Evaeva predstava operácie je desiva, ale verím, že to pomôže ![]()
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa ano, díky za účast
Ja prave taky resim, jestli s detma nekam letecky nebo autem do Chorvatska. Vidim to spis na to auto, s tema kramama, co musime tahnout s sebou, se nemame sanci do letadla vejit. :-D Jinak kamaradka si s detma ten Zaton taky nemuze vynachvalit, uz tam byla nekolikrat.
Teď jsem se dívala na aktuální fotky Zatonu a před těma dvaceti rokama tam byl jen hotel, chatky, pláž, moře a ohrada s oslem.
Spomienka spred 5 rokov ![]()

letfenixa Vypadá pořád stejně![]()
Candance ano, na Rab zrejme aj pojdeme, dokonca asi aj s kamaratmi, co maju o 2 mesiace starsiu dcerku od Olivie, tak bude veselo :). S tym soferovanim ma nenapadlo, ze budem musoet muza prestriedat, to bude sranda, isto bude strachom bez seba
.
MPLee na takuto cestu by som muza nepresvedcila, strop je pre neho to Chorvatsko. Ale v 2017 smenpresne tak akonpises presli Sardiniu celu, prileteli sme, pozicali si auto a za 2 tyzdne presli cely ostrov, mala som itinerar s plazami, ktore som chcela vidiet
. A nakoniec sa mi aj tak pacili najviac tie divoke plaze na vychode ostrova, zrejme s tym suvisel aj ten fakt, z evtedy tak nefukalo, bolo krasne teplo a prijemna voda (boli sme na prelome septembra a oktobra a to uz bolo celkom chladno). Inak teraz su last minute letenky na Sardiniu za 18 eur, nemat doma kojenca, hned by som sla
.
Já jsem teď zjistila, že jsou děti zítra doma, tudíž nemají oběd? ![]()
Hlavně, že jsem dnes upekla kuře. ![]()
continuity pošli je do mekáče ![]()
continuity buď v klidu, moje dítě je doma skoro pořád a stejně si nejsem úplně jistá, co bude obědvat zítra
Asi budu muset do hlouby mrazáku.
continuity
když je pošleš do mekáče možná nebudeš matka dobrá, ale zcela jistě oblíbená
Je normální, že pětileté dítě neumí vyslovit R a Ř, anebo je normální, že je proto posláno na logopedii?
Mohučanka hele my jsme včera byli na 5leté prohlídce a sestra se podivovala, že už umí krásně R i Ř. Takže úplně běžný to asi není. Synovec chodil na logo až v 6 letech myslím.
Edit: chtěla jsem napsat, že je asi běžný, že ještě R a Ř v 5 letech neumí. Ne že můj je génius proto, že už umí ![]()
Mohučanka Pětileté dítě často R a Ř neumí. Dvě ze 4 dětí se to naučily samy do 6, s jedním jsme začali chodit na logopedi v 6 a trvalo to skoro rok, než se podařilo. (Takže skoro celou první třídu.) S nejmladším dítkem (5) trénujeme zatím sami, ale ráda bych to případně od podzimu začala řešit, abychom to stihli do nástupu do první třídy. (Pokud by to trvalo zase rok, než se zadaří.)
Mohučanka my chodíme kvůli R na logopedii, ale leze mi to na nervy. Když poslouchám Ríšovy spolužáky, všichni mluví hůř, mnohým vůbec není rozumět, polovina říká místo R L. A z celé třídy chodí na logopedii Ríša a chlapec s vývojovou dysfázií. Myslím, že jsem v tom neměla dát na učitelku už před pátými narozeninami, ale počkat. Když jsme tam začali chodit, zbývaly Ríšovy do školy ještě dva roky. Měla jsem rok počkat, teď jsem na sebe naštvaná. Vsadím se, že o rok později by to nebylo vůbec třeba, nebo by náprava byla záležitostí chvilky. Docházíme tam půl roku a výsledkem je akorát otrávené děcko.
Mohučanka já bych vyčkala, obě děti se to naučili až téměř v šesti. Ta starší mluví vysleveně krásně, dokonce nás její bývalá cestinarka chtěla nacpat do nějakého dabingového dětského souboru.
Tak díky za názory, vyčkám do podzimu, dcera jde do školy až v září ta rok. Já jsem si říkala, jestli nemám nějaké jiné standardy, protože sama jsem na logopedii oprávněně strávila několik let a doteď mám drobnou vadu řeči, čili mi přijde, že když dcera v pěti umí vyslovit všechna písmenka kromě toho R (o které se začala pokoušet) a Ř, že je to skvělý ![]()
Ještě se zeptám ve školce, já nemám moc srovnání s ostatními dětmi, 3/4 z nich jsou cizinci.
Mohučanka ve školce se neptej, to posypete na tu logopedii hned. Vyčkala bych klidně do podzima a buď se naučí alespoň r, nebo bych pak na logopedii zašla. Času dost, zvlášť jestli jinak mluví dobře a umi už L.
Mohučanka so synom na logopediu chodim. Bolo podozrenie ze C a S nehovori dobre ale ukazalo sa ze vie len sa mu obcas nechce a flaka to. L mi hovori na zaciatku a v strede slova ale na konci to povie ako U takze trenujeme najviac toto a cviky s jazykom tj pred zrkadlom rozne hybat jazykom a robit grimasy. Prednu cast jazyka nedviha dobre smerom hore takze R nema sancu vyslovit. Dlho si cucal palec a to je pricina.
Aby toho nebolo malo tak chodime k 2 roznym logopedickam a jedna len rozcvicuje jazyk a ta druha funguje v specialnej skole a okrem jazykovych cviceni s nim trenuje aj slovicka zabavnou formou a vdaka nej vidim pokrok. Bohuzial kvoli novemu stupidnemu zakonu moze poskytovat sluzby detom co nenavstevuju ich skolu len do konca tohto roka. To ze 5 rocne dieta nevie R je podla nej normalne po fyziologickej stranke a nic sa nestane pokial sa to nauci v 6 alebo 7 rokoch. A kvoli jednemu pismenu sa odklad do skoly nedava
Mohučanka do podzimu klidně vytrvej, ale asi by bylo fajn to řešit ještě před nástupem do školy. Taky jsem se chtěla poptat ve školce, přesně jak píšeš, nemám moc srovnání.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí