Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 20:22

Gatita prave, Tonda zustane doma

DrowRanger ja jsem se koukala na podminky primo u aerolinky, se kterou jsme leteli. Mame ted za sebou 2.5h let do Barcelony. Cestou tam nas nechali sedet hodinu v letadle nez se vubec vyletelo, takze 3.5h a kupodivu to Tonda zvladl skvele. Mela jsem nachystany jidlo a stazeny serialy v mobilu. Vyhodou bylo, ze doted netusil, ze se da na telefonu na neco koukat a doma taky nema screen time. Sedel jako prikovanejkoupili jsme kocarek, co jde slozit a vzit do letadla jako prirucni zavazadlo. Na cestu tam s tim nebyl problem, na cestu zpet mi to dovolit uz nechteli, ale primo u vstupu do letadla si ho vzali a pri vystupu zas byl nachystany. Se skladanim a vlozenim do obalu mi pomohli primo oni. Na letisti vsechno slo hladce, s ditetem jsme automaticky sli vsude stranou a moc jsme necekali. Cela cesta probehla rozhodne lip, nez jsem cekala! 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 20:29

Potrefenáhusa to jsem neznala, musím vyzkoušet! 

dzizisketa je to takové hodně obyčejné prostředí, sle pan majitel rovnou i vaří, měl na výběr několik jídel - třeba šnečí ravioly, když někdo neni fanoušek tahání šneků z ulitek. A na doma jsme si odnesli lyfolizovaný šnečí guláš a byl dobrý  

DrowRanger Dítě do 2 let máš na klíně bez nároku na sedadlo pro něj. Můžeš mu přikoupit místo, ale pak musí být v sedačce certifikované pro leteckou přepravu. Kočár asi podle letecké společnosti, my jsme pro jistotu vzali jen malý cestovní. Někomu ale prý klidně vzali až u letadla i thule, jiným ho sebrali u odbavení. To bych se asi ptala přímo na infolince společnosti. Jinak by děti měly mít nárok na přepravu 2ks vybavení (kočár + sedačka třeba) a tašku s jídlem nad rámec příručního zavazadla. Zase bych si to ale radši ověřila. 3h jsou chvilka, to uteče. Malé bych vzala nějakou novou hračku, křupky nebo kapsičky - jestli už bude ochotná je jíst. Arturovi podle toho co ho zajímá, taky nějakou novou drobnost/ tablet s pohádkou/jídlo. Ideálně teda bych už příště letěla na noc nebo aspoň v čase denního spánku. Na Kanáry jsme letěli asi 1,5 + 4,5h s přestupem - tam v 7 ráno a dítě samozřejmě bylo celou dobu vzhůru. Zpátky po obědě a většinu letu prospala v nosítku. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 20:42

Dnes som bola v porodnici a mala som narukach svoju neterku. Po chalanoch vytuzenue dievcatko. Az mi bolo luto ze ja uz dalsie dieta asi mat nebudem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:00

MPLee na noc mi to nepřijde jako dobrý nápad, to starší dítě bude úplně nepříčetné, když ho vzbudíš uprostřed noci. Aspoň moje by bylo:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:01
Offline Jimik
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:02

V Častolovicích jsme byli dneska a doporučuji. Krmení lam, koz, ovcí, prasátek, pštrosů a poníků bylo naprosto převálcováno krmením oslíků. Všechna zvěř se nechala nadšeně hladit. Zahajovali sezónu, tak asi byli nedomazlení. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:03

711990 docela ti závidím. Tady je nechutná zima. Let jste zvládli skvěle, s těmi různými zařízeními asi vydrží každé dítě, ale blbý by asi bylo, kdyby ho třeba bolely uši. Trpí na to děti vůbec?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:05

Jimik je to tam pěkné, že? Akorát mi tam teď byli první hezký víkend někdy okolo čtvrté a to už bylo vykrmené všechno krmení pro ten den:(

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:13

Evaeva neni co zavidet, byli jsme tam ted od pondeli do patku, zatinco tady bylo teplo, tam vylo 12° a prseloaz ctvrtek a patek bylo hezky, prijeli jsme a tady je zas hnusne:D usi jsem neresila, nabizela jsem kapsicku pri vzletu a pristani, ale nepozorovala jsem nic extra. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:14

Evaeva Tak my jsme to zvládli před polednem a bylo to super, junior nadšeně krmil a hladil, akorát se mu nelíbilo, když mu lama olizala ruku a hned ji chtěl umýt Bylo to prima odpoledne a celý park i zámek je moc pěkný. Vždycky jsme jen jezdili kolem a říkali si, že jednou se tam podíváme, tak konečně jsme to realizovali.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:14

Evaeva Chápu, my jsme měli štěstí a hodně teplo. Teď máme dva dny volna a místo výletu spíš zůstaneme v Praze, nikam se mi v tom studeným vichru nechce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:32

711990 aha, tak to nicJá na ty uši trpím, přistání je kolikrát fakt utrpení a jednou jsem je měla zalehlé snad dva dny. Ale to je asi celkem extrémní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:34

Len my chtěli být celé svátky na chalupě, kluci tam jsou spokojení, ale v téhle zimě to není nic moc. Topí se tam v kamnech, málo místa a vnitřních hraček a tak. Tak jsme zůstali jen jednu noc:(

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:36

Evaeva I děti na zalehlé uši v letadle trpí. U malých se doporučuje kojit nebo dudlík, u větších to samé, co u dospělých, takže třeba bonbon.

Mi se omylem (long story) podařilo letět samotné z Curychu do Lisabonu s 8m miminem a 2 roky a 8 m starým dítkem. Zvládli jsme to v cajku, mladší se kojil nebo spal, starší měl puštěné pohádky na té obrazovce před sebou. Jen jsem se celou dobu modlila,  aby se mi nebo staršímu nechtělo na záchod. To bych musela mladšího asi dát na chvíli letušce nebo já nevím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:39

brrr no s tím záchodem mně to nenapadlo, to je blbá situace. O tom kojení vím. Ale mě nepomáhá nic, natož bonbon. Ale obvykle to není tak hrozný.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:47

Evaeva já měla hrozné problémy a zázračně fungují nějaké spešl špunty do letadla asi za 200. Nezaléhají najednou vůbec a užila jsem si i dovolenou se 7 přelety. Jinak s tím nočním buzením mě to nenapadlo no, malá je zatím fakt v pohodě i probuzená v noci nebo kdykoliv

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 21:52

MPLee ty jo, tak to si musím zapamatovat a až někam poletíme, tak se tě zeptám!

Kdybych je hned přeložila do postele nebo kočárku, tak by to šlo. Ale neumím si představit, co bych s tím čtyřletým dělala ve dvě v noci na letišti. Ale pro menší děti je to dobrý tip.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 09:52

Tak moribundus se prodírá dál naší rodinou, já, velkamala, seger deti. Včera jsem musela jet o půlnoci pro prothasin, protože jsem snad 2 hodiny v kuse kašlala,no tak jsem ho jela vyzvednou k segre, která si hodinu předtím pro něj jela k druhé segre, že její děti nemůžou přes kašel spát. Desbes toto! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2022 10:06

Karja u nás se to teda taky nelepší, naštěstí zatím odpadl jen jeden.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 10:23

A ještě jsem se chtěla zeptat, napadá vás, čím mám namazat velké malé odřený nos z rýmy? Smrka tak dvakrát do minuty.....