Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 17:58

V škole máme veľa kolegov PN, zvyšok tak polovica je tiež všelijako chorá,  a veľa zastupujeme. Je to fakt únavné a mne je ľúto,  že už poobede nevládzem synovi skoro nič povedať/vysvetliť

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 17:59

Kan Já ti nevím, já měla na základce i na gymplu z češtiny samé jedničky, pravopis bezchybnej, ale teď mám pravopis strasnej. Ono někomu se to, zvlášť v dnešní době rychlokomunikace, prostě vytratí z ty palice:-D. 

Offline Kokoska
35110 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 22:44

Karja ono je potreba, aby deti cetly, pak se jim zda, ze to slovo vypada blbe, i kdyz treba neznaji pravidla. Ja teda po letech bojuju s carkama, maly/velky pismena jsem poradne asi neumela nikdy, ale doufam, ze takovy ty zasadni hrubky snad nedelam.

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 00:36

Evaeva Gatita Jo, to propojování výuky tady mají taky, součástí školy je montessori školka a myslím, že nějaké prvky přejali i do toho školního procesu. 

Jinak teda, Evaeva jak píšeš o té neteři, hodně to záleží i na konkrétní učitelce. Můj syn a syn sestřenice chodili ve stejnou dobu do stejné školy a měly jsme úplně jiné dojmy. Naše nám rovnou řekla, že první dva roky jsou od toho, aby se děti naučily mít školu rády a taky se podle toho chovala, jejich učitelka začala rozdávat známky (i ty špatné!!) už v září v první třídě. 

Jos Jo, asi máš pravdu, dcera je v osmé třídě a sama mi říkala, že je to prostě přípravka na vysokou a že některé věci, co dělají, by snad nezvládli ani někteří učitelé z její české základky. :-) Teď se třeba připravovala na písemky a říká "historie to je pohoda, to jsou jen takové úvahy...."  Jako rozumíš, žádné šprtání dat, ale učí se souvislosti a z toho něco vyvodit, zajímavé to je. Normálně si ty její zápisky chodím tajně číst! 

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 00:42

Kokoska Jo, s tím čtením, to je přesný. Já to viděla, když děti nastoupily do školy, pořád chtěly vysvětlovat, proč se něco píše, tak jak se to píše a moje odpověď byla v 80% "to nevím, ale je to tak".  Chybu udělám málokdy, ale pravopis neumím zdůvodnit. I když byl syn na vyšetření v PP poradně, tak mi speciální pedagožka říkala, že má velmi pravděpodobně nějakou "dys", ale že není schopná to přesně zachytit, protože je vidět, že má načteno a nedělá žádnou typickou chybu. 

Karja Jako upadá to, vím o čem mluvíš, ale když se soustředíš, tak to zvládneš pořád a třeba chyby v i/y určitě neděláš ani při rychlopsaní na telefonu. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 06:39

Garfie já jsem psala vzdycky bez chyb a rukou hrubky nedělám, ale na mobilu/počítači už se mi parkrat povedly taky pěkný zvěrstva 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 06:49

Evaeva no my byli úplně bez hlídání, i jak nebydlime v Praze blizko prarodičů, takže to bylo fuk, já se byla prvne  bez ditete v Praze povyrazit až někdy letos v zimě, čili v jejím roce a půl. Teď hlídá docela často moje máma, když mám nějaký pochuzky v Praze a vzdycky si to moc uzijou  Akorat housatko mamu vzdycky totálně vyšťaví

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 07:16

Holky šly včera spát o půl 6. A starší jsem dnes ráno musela vytáhnout za nohu z postele, jak se jí nechtělo vylézt:)

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 07:24

Jen taková zajímavá perlička k tomu vzdělávání, dneska jsem byla na kafe s ostatními matkami, domácích úkolů se zdá hodně všem, ale hlavně asijské matky si to pochvalovaly, v první řadě Indky a Číňanky. Některé děti k tomu hrají i na dva hudební nástroje a mají několik kroužků, no jako loser jsem si tam připadala!  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2022 07:43

