovanější děti můžou trpět stejně jako ty na opačné straně spektra. Ty hodně nadané děti mají nárok na asistenta stejně jako ty pomalejší. Malá ségra je teď hodně spokojená na tom gymplu, prý si s těmi spolužáky víc rozumí a i v učivu se nemusí tolik brát ohledy na slabší, na prvním stupni velkou část roku opakovali a to pro ní byla nuda.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. dubna 2022 14:37

Boli ste niekto s deťmi na tom animaku Myší patria do neba? Ja to vôbec nepoznám, je to vhodné pre čerstvo 5 ročného? 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 09. dubna 2022 20:05

Dneska jsem byla venku 3 hodiny jen s velkoumalou. Jako to bylo tak zvláštní:-D. Byly jsme na detskem divadle, v kavárně a pro přírodniny na výzdobu, ale jako já už jsem asi zvyklá na ty nervy v kýblu a neustálej adrenalin, tohle byla fakt pohoda:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2022 20:17

Karja s jedním si to vždycky člověk víc užije. A ještě víc, když je to ten starší. Mám to úplně stejně.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. dubna 2022 20:24

Evaeva ja tiež

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 09. dubna 2022 21:06

JankaM Prý než na ppp, je lepší dát na učitelky z mš, znají dítě líp. Ale to jsem Ti nepomohla, co?

Odklad jsi už odevzdala, teď už nemá cenu to řešit. Urcitě to bude ok.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 09. dubna 2022 21:11

Kdybyste nevěděly, kam v Pze s dětmi, v domě U zlatého prstenu je super výstava o Stínadlech (pražských ulicích jako jejich předobrazu). Je úžasně udělaná. Má vnitřní i venkovní hru.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 00:27
Reakce na Karja:

Nas pobavil synovec. Jeho učitelka říkala segre že se jí najednou během hodiny zeptal, jaký to je být učitelka. A ona mu říká ,,no když jsou děti hodne a pracují, tak je to moc hezké povolání, ale když nepracují a vyrušují tak je to někdy vážně náročný,, a on ji na to povida ,,tak takovýhle hajzliky učí moje mamka,,! 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 00:30

JankaM dej na sebe a ucitelky. Moje starsi dcera v ppp testech neprosla. Dodam, ze byla a je premiantka. Proste nemela den.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 01:08

JankaM ja poznám ľudí, čo napriek odporucaniu odklad synovi nedali a trpí, je najhorší z triedy, je kvôli tomu šikanovany atď.. on ten rok proste potreboval. A ovplyvní ho to na celý život, lebo tým o rok starším nestíha a v tom veku je to citit a po dvoch rokoch je uz dost jasne, ze to nedozenie. 

Ale co som tym chcela povedat - ono je to hrozne individuálne a takto ti aj tak nikto lepšie neporadí, ty ho poznáš  najlepšie. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 04:51
Reakce na MPLee:

711990 mozna bychom to mohly spojit! Me by se aktualne nejvic libila prodejna/pujcovna hracek a vybaveni - jakoze tech drazsich a lepsich, co ale stejne omrzi nebo z nich dite vyroste. Ty blbosti co slozite objednavam ze zahranici a tady nemuzu sehnat, jsou tak drahy ze na ne mesice ciham na bazarech a ebay, nebo kupuju na tyden v roce a pak se snazim prodat na bazarech... S nejakou prodejnickou kde by si to mohli vsichni osahat a pohrat si a uvarila bych jim kafe a kakao. 

