Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:01

Potřebovala bych koupit nějakou teplou mikinu. Takovou fakt hodne hrejivou, ale ne za tisícovku, takže ne vlna/merino. Spíš jsem si představovala takovou tu víc vrstvenou asi, nenapadá vás něco? Objednávat budu online,neprohlidnu to. 

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:03

A další dotaz, kterej tu pokládám snad každý rok, nosí vaše děti něco na přechod mezi botaskami (tj. Boty typu Adidas superstar jo, prostě kožené tenisky) a pak zimními botami? Furt přemýšlím, zda to má cenu kupovat treba ty vyšší kotníčkové, jsou to v podstatě fakt boty na měsíc. Ale teď se mi zdá po ránu vcelku kosa třeba na ty tenisky. Ponozkama teplyma navíc to nenazenu, to si ve školce fakt nezvládne dát na vycházku. 

Online Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:06

Karja pro sebe nebo pro děti? GAP má dětské mikiny s kožíškem uvnitř. Teď jsem je tam viděla ve slevě...

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:08

Garfie Potrefenáhusa Já jsem se ještě držela v práci, tam jsem nějaký psaný texty měla a musely být bez chyb, ale teď...hrůza. Jako já si včera musela hledat na netu, omlouvám holky Karjovy, jaký se píše i! 

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:09

Pinot Noir Pro děti! Děkuju, mrknu na to. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:14

KarjaAlica nemá. Má teraz také normálne kožene topánky ekvivalent tenisiek a potom jej kúpim rovno zimné topánky. Tak to má každý rok. Zimné mala minulý rok také kúsok nad členok s kožušinou vo vnútri od dd step plus demar mammut

Tento rok to bude asi tak tiež

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:22

Karja My z kožených tenisek přecházíme rovnou na kožené zimní. Plus ještě beru něco nekoženého do velkého marastu. Popravdě přechodové boty asi nemám ani já, budu si muset udělat inventuru botníku :o)

Offline Garfie
28601 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:31

Karja Tak zase ber to tak, že my nejsme typická škola, je to mezinárodní škola, navíc soukromá, platíme školný. Můžou dítě nepřijmout (na rozdíl od státní) a taky si vymiňují možnost ho vyloučit, pokud bude "pod úrovní třídy", jako mazec docela! Prázdnin ale máme dost, v létě dva měsíce, týden na podzim, týden na jaře a v zimě 3 týdny. Plus nějaké volno na státní svátky a podobně. 

Jak se to dnes probíralo na té kávě, tak tam zkušenější matky říkaly, že pátá třída je svým způsobem náročnější než šestá, protože se snaží připravit děcka na middle school, pětka je poslední na elementary. A zase v šesté to berou tak, že jsou tam první rok a jsou trochu mírnější, tak doufám, že to tak bude. 

Jinak v Japonsku mají taky ten americký systém elementary-middle-high school. Obecně je to většinou tak, že na elementary se chodí na státní a na middle pak ambiciózní děti přechází na soukromé (ale není to pravidlo) s tam se očekává, že pokračuješ na hight school a na univerzitu, v podstatě jako u nás osmiletý gympl. Ti horší zůstávají na státních a tuším že po middle school můžou jít na nějakou praktickou, vlastně jako u nás. Zároveň ale můžeš chodit od elementary až po univerzitu na jednu školu. Třeba ta naše škola zabezpečuje vzdělání od školky po maturitu, všichni jsou i v jednom areálu. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:43

Karja boty nosi kozeny tenisky, kozeny nepodsity celorocni kotnikovy a pak na zimu ty stejny, ale s koziskem zimni. No a beru to tak, ze jsou to pro me zamenitelny boty, ty kotnikovy s tema teniskama, bere si to, co zrovna chce. Do skolky preferuju kotnikovy, jinak spis ty tenisky. A kdyz byla vloni mirna zima, i ty tenisky nosil. Mikinu asi nedoporucim, koupila jsem ted vlnenou flisku, ale je hodne tlusta. Oproti tomu jsem vzala obyc flisku i v Dekaci a prijde mi prijemna a hrejiva a zaroven ne moc tlusta, aby nebyl pod bundou nabalenej jak pumpa.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:46

Karja takové boty kupuju jen, když jim vyroste noha a na zimní je ještě brzy. Jinak jdou z kožených nízkých celoroček rovnou do zimních.

Ty teplé mikiny s chlupem mívá i lidl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:52

Tabea díky! Ten domek vypadá pěkně, ale nevím, jestli to není moc složité. Právě taky nevím, jestli ho to bude bavit. Ještě uvažuju o Duplo domečku, k tomu máme asi tisíc komponentů, ale zase se bojím, že akorát skončí rozložený mezi ostatními kostkami.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 09:57

Karja tu flisku z dekace máme taky a potvrzuju, ze je to fajn uzitnej kus (máme fialovou s růžovým zipem) a ještě tam maj asi za 500 takovou světle bezovou tlustou, ta mi prisla taky fajn, ale nepotrebujem 

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 10:05

Potrefenáhusa 711990 Tak tu jsem asi taky objednala. Je to 100polystyren? Rozepínaci bez kapuci?

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 10:07

Karja jj, je to ta co sem i davala Potrefenáhusa odkaz nebo fotku, tusim.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 10:12

Potrefenáhusa fialovou flísku s růžovým zipem bez kapucy ma dcera taky, přijde mu super a i ona si ji oblíbila.

Karja 

Jinak dcera kotníkové celoročky bez zateplení má a nosí tak od října (letos teda od září ) do prosince. Střídám s koženými teniskami podle počasí a příležitosti.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 10:13

Karja tahle 

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 10:34

Potrefenáhusa Jj, tak tu mám přesně objednanou. Já ji koupila takovou ,,střední,, z Alpinepro,vloni a přijde mi to málo. Ve školce se nemůžu spolehnout na vrstvení:-D Tam na sebe něco obleče hlavně že je to její:-D

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 10:42

Karja tahle je taky taková spis asi střední, naše má pod tím to merino, když je teď kolikrat zima. Ale maj tam ještě takovou tlustou, tu bezovou 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. zaří 2022 10:59

Mam pro syna tohle, jen je mu krapet velka, ale prijde mi tepla dost. Akorat kupuju kdyz jsou nejake slevy no.. 

https://www.sijemesrdcem.cz/mikiny/1126-5766-modra-svetrovinova-mikina.html#/29-velikost-86_92

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 29. zaří 2022 11:04

Potrefenáhusa Jj, ono se to vypere a bude to jak ta naše Alpinepro, tu považuji za střednj.já asi potřebuju tu tlustou. Béžová je asi blbá barva:D