Karja já jsem v podobných situacích nahnaná, nechci moc používat tresty natož fyzické, lepší mi přijdou nějaké přímé důsledky, akorát že tady je to srážka s autem, což jaksi nejde, že.
Vše o těhotenství a dětech
Karja Ja mam ty deti mladsi, takze jeste totalni bezmozky. Kdyz s nima jedu sama autem, tak si je doma nalozim do kocaru a odvezu je tech 20 metru k autu. To samy u krouzku, parkoviste je cca 50 metru od vstupu do budovy, ale mam strach, ze nez vyndam jedno dite ze sedacky, to druhy mi vlitne pod auto. Koupila jsem si kvuli tomu golfky, pac nase tezky tfk do auta sama nezvednu.
711990 jo, nam ta legislativni zmena zrovna moc nepomohla
. Oni nam teda nabidli, ze deti mohou zustat prescas, ale to dost zpoplatnili hodinovkou, tak to cele stoji mnohem vic nez driv. A rano nenabizeji ani tuto moznost.
Gatita to je teda fakt pitomy. Ja jsem se kvuli tomu ptala u nas, na jedny pobocce se jim podarilo premluvit vsechny rodice, ze budou deti vyzvedavat po obede
ale u nas muzeme normalne do 17h, bez poplatku navic...ale teda skolka provozuje detskou skupinu i skolku, takze to asi maji pokryty z toho skolkovyho skolnyho, ktery je dost vysoky(a ktery budem platit od pristiho roku
).
Tak k tým kockám djeco, čo nám poslala Mrakoplas
Klara ich má celkom na saláme zatiaľ, ale ako sa s nimi hrá Alica...tá sa s nimi dokáže hrať neskutočne dlho, zvieratká sa navštevujú vo svojich domčekoch, potom sa ide so zvieratkami kúpať, potom dáva zvieratká spať, rôzne im tie domčeky prestavuje....
betsey to zní skvěle, dobře jste to vymyslely ![]()
Karjanemam doctene, ale asi mame. Botas, kozene. Musi se nabrousit.
Gatita taky mi přijde, že ta změna financování nebyla úplně nejšťastnější. Tady to mají skoro všechny skupinky, že mají provoz "dětské skupiny" od cca 7 do 13hod a potom je nějaký "dětský klubík" za další peníze. Takže místo toho aby se té péče zpřístupnila,tak je vlastně stejně drahá jak předtím, jen jsou víc omezené provozní doby, což pro pracujícího člověka je vážně super.
Sairon to je teda pěkně naprd. To nařizuje ten zákon, že stačí provoz od 9 do 13? To není úplně pro pracující rodiče.
U nas je rano otvorena skolka od pol 7 do 8 a 90% deti chodi 7.59 vratane nas
. Poobede je do pol 5, po strtej tam uz je malicko deti, v piatok chodia este skor. Vcera som prisla o pol 4 pre mensieho a bol posledny! Nechapem ako to pracujuci rodicia stihaju. (U nas to bola vynimka, vzdy tam budu uplne posledni ale aspon ich po 4 spajaju a budu spolu).
Sairon no prislo mi to ve vysledku cele na nic. Jako rodicum, kterym staci hlidani par hodin denne, se to zlevnilo, ale rodicum s klasickou pracovni dobou se to naopak vyznamne prodrazilo. Ale provozni doba do 13h mi prijde divna, nesedi mi to moc ani s tou pravni upravou. Uz si to nepamatuju, ale tenkrat jsem se na to divala a bylo to nejak tak, ze ta detska skupina dostava zaplaceno castecne od rodicu (tam dali ten strop) a castecne od statu. A ta uhrada od statu se pocita pomoci nejakych koeficientu, ktere se lisi podle toho, jestli je tam to dite zapsane na dopoledne nebo na cely den - to je pro tu detskou skupinu vyhodnejsi, muzou cerpat vic, nez kdyz jim tam davas dite jen na pulden. Ale mozna staci jen 6 hodin, nebo je jim to jedno.
Mrakoplas u nás je v pátek po obědě vždycky exodus. Včera tam ze synovi třídy spaly tři děti. Já s tím počítám a v pátek tam nikdy nespí, ale taky moc nechápu, jak to dělají ty rodiny, kde jsou zaměstnání oba rodiče.
Evaeva asi jeden rano skoro vstane a uteka do prace, druhy odvedie deti do skolky a ten prvy moze odist z prace skor a ide pre ne. Ale to sa da aplikovat tak na tu tretiu hodinu ale hned poobede?? Kde ti ludia pracuju, aj ja chcem taku pracovnu dobu! ![]()
Mrakoplas no jasně, to, co popisuješ, je běžný model, ale v pátek fakt chodí všichni po obědě. Ale asi tady mají lidi pořád hodně HO.
Evaeva no HO tu uz skoro nikto nema, odhliadnuc od toho, ze ak by aj hej tak nemusia robit alebo byt aspon online? (Som si spomenula na segru pocas tych horsich vln pandemie, mala HO a malo roboty, prisla k mame na obed a kto isiel okolo jej notebooka mal za ulohu pohnut jej myšou:)))
Mrakoplas nevím, nemusí to mít tak drsné. Švagrová i švagr jsou pořád doma, některé dny toho mají hodně, ale jiné ne. Taky často vyzvedávají děti po obědě
Mého muže taky nikdo nehlídá, když je na HO, může tu práci dodělat večer třeba.
Mně na naší nové (státní) školce přesně vadí ten podprahový tlak, ze standard je vyzvedavat dítě po obědě. Neřeknou to na plnou hubu, ale takové to "ahaa, on tu bude zase dneska spinkat?" a podobné drobné poznámky.
Jakože my chodíme sakra do práce, proto tam přece to dítě dáváme, nebo je fakt jako většina lidi, co je jeden doma a dítě jde jen do 12, aby se jako neřeklo? Fakt tomu vůbec nerozumím.
A vůbec mě ta skolka sere miliony ruznejch způsobu a nejvíc tím, že je to pro mě 2x denně 2 km pěšky, strašnej krpál s já už stěží funim a to ještě nemusim tlačit kočárek. Hergot.
Evaeva Ja to můžu teoreticky dělat stejně, ale nějak nevím, proč bych měla vyzvednout dítě ze školky po obědě, když muže bejt v klidu ve školce a práci pak dodělávat po nocích. Vždyť to vůbec nedává smysl (když pominu nějaký narazovky typu chceme jet odpoledne k vodě, tak si výjimečně dodělám práci večer) ![]()
Evaeva No já jsem s tou myšlenkou, že v pátek všichni chodí po obědě šla včera pro dceru v poledne a dostala jsem od ní sprďana, že jdu moc brzy a že Karolínka jde až po svačině. Člověk se holt nezavděčí :)
MP Meri některé děti hodně špatně nesou to spaní a nebo to, že tam jsou poslední. Já jsem fakt ráda, že jsem pořád doma, loni syn ve školce spát prostě odmítal, takový hysterák mi za to nestojí. Letos už je to v pohodě (je mu pět). Nebo můžeš jít ven hned a ne až za tmy (v zimě) třeba. Já vidím spoustu výhod.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí