Evaeva jo, nemoce jsou na prd no. Holky už měly za těch šest tejdnů, co jsme doma z porodnice, dvakrát rýmu:-/ Ale jinak se daří dobře, to malý dítě je úplně neuvěřitelný, fakt model pro marný matky (teď teda doufám, že jsem to nezakřikla). A co se týká té větší, s tou bych mohla velmi přispět do debaty o období řevu, kdyby už mezitím naštěstí nebyla řeč jinde
. Ale většinu času je to parťák, úžasně se osamostatnila a furt chce s někým na hřišti kamarádit, takže se modlím, aby ji vzali od září do školky.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva ja se hrozne tesila, jak budeme vymetat kde co. Ta nabidka je obrovska, krouzky jsou casto fantasticke, lakave, ja mela cas i penize to synovi doprat. Ale par veci jsme zkusili a bylo to hrozne utrpeni - ne ze dite rekne, ze nechce, ale pak zjisti, ze je to dobre. On tam regulerne trpel, bylo jedno, jestli to byl sokol, nebo plavani, nebo vytvarka. Tak to nemame zapotrebi. Je mi to lito, ale je mu sest, tak at se doma vrta v legu, je to jeho posledni volny cas...Ten mladsi je naopak takovy do vseho zapaleny a vsude se hrne, a ja s nim vlastne sedim doma
. I kdyz on ma ted to kolektivni vyziti v jeslich, tak bych rekla, ze mu zadne rizene aktivity nechybi. Ale to matlani v barvach muze byt moc prima.
Gatita každý na to není, no. Nemá smysl ho tím trápit, třeba k tomu dojde časem. A mladší má taky čas, v tomhle věku je to stejně spíš kroužek pro rodiče než děti
Mně to baví, připadá mi, že ty dny jsou takové naplněnější a děti celkem spolupracují. I když na cvičení malý vždycky vypadá, že kutálí se brambora v životě neslyšel, ale pak zboří překážkou dráhu![]()
![]()
Anema tak to ráda slyším, že se máte dobře![]()
Potrefenáhusa Když tu vidím housátko - děkuju za tip na dupeto čepici, je vážně skvělá a drží![]()
Lilly_Ku Ano, je z naseho bylo a milujeme ho
Sice teda historicke centrum zakryva nejaka strojovna od vyrahu nedalekeho domu, ale to uz bychom chteli moc... Karja Chcete nás vykrást, nebo na kafe? Druhá možnost je vítaná!
Gatita Anema Evaeva My jsme spokojené. Pani je moc milá, připraví aktivity, ukáže, pomůže - ale vůbec jí nevadí, že děti pobíhají a odbíhají sem a tam, u ničeho nevydrží a dělají si věci po svém nebo dělají nepořádek. Vždy má nachystaných cca 5-6 aktivit (malování, modelínu, velkou bednu s nějakým hrabáním, nějakou stavebnici nebo hračku...) a děti si volně a kdy chtějí přecházení od jednoho stanoviště k druhému. Na konci prosí o drobnou ponoc s úklidem - umýt po sobě štětec nebo srovnat rozhrabanlu hru. Dcera ram pobíhá od jednoho k druhému, někdy se hezky soustředí a pár minut maluje, jindy 2x máchne štětcem a jde se hrabat v hrášku nebo jezdit na odrážedle
vždy je tam k dispozici spousta pomůcek a je to takový nenásilný a pohodový. Drahý to docela je, ale tak ty pomůcky a prostory něco stojí a až bude venku počasí na celodenní pobyt venku, tak docházku přerušíme a vrátíme se zase na podzim. Chodíme pondělky od 9, kdyby se někdo chtěl přidat ![]()

MPLee díky za popis! Zní to super a tady tu cenu celkem chápu, asi víc než v The Little Gym... A škoda, že chodíte už v 9, to asi nehecnem, 10:45 je mi sympatičtější ![]()
Anema No ona zase kolem 12 už je unavená a chodil spát. My teda chodíme i domtoho TLG
Ale zase teda co jsme vyzkoušeli pár cvičení a co vidím u kamarádek, tak vybavení je super a přístup lektorů taky. Dcera už u dveří nadšeně piští a je tam šťastná jak blecha. Vycházejí nám vstřic i s jejím přeřazováním do vyššch kategorií (teď chodí do 18-36m
). Ale jako taky si vždycky řikám, když spočítám kolik nás na ty lekce chodí, že výdělek musí mít slušný. Dost jsem koketovala s myšlenkou něco podobného založit taky, ale už mám tábory a konkurence TLG je Monkeys gym v Praze a různá cvičení jsou na každém rohu.