​to je skvelej plán, ve Dvore by se nám to zamlouvalo , ale možná by to šlo skvěle provozovat i on-line? 
a ty vaše aktivity obdivuju, já se do tady těch věci musím sama dost nutit (třeba někam jezdit nacas, zvlášť pravidelně), fakt obdivuju všechny s vrtulkou u zadku (myšleno v dobrým) 

ja bych chtěla od září začít chodit s ditetem do sokola, tak jsem na nás zvědavá 

no a nejradši bysme měli u @Žluťásek tu domácí Montessori skupinu :-))

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 07:15

Potrefenáhusa No v plánu a přípravě je zatím online verze, ale sen do budoucna je i s místem na osobní setkávání. No uvidíme, koncept už mám, musím to nějak dotáhnout a najít odvahu opravdu začít  Nějaké půjčovny už jsou, ale mě tam vždy něco zásadního chybí... Tak mě láká to zkusit. Při online začátku ani nehrozí tak výrazné ztráty, když se to neujme. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 07:31

MPLee My už se s juniorem hlásíme jako klienti

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 07:38

MPLee to je skvely napad, uz se na pujcovnu moc tesim! 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 08:09
Reakce na mnum:

MPLee to je skvely napad, uz se na pujcovnu moc tesim! 

​Nezobrazilo se mi upozornění tak čtu od konce a nějak se mi to spojilo s tím ježděním MHD zdarma když máš s sebou dítě - tak si říkám že jste hustý, že už jste tady rozjely půjčovnu dětí

@MPLee Kdysi jsme měly s kamarádkama něco podobného v malým půjčovaly jsme si mezi sebou ty dražší hračky které dítě rychle omrzí a bylo to skvělý

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 08:21

viktorka_od splavu  no my máme všechny kolem sebe s už dětma spíš školního věku a nebo mladšíma. Já mám navíc na ty pěkné hračky, knihy a pomůcky trochu úchylku. Ještě jak je dcera motoricky rychlejší, tak jsem fakt kolikrát koupila něco draheho krásného a bavilo ji to přesně týden  No a teď mám byt po strop zaskládaný hračkama a různýma pomůckama a stejně nevyužíváme všechno pořád. Kamarádky s mladšíma dětma toho využívají, ale je to dost jednostranné. Jedna dokonce moje věci jen tak darovala nějaké svojí známé a ta je prodala  Tak si říkám, proč pro začátek nezkusit půjčovat to, co už máme (a že v tom za ten rok mám desetitisíce korun - hračky, prolézačky, lehátka na stokke židle, cestovní skladná ohrádka, obří uv stan k moři...) a postupně pak dokupovat další a rozšiřovat sortiment. Už mě trochu přestává bavit to půjčovat uplně zdarma a všechno nechat ležet ve skříni a pak prodávat na bazarech už mě taky nějak nebaví

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 08:31
Reakce na MPLee:

. Už mě trochu přestává bavit to půjčovat uplně zdarma a všechno nechat ležet ve skříni a pak prodávat na bazarech už mě taky nějak nebaví

​A co přestat toho tolik nakupovat?

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 08:46

Pinot Noir no to samozřejmě můžu, ale zase ty věci chci dceři dopřát. Teď už to není takové, ale když byla mimino, tak prostě na déle než na měsíc ta hračka nevydržela. Protože jsem třeba pořídila krásnou hrací deku se závěsnými hračkami, kontrastní knihu a zrcadlo (na doporučení fyzioterapeuta). Ale za 2 týdny už se uměla plazit a tyhle hračky jí nezajímaly. A tak dokola. Přijde mi fajn, když má vkládačky různých tvarů - ale zase - naučí se to za týden a už je to pro ní nezajímavé a chce něco složitějšího. Senzorická podlaha, kterou si teď objednal i náš fyzioterapeut, složitě objednávaná ze zahraničí (protože ty plastove se mi nelíbí ) je do teď využívaná denně, ale když si s ní týden nebo měsíc pohraje někdo jiný, určitě to přežijeme. To samé Utukutu sestava, Lovevery boxy a další. Jsou to super věci, ktere jí učí nové dovednosti. Ono neplánovat druhé, tak to prostě prodám a pak koupím znova. Teď mi to to leží a nepřijde mi uplně blbé to nabídnout někomu dalšímu, kdo chce třeba tu věc vyzkoušet, nebo jen nechce kupovat další hračky. Jasně, nemusím kupovat nic a asi se dcera nějak zabaví i s plastovou miskou a vařečkou, ale nevidím k tomu důvod