Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 15:37

Mám výbornou školní historku. Děti měli ve škole domokratickym procesem rozhodnout, jaký projekt nominujú za tridu v rámci participatívneho financování. 

Tak mezi návrhy byly i oddělovače mezi pisoáry. takze co vyhrálo ve třídě, kde je 22 kluků a pět holek? Dítě přišlo domu celkem tozvrkocene. ano i takto může vypadat přímá demokracie, zkušenost k nezaplacení.

Korunu tomu nasadilo, že z těch, co za pisoáry hlasovali se nikomu nechce vyrábět podklady, které jsou k tomu potřeba. Takže to dělá kluk a jedna holka (ta teda prý hlasovala za ty pisoáry taky). 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 16:49

Evaeva haha tak presne tak nejak to bude:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 17:09

continuity Tak to je dobrý. Když jsme dělali rekonstrukci jádra, tak mi můj kadeřník radil, ať klukům pořídím „mušličku" že mi za to budou děkovat po zbytek života, no hoši nechtěli. Jo některý témata jsou děsně zajímavý a je dobrý znát i ten chlapskej pohled a důvod.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 17:33

koupila jsem v H&M magnetický věšáček na plakáty. Pověsila jsem tam jeden výtvor malé z Massyplay, přišel mi docela milej a tématicky jarní... Každou chvíli na něj chodil ukazovat a tleskat si

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 17:59

Kan chlapskej pohled klidně, holky zas argumentovaly, že mají normálně kabinky, takže kdo se stydí, může se tam zavřít. A že je to nápad, který polovina školy vůbec nevyužije. 

Spíš je to dobré ponaučení do života, že výsledek demokratického procesu rozhodně nemusí vyhovovat všem, dokonce ani ne většině (dokonce za ten nápad nehlasovala ani půlka třídy). 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 18:28

MPLee ot, ale to je vyhled z vaseho bytu? vypada dobre!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 20:04

dzizisketa to su hormony, v prvom a po prvom tehotenstve si ich asi mala ustalenejsie. Ja sa teraz neskutocne divim aka som bola hormonalne rozblaznena v prvom tehotenstve a pp prvom porode, bola som schopna dorevat sa ked mi spadla lyzicka, kazdybvecer som plakala ze nezvladam nakojit Artura a robila som sceny pre kazdu blbost. Postupne sa to ustali, hlavne rob co robis - skus oddychovat a venuj sa detom .

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 20:15

MPLee Ten výhled mě taky zaujal! Všechny útržky z vašeho bytu vypadaji moc hezky.....a kdeze to bydlíte a kdy bejvate doma?:-D:-D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 20:23

betsey rasaNori u nas vedie irazanie sa, dupkanie nohou a vykriky, ze nas uz nema rad a uz nikdy sa s nami nebude hrat. A teda je neskutocne protivny, rano sa zobudi, nieco ho nastve a je zduty, cez den staci ak mu poviem, ze musi chvilu pockat a urazi sa a odchadza. Sprava sa ako neskutocny fracek. Ciastocne je to teda umocnene tym, ze je uz 10 dni doma, ale hodne toho okukal v skolke. Dnes sme sli konecne na ihrisko a nahodou tam prisla aj jejo skolkova trieda ajeho panibucitelka, co je s detmi robi iz 40nrokov mi vravela, ze tymto si musia prejst a musia sa naucit pouzivat lakte a byt ostreji, inak by ich v skole spoluziaci zozrali.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 20:36

continuity to je dobra story, ale setkaji se s tim jeste mockrat, vezmi je nekdy na schuzi svj;)

MPLee a na te vytvarce se vam libi obema? Mladsi dite ma malovani (no nebo spis bryndani vody do barev) moc rado, tak si taky rikam, jestli mu neco nedoprat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2022 20:39

Gatita já bych do té massy play chtěla někdy zajít, pravidelně určitě ne, ale malému by se to určitě líbilo.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 20:43

Gatita mě to přijde právě dobré, že to zažili. Je to vlastně jedním z cílů projektu, že si vyzkoušejí tyto věci ( hlasování, prezentaci, přípravu projektu). 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 21:13

Gatita Evaeva MPLee mě to taky zaujalo a koukám, že je tam docela dost volných míst (viz https://www.messyplay.cz/produkt/messy-play-jednorazovy-vstup-deti-0-3-roky/), tak to asi taky půjdem někdy zkusit :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2022 21:20

Anema no, my z těch jejich dní máme volno akorát v úterýjá doufám, že budou mít i něco v létě, pomalu už sbírám tipy, letos to už bude s kluky dobré, loni jsem se na spoustu věcí sama neodvážila. Od září bych chtěla dát staršího na výtvarku, hodně ho to baví, ale ve školce nemá takový tvůrčí prostor, abych tak řekla.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 21:25

Evaeva no jo, vy těch koníčků máte moc, no Já si teď užívám, že mě nelimituje únava z těhotenství, takže to naopak teprv pomalu rozjíždíme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2022 21:32

Anema ani ne, akorát má 2x týdně dopoledne školku. Pak už jen cvičení a ještě budeme nahrazovat nějaké plavání. Já bych něco klidně občas vypustila, ale o to se postarají nemoce:(

Jak se vůbec daří?

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 21:36

Anema Evaevamy to asi zkusime, mam dokonce nejake benefity na detske krouzky, tak kdyby to slo platit z toho,bude rozhodnuto. Jinak se asi mrknu tady pobliz po necem lidovejsim. Ale neco nekde urcite zkusime. Chudak malej, ted se na nem budu realizovat. Starsi tyhle veci nenavidi, ale ten mladsi by hned sel nekam neco kolektivne matlat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2022 21:39

Gatita já mám tohle i se starším. Jen si čtu nabídku DDM a dala bych ho na všechnoNavíc je to za hubičku a před barákem. A on na všechno chce, ale zase mu nemůžu ve čtyřech napařit pět kroužků, to už bych ho do školky fakt dávat nemohla

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 21:48

Evaeva Gatita jako ta cena nic moc, no. Ale tak proto bych tam vyrazila jen jednorázově, na pravidelný návštěvy to asi není...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2022 21:56

Anema cena je jedna věc, já ani nejsem ochotná pravidelně jezdit za kroužkem dál než patnáct minut:)