Potrefenáhusa já to taky moc nevyužívala, navíc to bylo přes oběd (a nebo pak pozdě večer), takže to šlo použít jen o víkendu, ale když už, tak hlídal muž. Jinak já chodila cvičit asi od třech měsíců, máma si je ven brala od narození,... ale to bylo vždycky potřeba počítat s kojením, když začali jíst ty obědy a pak kaše a svačiny, najednou jsem neměli pocit, že je nutně musím nakrmit já svým mlíkem, že případně dostanou "normální" jídlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2022 07:45

Garfie to s tím konkrétním učitelem máš pravdu, to mně právě docela vadí, že u těch běžných škol není vedení schopné zajistit nějaký přístup a kontinuitu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:17

Prosím místní znalkyně Playmobil. Playmobil 1-2-3 je stejně velký jako klasický Playmobil? A když píšou od 1,5r, bude to tříletého bavit?

Offline Tabea
8195 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:24

Evaeva 123 Nemá malé dilky, takže je vhodný pro prťata. Ten normální má jiné panáčky (rozebírání) a podle toho, co to je, i větší nebo menší množství pidi dílků. Nevím, jestli všechno, co je 123, bude bavit triletaka. U nás už od tří let jedou hasičská auta. Nejlíp to s vysunovacím žebříkem. Včera u nás byl jeden triletak na návštěvě a moc se mu zamlouvalo. Na co máš zálusk?

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:27

Evaeva jo, mimino, který by bylo ochotný vyměnit kojení za přikrm,  je pro mě naprostý sci-fi 

ale mne to nevadilo, to jen ze ty prikrmy pro mě osvobozující vůbec nebyly, naopak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:30

Potrefenáhusa chápu! Mně kluci překvapili, že to měli takhle, a to nikdy nebyli žádné přísavky. Ale samozřejmě hned na první dovolenou jsme sebou vezli vagón jídla, aby miláček měl co jíst, míchali kaše atd...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:36

Tabea zaujalo mně tohle, právě se mi líbí, že je to přenosné, i ty jednotlivé prvky. Ale máme doma pár klasických panáčků, tak bych ráda, aby tam taky pasovali. Pro větší děti mají podobné tohle, ale to mi přijde "nudnější", zdá se mi, že tam není tolik zábavných prvků. Ale stojí to půlku, to by se mi zase zamlouvalo víc Včera jsem se snažila najít něco takového, nějaký skládací domeček, a našla jsem akorát domeček prasátka peppy (drahé a u nás žádný extra oblíbenec) a pak lol panenky (hnusné a růžové )

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:41

Evaevaidem ti nafotiť playmobil 123 a normalny playmobil, nech máš predstavu. Len douspavam Klaru

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:51

Evaeva 

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:56

Garfie No je to mazec ta škola. Jako hrozně pěkně koncipované, to nemá chybu, ale všem asi to množství úkolů nemusí sednout. Já jsem byla takové nezajímavé dítě, věčně doma, pak na gymplu jsem se učila objektivně dost, ale vím že mi vždycky záleželo na tom mít za den vzdy volný čas (to se mi teda drželo i v práci:-D jako do večera pracovat neexistovalo:-D). Tohle je presne takovej styl, furt něco dělat a na to asi každý neni. Kolik mají třeba děti dnů prázdnin? Zajímalo by mě jestli jsou nějaké školky pro méně ,,chytré děti,, no chápete me, něco jako pomocná nebo jestli se tam ti budoucí řemeslníci takhle moří? I když ten systém školství je asi jinej jak nás a základky se kvalitou lisi...všechny otázky jsou řečnické, nemusíš odpovídat. No vážně jinej kraj! 

Offline Tabea
8195 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 08:57

Evaeva co sada 70338? To je zasahovka v kufříku.  A nebo domek
Abys ten 123 nekoupila jen na rok. Ten druhej set je teda takovej chudej. Večer mrknu do katalogu, tam se líp hledá.