Garfie Já to přesně takhle beru. Taky ten úplně první týden u nás byl maximálně "hodný", žádný velký emoce neukázal, ani nahoru, ani dolů. Dneska už vím, že byl hlavně zaražený, protože s námi se toho už nebojí ani jedním směrem a jsem za to ráda.
Vše o těhotenství a dětech
A mám dotaz pro zkušené nakupovače na Vinted. 2x se mi včera stalo, že mi sice přišla do mailu zpráva "ahoj, xy potvrdil tvou objednávku", ale objednávka zmizela. Přímo v tom mailu je tlačítko "přejít na konverzaci", ale když na to kliknu, tak dostanu hlášku, že stránka neexistuje, v seznamu zpráv na webu Vinted a v upozorněních taky nic není. V obou případech jsem chtěla víc než jednu věc, tak chápu, že to dotyčný třeba prodal jednotlivě, ale nemám o tom žádné info. Prostě kdyby nebyla v mailu zpráva, tak začnu pochybovat o tom, že jsem něco objednala. Mám to chápat tak, že prostě z obchodu sešlo, nebo je to někde "schovaný"?
Já jsem teď trochu nachytřená z toho semináře o výchově kluků, tak vám řeknu, že za to může testosteron. U malého gatiťáka pak škola, která s testosteronovým mozkem skoro pořád koliduje. Takže čekat, že se bude po celém dni ovládání ve škole ovládat ještě večer, to je marné.
Hlavně já bych domácí úkoly na prvním stupni úplně zrušila, na ta děcka je ta škola dost záhul i tak.
dzizisketa Já jsem z toho úplně zoufalá, v naší původní škole úkoly skoro nebyly a teď syn přijde domů nejdřív ve čtyři a úkoly děláme minimálně dvě hodiny! Vůbec nepřeháním (je mu 10). Domluvila jsem se s učitelkou, že nemusí dělat všechno, ale pak zase nestíhá, je to takový bludný kruh. Prý by úkoly měl stihnout za zhruba 40 minut, mají dvě stránky matiky + 10 minut online, dvě až tři poznámky o tom co přečetli (musí denně tak cca půl hodiny číst, to do úkolů nepočítám), stránku gramatiky + občas něco z prvouky nebo podobně. Přijde mi to strašný. Plus každý den 20 minut hrát na hudební nástroj (součást školní výuky). Škola je jinak super, ale z tohohle jsem dost zoufalá.
Sairon no u nás ty scény asi nejsou tak výživné, resp. rychle se přeženou. Takže počkám, až přejdou, a řeším to pak, to bývá obvykle rychlé.
Zina já bych řekla, že zapomněli, že tam ten inzerát mají a prodali to jinde. Už se mi to párkrát stalo, ale vždycky přišla omluva a vyberte si něco jiného nebo to mám stornovat...
Garfie to je hrozný, vždyť to mu ta škola zabere úplně celý den.
dzizisketa já bych zrušila i známky a všechno, co se tváří jinak a jsou to známky (usměváček/mračoun, různě velké nálepky,...)
Zina tohle se mi nikdy nestalo, nakupuju dost, ale používám výhradně aplikaci v mobilu
Potrefenáhusa Jednou jsem to nakupovala v aplikaci a jednou přes PC. A jak to bylo víc věcí, tak jsem klikla na požádat o set, pak přišel mail, že to bylo schválené a pak to všechno zmizelo beze stopy. Nebo je chyb v žádání o set? Mně to přišlo logický, když chci třeba tři věci.
Gatita Na Kobylisích bude otevírat nové Messyplay. Otevíral to teda paní, co chodí na Messy do Ladovky a komplet to obšlehla. paní co vede messyplay tam je z toho trochu nešťastná, protože pani k ní pořád chodí, občas si její hodiny nahrává na mobil a pak otevře svoje. Cena je stejná, koncept stejný, prý i domácí modelína... 10.10 otevírají. Mě teda to vykradení nápadu vadí, takže budeme dál jezdit přes půl Prahy, ale je to první podobná aktivita na 8 o které vím a ze zvědavosti se asi na den otevřených dveří podívat zajdeme...
dzizisketa Takže ti přišel seminář přínosný a doporučila bys ho?
Když je tu debata o škole, máte někdo na výuce angličtiny system, že si děti opisují gramatiku a slovíčka do sešitu z tabule a to je jejich jediný zdroj informací? Syn to takhle má ve 3. třídě. Slovíčka ani gramatiku u učebnici nemají a učitelka jim to nechce ani dávat nakopírované - to jsem už navrhovala. Výsledek je, že syn má tak půlku, já neví ani co se s ním učit a spolumatky mi fotí sešity svých dětí
Zina já taky nakupuju víc věcí, ale fakt se mi nikdy nestalo, ze by to takhle zmizelo
Garfie toje pekelne s tou školou, kdesi, tuším ve Finsku, došli k závěru,že když ten mozek odpočívá, tak se líp učí a úkoly zrušili úplně. Mě přijde, že má smysl úkol typu samostatná práce, referát.