Ale teda možná je to spíš do přiznání, ale mám chuť rozjet ještě nějaký projekt, kdomě táborů. Jen jsem ještě nevymyslela vhodný koncept ![]()
MPLee dekuju moc za popis. Myslim, ze by se nam neco takoveho libilo. Akorat se tam asi nepotkame, jak uz chodim do prace, tak muzem jen ve ctvrtek.
Touhu rozjet projekt chapu a budu rada, kdyz to bude v Kobylisich, to bychom meli blizko![]()
MPLee jo, jasně, já na lekci v TLG párkrát byla loni v červnu a v létě, kdy moc jiné cvičení nebylo. A měla jsem docela problém dceru udržet u té společné části, furt chtěla někam šplhat, maj to tam suprový
. Ale bylo fajn, že nás zrovna na téhle hodině bylo vždycky pár, ve 12 nebo 15 (nebo kolik je to maximum) si to vůbec nedovedu představit.... A jasně, nejvíc záleží na lektorech, my máme kliku, že tu poblíž máme cvičení s paní, se kterou jsem si fakt sedla (a příjemnej bonus - stojí to přesně 1/4 toho, co TLG
). Ale kdyby nám to tak nesedělo, tak bych na to TLG asi chodila taky...
A jo, jak dcera už dávno přes den nespí, tak úplně zapomínám s tím počítat u jiných dětí
. Jako vstáváme na to dost brzo (a čím dál dřív
), jen já prostě před 7:30 nefunguju, tak nevím, jak bychom se zvládly vypravit...
Gatita nebylo by to uplně cvičení nebo kroužek, spíš služba co bych já osobně ráda využívala a chybí tu. Moc by se mi líbilo třeba ve Dvoře, ale tam se ssi hned tak něco neuvolní
Anema No já taky moc ne, cesta tam je trochu utrpení, ale než si tam scera pohraje, tak já se proberu a nekňučí mi doma nudou
No a pak mi usne až doma, což je bonus.
711990 mozna bychom to mohly spojit! Me by se aktualne nejvic libila prodejna/pujcovna hracek a vybaveni - jakoze tech drazsich a lepsich, co ale stejne omrzi nebo z nich dite vyroste. Ty blbosti co slozite objednavam ze zahranici a tady nemuzu sehnat, jsou tak drahy ze na ne mesice ciham na bazarech a ebay, nebo kupuju na tyden v roce a pak se snazim prodat na bazarech... S nejakou prodejnickou kde by si to mohli vsichni osahat a pohrat si a uvarila bych jim kafe a kakao.
MPLee mame plan:D ale vazne, to je super napad s tou pujcovnou! Myslim ze by to lidi vyuzivali.
Vy jste teda hustý! Já bych cizí děti určitě přizabila![]()
Tak jsem byla právě ve škole podepsat synkovi odklad a nějak mě to znejistělo, jestli mu nezakládáme na nějaké budoucí trauma
.
Ve středu jsme byli v PPP, kde se k odkladu přiklonili. Synkovi je na konci srpna 6, je malej a šel by do školy ze školky skoro sám mezi neznámé děti. Sambo byl jednoznačně pro odklad, já jsem váhala a čekala na názor PPP. Naopak rodina byla přesvědčená že by školu s klidem zvládnul.
JankaM syn se narodil na zacatku srpna, odklad mel a vubec nic se nestalo. Ja bych si s tim starosti nedelala. Zvlast, kdyz to doporucila i PPP.
JankaM dala bych na názor PPP.
JankaM jestli ti to doporučili v ppp, dala bych na ně. A co říkají ve školce?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí