Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 12:29

MPLee dik za info. To je ta Artzoo nebo tak nejak? My asi chodit moc nebudem, jeste porad mam nejake vstupy do Ladovky a vubec nemam cas... v podstate bych tam mohla jen v jedinem terminu, a to je zrovna maly v jeslickach. A ja to jedine volne dopoledne moc moc potrebuju k preziti. Az se trochu seberu, tak se tam vypravime, libilo se nam tam. Co se tyka vykradeni napadu, tak to taky nemam rada, ale zas vytvarnych dilen jsou a byly mraky...i primo u nas jeden atelier uz nejakou dobu je.  

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 12:36

MPLee ty jo, nahravani na mobil, to mi prijde pres caru. A prislo by mi i pres caru, jestli se tam na tom puvodnim Messy snazi nahnat klientky. Se divim,ze tu pani nevypakuje. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. zaří 2022 12:52

Garfie Dekuju za osvetu. Je to hrozne zajimave, co pises. Ale zit tam bych nechtela! Pro vas to v dlouhodobem pohledu bude mit spis sama pozitiva. Deti budou napred a v Evrope vyuziji toho zakladu urcite dobre. Jen ted je to urcite narocne, mitna i vic pro tebe, protoze deti jsou tvarne a zvyknou si na cokoli.

Podle me je urcity dril asi potreba, idealne neco mezi tim skandinavskym a japonskym pojetim na puli cesty. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 13:29

MPLee to teda cumim ze takto niekomu vykradnut napad prejde... a pritom keby si tam pani otvorila pobocku a dotycnu poverila aby to mala na starost tak by boli vsetci mozno spokojni. lenze nezijeme v idealnom svete ze ano

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 13:37

Ach jo, už to nešlo dál odkládat. Začalo se mrkví, skoro jak z příručky. Až na to nemixování teda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2022 13:41

dzizisketa a vypadá, že jí chutná. 

Mě příkrmy hrozně osvobodily. Kluci (ne úplně dobře podle podporovatelů kojení) brzy vynechali obědové kojení a zároveň jedno noční. Získala jsem tím přes den asi pět hodin v celku, kdy jsem je mohla opustit. 

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 13:50

Evaeva 

Zaujalo ji to, ale samozřejmě v podstatě pozřela jen stopové množství. Mně to vaření těch pidiporcí nebaví, je to otrava než se naučí jíst aspoň trochu a aspoň trochu jako člověk.

Nicméně jsem teď zjistila, že headlinery na RfP 2023 jsou MUSE, takže Šárka bude muset to kojení do července teda zredukovat

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 14:00

dzizisketa Nebo to bude Šárky první festak:-D

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 14:00

Gatita je to Fairyplay. Na mě to vyskočilo náhodou na ig, všimla jsem si tam názvu ulice, co máme doslova za rohem, tak jsem to rozklikla. Na původním messyplay asi klientky nenahání, ale hodlá tam dál chodit asi, buhví. Mě to přijde sprostý, no. Ateliérů a podobných sensory play míst teď asi bude určitě přibývat a patent na to pani určitě nemá. Ale tak třeba to povedou jinak a vykradený to jen vypadá takhle podle popisu... 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 14:36

MPLee Lol, a ještě Fairplay

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 14:37

MPLee jo sorry, už ctu, ze Fairy, uf!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2022 14:52

dzizisketa já mixovala, takže jsem to měla navařené v mrazáku. Kluci navíc jedli od začátku celkem rozumné porce. Mnohem víc mně to nebaví teď, když přes týden chci uvařit rychle, ideálně dopředu, něco, co bude chutnat i mně a samozřejmě dětem.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 14:58

Evaeva mne ty první prikrmy otravovaly hrozne, dite to moc nechtělo, jen to někde patlalo nebo rozhazovalo, predtim to naopak byla úplná pohoda a svoboda, mliko furt při ruce a nic neřešit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2022 15:07

Potrefenáhusa no to jo, jen co přešla zima a mohla jsem pohodlně kojit venku, tak jsem začala řešit příkrmy. Ale pak už jsem právě mohla od nich odejít, to bylo fajn. Klukům ale celkem chutnalo, žádné prskání a snaha vnutit aspoň jednu lžičku.

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 15:37

Jos tech ukolu, co maji u Garfie, je teda strasne moc. Z toho museji ty deti byt uplne vyrizene. Tolik jsme toho nemeli ani na gymplu. Syn dostava ukoly jen symbolicke, ja jsem za ne celkem rada, aspon vim, co tak zhruba delaji. Zabere to par minut. Ja ted nad temi zpusoby vyuky obcas premyslim, kdyz uz se nas to taky tyka. Zda se mi, ze syn ma tu skolu takovou pratelstejsi nez jsme meli my. Jinak osnovy budou asi stejne a zpusob vyuky taky, aspon co muzu soudit po par tydnech. Ucitelka se ale snazi, aby to bylo zabavnejsi, ruzne ty predmety propojuje, treba z modeliny vyrabeji slabiky, nebo spoji telak a prvouku a jdou neco zkoumat ven. To hodne ocenuju, protoze jinak ty male deti prosedi 4 hodiny v lavici. Mne by se libilo, kdyby se nektere predmety aspon castecne vyucovaly tak, jako by to byl krouzek. Tak u pulky predmetu by to urcite slo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2022 15:45

Gatita to zní dobře, propojování výuky a tak.

Neteř je teď v první třídě a u ní mám pocit, že se to neposunulo skoro nijak. Úplně do toho nevidím, ale první hodnocení měli už na konci druhého týdne, to podle mě je většina dětí ráda, když trefí ke skříňce v šatně.

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. zaří 2022 15:55

Gatita Ma toho urcite vic, nez jsme my tady zvykli. Ale na druhou stranu to zvrhle obdivuju a rikam si, ze studenti tam budou (az na umeni improvizace) lepe pripraveni na dalsi studijni postup. To co Garfie popisuje, jsou smysluplne a promakane ukoly. O tom, ze tom trpi zivot "mimo skolu" nepolemizuju. Celkove jejich natura je uplne jina, mene individualisticka a vlastne jim asi ani neprijde, ze o neco prichazeji. 

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 16:01

Jos no je fakt (co tak vidim kolem), tak dost deti tady v CR prosedi pul dne ve skole a pak je rodice rozvazeji po ZUŠkach, jazykovkach a pripravnych kurzech na gymnazia. To je taky na prd. Mne by pro syna nevadila narocna skola (ale rozhodne ne ted, tech prvnich par trid bych rada pro nej mela na pohodu), ale muselo by to mit hlavu a patu (to by mi nevadil ani dril, jsem stara skola:)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 17:35

Jos Hele těma diktátama pro tebe babička udělala strašně moc. Já jsem dnes četla na fb jedné Mudr, že neordinuje, ale ošetří vás moje kolegiňka. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 28. zaří 2022 17:42

Potrefenáhusa no takhle mají to napsané jako Fair(y) play  Jako ze zvědavosti tam asi zajdu, fakt mě teď zajímá, jestli to jen obšlehli nebo nějak obohatili...