Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 13:27

dzizisketa

dneska bylo asi něco ve vzduchu, moje miminko spalo od desíti do pěti. 

Offline dzizisketa
8988 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 13:29

Gatita 

Jeee, mě by zajímali ti poníci, Rosťa projevil zájem o projížďku na koni.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 13:42

Potrefenáhusa zahrada je rozhodně boží. Snad se jí jednou dočkáme taky, ale malá už bude asi tou dobou chodit minimálně na základku  

Len v Zelčíně jsme byli minulý víkend, jen teda byla hrozná zima. Šli jsme na komentované krmení a krmili emu a klokany  

Gatita Veltrusy známe, ale dlouho jsme tam nebyli. Budeme to muset zopakovat! A tesa na poníky se těšíme, až trochu doroste. 
My teda máme permanentku do zoo, takže často chodíme tam a obvykle skončíme u ovcí a klokanů  S tou permicí mě to ale až tak nemrzí. 
A nemáte někdo vyzkoušený ten zookoutek Malá Chuchle? Dá se případně i se psem? Ještě mě dost láká zoopark Zájezd spojený s cyklohráčkem a nová minizoo kousek od Slaného Obůrka podháj. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 13:43

tina Dík, já si nebyla jista jestli můžou být venku celý rok. My jsme bohužel limitovani absencí králíkárny, teda jestli ty morčata nakonec budeme mít.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 13:46

MPLee v Chuchli je to celkem pěkné, ale je tam pár ohrad, nic moc nečekej. Je to volně přístupné i se psem. Přímo do ohrady ke zvířatům se nedostaneš. Ale po okolí je hezká procházka, je tam kostelík, klouzačka a směrem k Barrandovu lesní hřiště.

V Zájezdu jsme byli loni, to je zoo, spíš než "statek". Ale můžeš tam krmit veverky z ruky. Líbilo se nám tam, ale asi tam bývá celkem dost lidí.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 13:59

MPLee v zájezdu jsme byli nedavno, jako ne, ze by to bylo vyloženě zklamání, ale ten zelcin mi přišel asi i lepší, v tom zajezde maj takovou malou plochu s lemurama (ty jsou ale bozi, ale tam prave bylo dost lidi) a pak o kousek dal nějaký další zvířata, to už je má větší ploše a lidi se tam můžou rozptýlit. 
to u slanyho je dobrej tip, tak my to vyzkousime a napíšeme 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 14:01

MPLee jo a v tom Zájezdu je taky bulharska minimlikarna Rodopi, nakoupili jsme tam jogurty a mliko a bylo to fakt dobrý 

https://www.rodopi.cz/

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 14:05
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa kde mají to dobré kafe? Abychom věděli, až tam vyrazíme.

​Kafe z ruky u hlavního vstupu do parku, úplně na opačný strane než je ten domeček s lamou

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 14:16

Ježiš,  už by som aj k potoku išla kačice kŕmiť,  furt len doma zavreti sme

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 15:20

U nás v mini zoo mají jehňata (a jedno kůzle), takže čelim tak 3x denně otázce, kdy zase půjdem k ovečkám .

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 16:02

dzizisketa byli jsme tady.

Tady v okolí je koní víc, ale kontakt jsem našla jen ta tuhle paní. Dá se tam dojet MHD, je to na konečné busu, který jede z Kobylis. Kousek vedle je rybárna, kde se můžete i dobře naobědvat (mají ale jen ryby), a pokud byste měli málo, dá se jít na procházku směrem k Vltavě, je to tam pěkné, ale tam dál to už myslím není úplně na kočár. No a kdybyste pak chtěli na hřiště nebo na kafe, víš, komu se máš ozvat:)

Evaeva díky za tip na ten zámek.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 16:18

Gatita a vedle rybárny je pro odvážnější i šnečí farma s bistrem

Offline dzizisketa
8988 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 16:19

MPLee 

Mňam, šneci! Tak tam musíme

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 17:01

MPLee a my tam chodíme jen do statku pod pavlaci na kafe 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 17:52

Potrefenáhusa díky, prozkoumám to. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 17:57

Potrefenáhusa my tam chodime pravidelne pro chleba:)

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 18:26

Gatita jeee ja chci k vam na poniky! (cti, chci pujcit pobika na prochazku)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 18:58

Dufam, ze mi tu daka skusena cestovatelka poradi. Nakoniec v lete ideme za sestrou do Spanielska, caka nas 3 hodinovy let lietadlom. Kde najdem take tie veci, ze ci dieta musi byt vo vajicku alebo mne na kolenach, aky kociar si mozem vziat do lietadla a podobne? Soce planujem mat malu v nosici, ale zatial ho velmi neakceptovala, uvidime o 3 mesiace... a dake tipy ako to detom (vtedy budu mat skoro 4 roky a 7 mesiacov) ulahcit a hlavne predist placu?

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 19:08

Dnes sme mali zeleninovu polievku a syn zjedol asi 5 mikroskopickych kúskov brokolice so slovami, že ma rad brokolicu,  trochu karfiolu a mrkvy.  Takže stačí vydržať, ponúknuť cca 200-krat a je to! Pinot Noir opraví Mudr. Tlaskala, že nie 20-, ale 200-krat sa núka nové jedlo.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 20:07

711990 tak to zkuste! A dejte vedet. Akorat nevim, jestli na to Tonda neni jeste maly, moje mladsi dite nejak nechapalo, ze by se melo drzet. Ale tak ty bys mohla, ze jo;)