JankaM syn je rozeny na konci zari, takze nastupuje az letos, bude mu skoro sedm. Slo to standardni cestou, ani zadny odklad nemel. A myslim, ze loni by skolu nedal, i kdyz spoustu veci uz umel. Neni to jen o tom, jestli umi pismenka a pocitat do deseti nebo zavazat tkanicku, ale i o vydrzi, soustredeni, otrkanosti... jestli v ppp doporucili odklad a ty nemas uplne pocit, ze by do te skoly nutne potreboval uz letos, zaridila bych se podle ppp. Nebo se zeptej ve skolce, jestli uz se tam nenudi.
Vše o těhotenství a dětech
Podle školky by do školy mohl, ale tam si myslím, že budou rádi za každé dítě které odejde, aby mohly nastoupit další. Nudit se tam snas nebude, právě jeho třída bude příští rok celá predškolácká, tak budou mít i jiný program. Teď jich asi 5 dělalo predškolácké úkoly místo odpočívání, ostatní spali. Synek tedy taky spal, pokud to šlo.
V synově třídě jsou vši a ve třídě, se kterou bývá ta jeho spojená, neštovice. ![]()
JankaM vem v uvahu i to, ze prumernej vek prvnacku se zvysuje a cerstve 6letej by byl hodne v nevyhode. V jinych zemich je ta hranice nastupu do skoly dosazeni 6 let treba v breznu nebo dubnu, ne do 31.8. jako u nas...
Pinot Noir to je deadly combo teda
JankaM syn byl hodne nezraly, je dokonce lednovy a i tak mel odklad (na doporuceni PPP. )Ted je mu 15 a je v osme tride. Asi je nejstarsi, ale trauma to na něm nezanechalo.![]()
711990 jo, a před námi týden zubař, logopedie, Tláskalova poradna, očkování proti klíšťovce a cesta na Moravu, už vidím, jak do všeho hodí vidle neštovice. ![]()
Pinot Noir my máme na zejtra koupený za 600,- lístky na parní vlak, dítě dneska spalo do půl 9 (jindy vstává kolem 7) a teď si krátce po 11 řekla o uspání v kočárku, ještě mi předtim ukazovala, že něco v nose, tak doufám, že z toho bude jen nějaká minirýma
JankaM Podle mě by si to s sebou nesl klidně až do vejsky. Jakoby ono zas tolik nevadí být o rok ,,starší,, jseš vyspelejsi, vyzrálejší na spoustu rozhodnutí. Spousta lidí argumentuje tím ,,rokem napřed,, ale je to podle mě kravina, a zvlášť u kluka tuplovana, ti nikam spěchat nemusí;-)
Pinot Noir Držím palce, u nás straší nestovice od ledna. Ve vedlejší třídě, která bývá spojena do 8 ráno je mělo tak 8 děti a v ty naší asi 3. A zatím nic, nějak se to tam rozprostír zatím.
Pinot Noir tak to je jasny, bohuzel! Ja jsem uz Tondu objednala za 14 dni na ockovani proti nestovicim, fakt se bojim(o sebe)
JankaM Není u vás nultá třída, takový kompromis mezi tím, že dítě není ještě zralé na školní docházku, ale zároveň by se ve školce už nudilo? Normálně jsou ve třídě, mají různé pracovní aktivity, někdy chodí místo vyučování na procházky, nosí si svačinu, chodí na oběd do školní jídelny a do družiny a na kroužek kdo chce. Dřív to bylo pro děti, které měly odklad, ale teď je to myslím i pro mladší.
Já vím, že někdo ten odklad a jakože "ztracený" rok řeší, ale podle mě je to jedno, nikdy nevíš co život přinese.
Pinot Noir neštovice jsou blbé! Ale vši jsou u kluků v pohodě, ne? Prostě ho ostříháš![]()
Karja je to hodně individuální. Malá ségra je červencová, ve třídě byla skoro nejmladší. Sociálně byla pozadu (nebo možná spíš jinde), ale připraveností na výuku zase napřed, za rok by se tam unudila, ale v sociálních dovednostech moc nepokročila
U ní by odklad byl na škodu. Fakt bych se řídila radama odborníků, zbytečný odklad taky může uškodit.
JankaM nase dve z vnoucat, ktere jsou narozene 1. a 2. srpna, maji odklad taky. Vnucka uz ted chodi do 3. tridy a myslim, ze ji ten rok navic dost pomohl, vnuk ted pujde v zari a taky si myslim, ze udelali dobre, kdyz ho jeste nechali doma. Muj syn je cervencovy dite a taky sel az v 7 letech a nijak mu to v zivote nevadilo :) A vzhledem k tomu, ze dalsi 2 deti jsou narozeny v srpnu, bude to s nima asi stejny.
Evaeva Jsem na konci srpna a mela jsem odklad, uz jsem tu psala, ze zbytecny. Myslim, ze tehdy zadne odborne posouzeni nebylo. A ve skolce jsem nebyla nikdy ani den. Takze u me to zbytecny bylo, ale ciste tim, ze dovednosti skolni (cteni, psani,pocitani, trocha anglictiny) jsem umela, ale deti vrstevniky jsem ve vetsim poctu videla az 1. zari
. Kolektiv mi nic nerika dosud...Nejvic mi to vadilo az na vysoke, kde jsem byla treba na stazi na konci pataku o klidne 3-4 roky starsi nez studenti z jinych zemi. I slovaci byli o 2 roky mladsi. Kluci to ale nikdy neresili
.
Jos no jo, ale třeba druhá ségra je začátkem října, takže byla oproti spolužákům napřed, četla a tak. A mám pocit, že to poznamenalo její vztah ke škole vůbec na zbytek docházky. V první třídě se nudila, rušila ostatní a začala školu považovat za ztrátu času. Dneska by jí asi dobrý učitel dokázal nějak zaměstnat. Vlastně zbytek školy upřednostňovala volnočasové aktivity, na gymplu pak měla jedno období dost špatné známky. Nakonec samozřejmě odmaturovala i vysokou školu má a tak.
Nas pobavil synovec. Jeho učitelka říkala segre že se jí najednou během hodiny zeptal, jaký to je být učitelka. A ona mu říká ,,no když jsou děti hodne a pracují, tak je to moc hezké povolání, ale když nepracují a vyrušují tak je to někdy vážně náročný,, a on ji na to povida ,,tak takovýhle hajzliky učí moje mamka,,!
Týden jsem měla doma nemocnou starší, ve čtvrtek a v pátek už byla v pohodě,jen pokaslavala. Takže dnes jsme v Rakousku,a dítě má 39... naštěstí je hnusně, od rána střídame posezení v autech. To nám ta dovolená pěkně začíná.
Evaeva Já ti nevím, zrovna včera říkala ségra že pro ty chytřejší pilnejsi děti je to prostě ve škole paradoxně těžký. Jeden synovec totiž hrozně zlobí, je netrpělivý, nudí se, vadí mu že to ostatním trvá a mají špatne odpovědi atp. A do toho ta druhá ségra učí ve vedlejším městě, o kterém nemluví moc pěkne, že říká že tam bydlí poměrně dost sociálních případů (to město nemá moc žádnou infrastrukturu, jen větší firmy pro nekvalifikovanou pracovní sílu), hodně se tam stěhují cizinci na práci, je tam dětský domov, odkud ty děti také příliš neprospívají, a teď ještě žáci z Ukrajiny, říká že na jednu školu o klasicke výuce a klasických tridach je toho nejak moc:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí