Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:00

Potrefenáhusa podle me jo, ale jen dokud se to dite nedokaze aktivne svliknout a jit si pro neco jinyhou nas cesto bejva scena ze bude misto pyzama spat v tricku a v trenkach a fakt je schopnej se z toho pyzama vysvlict i kdyz uz myslim ze usina

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:01

711990 my máme ty zacykleny scény typu chci si sednout do kočáru, ale nemuzu, protože je plnej autíček, na který nesmi nikdo sahnout a musej bejt v kočáru apod ....a pak teda spolehlivej spoustec je, když chce něco udělat sama a člověk to buď nevědomky, nebo už netrpělivě, udela za ni 

ona to pak chce opravit a udělat to správně (třeba sama vylézt poslední schod, když ji člověk už netrpělivě poponesl), kdysi to tu psala Pinot Noir s Ríšou - urcite mi to pomohlo ten mechanismus rychlejc pochopit

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:02

711990 jsou to haranti!!!!! U nás to zatím vyvolávaj jen ty novosti, takže druhej, max třetí den je to už v pohode a sama nastavuje ruce nebo nohy 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:03

711990 Včera som doniesla zo školy spenatove halušky so syrovou omáčkou,  ktoré ma syn fakt rád.  Ponúkla som, fuuuj, to nechce, lebo práve číta knihu o dinosauroch a niečo mu to pripomína a fuuuj! Večer ich zbadal v chladničke- mňam,  to je moje obľúbené,  prečo si mi nepovedala, že to mám rád? (Povedala asi 10-x.)

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:07

Potrefenáhusa u nás ráno nesmie nikto iný zapnúť rychlovarnu kanvicu ako dieťa,  inak začne peklo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:08

Potrefenáhusa nejhorší je, když se zacyklí v tom vzteku. Většinou je největší práce zjistit, co vlastně chtějí. A kolikrát pak řve, i když jsem ochotná to jeho přání splnit.

Offline Kokoska
35107 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:09

Moje dcera kdysi preferovala veci po brachovi. "Tohle neeee, chci to pohonzíkový, beeee, uaaaa!" Klukovi bylo jako malymu jedno, co na nej natahnu, a to bylo jediny stesti, kdyz se na ty deti obleceni shanelo dost blbe. V obchodech prevazovaly flanelovy kostkovany kosilky, co v nich deti vypadaly jak mali dedeckove.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:13
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa nejhorší je, když se zacyklí v tom vzteku. Většinou je největší práce zjistit, co vlastně chtějí. A kolikrát pak řve, i když jsem ochotná to jeho přání splnit.

​příšerka pak po tady takovýmto samospouštěcím záchvatu vzteku ode mě vyžaduje, abych se jí omluvila za to, že jsem udělala něco, co jí naštvalo

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:14

Jako vždycky jsem si myslela, že dítě se záchvatem vzteku je to nejotravnější, co se může stát. Ale ten vztek si člověk ještě tak nějak vysvětlí, proč se to dítě vzteká, dá se s tím alespoň trochu pracovat, že tomu člověk buď nějak předejde, nebo si to s dítětem vysvětlí. Ovšem dceru teď začaly chytat záchvaty chechtání. To se víceméně nečekaně samovolně vyexcituje do takového stavu, že se rozchechtaná válí po nějakém příhodném nábytku a nedokáže se uklidnit. Což teda třeba ve vlaku není úplně stav, ve kterém by člověk chtěl mít dítě a já se přiznávám, že z toho fakt rostu a nevím co s tím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:18

711990 u nás teď mladší okolo jídla vyvádí hrozně. Pokaždé, že to nechce, je to fuj, řev, pak si k tomu sedne a kňučí, xkrát odejde, chce bonbon, to může až po jídle,... A když všichni dojí a já řeknu, ať se jde teda mejt, tak začne brečet, že to chtěl jíst a teprve si k tomu sedne

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:19

Evaeva jo, to ona taky během toho nemůže, musí se napřed nějak trochu uklidnit (v tyhle fazi bejva nejhorší vstup otce na scenu ), ale pak už je většinou schopna rict nebo ukázat, jak to chtěla, aby to proběhlo 

Ale fakt je na tom vidět, ze ten detskej mozek proste v jednu chvíli úplně vyzkratuje, nedělá to schválně 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:20

Sairon DruI omlouvám se, ale

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:23

Potrefenáhusa jojo, nedělá a pokud je nějaký normální den, většinou mně to ani nevytočí, už jsem za ty roky zvyklá I mi přijde, že v těch třech letech už to netrvá tak dlouho a nějakého výsledku se dobereme celkem rychle.

Offline Kokoska
35107 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:25

DruI tohle delavala nejstarsi vnucka od manzela. Nejakou blbosti se vytocila do uplny hysterie a jeste k tomu strhla mladsiho brachu. Neslo s tim delat nic, cim vic ji clovek chtel uklidnit, tim vic jancila. Akorat jednou kdyz se rozjela u obeda, tak jsem ji po nekolika domluvach capla a strcila do vedlejsi mistnosti. Rekla jsem ji, ze my ostatni mame narok se v klidu najist a at prijde, az se uklidni. To teda zabralo, ale stejne to jeste parkrat udelala, u jidla teda ne. Bylo ji asi 6-7, pak ji to nejak samo preslo, zas tak casto jsem ji pak nevidela diky covidu. Ted je z ni rozumna a sikovna desetileta slecna, uplne jinej clovek.

Online Vari
2225 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:44

Ja vim, ze deti by se nemely srovnavat, ale kdyz mam doma dve stejne stary, uplne se tomu nevyhnu. Mladymu jsem uz vymyslela tak deset psychiatrickejch diagnoz, pritom je to snad zdravej chlapecek prochazejici si obdobim nevim jakym. Dnesni cviceni stalo za to, az mi bylo lito holcicky, ze se tak moc zapojit nemohla, protoze jsem musela litat kolem jejiho brachy :-(.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:44

Kokoska u nás neexistuje, aby sa syn sám ukľudni v izbe. Nie, on musí revat a chce sa tulit,  čo ja nezvladam, keď som zuriva

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:46

711990 žluťásek Potrefenáhusa No mě to trochu zaskočilo, protože doteď oblečení nijak neřešil, oblékl všechno co jsem vybrala a teď najednou střih že dne na den a lítám v tom. Asi se nám rozbilo naše batole pro začátečníky

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:47

Kokoska No, já se přiznávám, že kdybych si myslela, že mi to projde, tak jsem ji včera do toho vedlejšího kupé strčila, ale myslím, že by se to těm cizím lidem úplně nelíbilo :o) Celkem si myslím, že z toho nebyli úplně nadšení ani ti ostatní lidé v našem kupé. A teda doufám, že se to dcera naučí ovládat dřív, než mě z toho klepne.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 12:49

letfenixa U nás taky moc neexistuje, aby se dcera uklidnila sama v místnosti, od té doby, co umí chodit se z té vedlejší místnosti prostě vzdálí hned a vzteklá :o)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. zaří 2022 13:16

Kokoska kostkovaný flanelový košilky dědečkovský má můj syn moc rád! On má vůbec divnej ten klíč, co jo a co ne. Hodně jo jsou košile a motýlek, v žádným případě triko s hasičem