Ale včera vyšlo najevo, že devataci v nás konci nejdřív v poledne. To se mi celkem ulevilo, 3x týdne je tam dítko do půl čtvrté.
miuu u nás teda gramatiku v tom pravém slova smyslu ani neprobirali, vždyť větná stavba v češtině se učí až ve 4. třídě?
Vůbec bych si tím nedělala hlavu kvůli skole, na výstupu v páté třída má byt angličtina na úrovni A1. Je to strašné, ale je to tak. Pokud chceš něco víc, nezbývá než platit soukromé hodiny.
continuity S kurzem mimo školu už víceméně počítám. Ale potřebuju aby alespoň prolezl v té škole. Já jsem se na1. stupni učila němčinu a mám díky tomu v ní dobré základy. Teď jsem se k ní i po letech vracela a nebyl pro mě problem doučit se nové věci, navázala jsem na to co jsem uměla a pozapoměla. Ale všechno co jsme potřebovali bylo v učebnici.
MPLee To je teda strašně amorální, bohužel ale v dnešní době standardní. Jediné plus vidím v tom, že jsou od sebe tak daleko a potom v tom, že ten kdo kopíruje, nemá moc fantazii, tudíš nebude mít za chvilku co nebídnout, oproti paní která si s tím dala práci, měla nápad, vizi, bude pořád vylepšovat a bude mít co realizovat i do budoucna. Kamarádka floristka v Jihlavě už nedává svoji aktuální práci na fb, konkurence obšlehává kde co.
Garfie To je hrozne, to mu uz nezbyva zadny volny cas ne? Ja to zazila kapanek doma. Babicka mela pocit, ze toho ve skole mame malo. Takze kazdy den krome Stedreho dne a mych narozenin jsem psala diktat, pocitala extra priklady a mela s ni hodinu anglictiny (ucebnice cca 1920, takze perfektne ovladam jak je anglicky treba obchodnik s vinem, sirotek nebo tesnopis
). To byly lekce. No bylo to uplne k nicemu! Jedine pozitivum je, ze jsem schopna se ucit treba 16h denne jen s kratkymi pauzami a za velmi kratky cas narvat do hlavy neskutecne mnozstvi veci, ktere hned vypustim. Manzel treba nic podobneho neumi, ani neudrzi pozornost dele jak par hodin.
Tvuj syn ma ale aspon smysluplne ukoly urcite. Ale v Japonsku je to nejspis standard ne? A to skolstvi budou mit uzasne promakane...Ten obrovsky tlak na vykon a upozadeni volneho casu je tam porad standard?
Kan jako mě to nepřekvapuje, ale nechápu, že má pani žaludek na to dál chodit k té, jejíž nápad ukradla. Ona navíc chtěla otevírat novou pobočku a hledala prostory i tímto směrem. No nic. Kdyby se insporovala a přinesla do toho něco svého - ale takhle to zatím vypadá, že to vzala komplet od ní. No omrknout to zajdu, ale věřím, že kvalita a peovedení bude někde jinde. Já si té její práce hrozně vážím a dcera je u ní šťastná, takže měnit nebudu ![]()
continuity Taky jsem to četla a myslím, že je to fajn. Oni tu školu tady mají trošinku volnější, je tam dost času pro krátký odpočinek, ale stejně, to odpoledne doma už je fakt na sílu.
Jos Jo, je to tak. Oni teda nedostávají žádné úkoly v pátek na víkend, takže aspoň tak. Každý den končí o půl čtvrté, 3x týdně má kroužek, naštěstí teda jeden v pátek, kdy nejsou úkoly. Jinak má volný čas jen o víkendu, možná ten účel je přesně to, co máš ty-naučit je pracovat 16 hodin denně. ![]()
Oni chodí do mezinárodní školy, ale trochu japonský vliv tam bude, naše "sesterská" škola je japonská. A ano, v Japonsku je to normální, děti chodí do školy i o víkendu a běžně školáky potkáváš i dost pozdě večer, hlavně ty starší. Ten tlak se v posledních letech trochu zmírnil, už jsem to tu myslím psala, Japonsko si vzalo příklad z volnější americké výchovy. Jenomže teď dorostla právě tady ta "beznátlaková" generace, říká se jí yutori a Japonsko má problém, protože ta čerstvě mladá generace není schopná se zapojit do pracovního procesu, jak je tady zvykem-nechtějí trávit všechen čas v práci, chtějí víc volna...začíná se uvažovat o další reformě školství, která by se zase vrátila z našeho pohledu o krok zpátky.
Jinak úkoly má fajn, kolikrát fakt zajímavé, ale čas to prostě vezme. :-(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí