Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 08. října 2022 13:08

MP Meri U nás byl tlak vyzvednout ty děti do pul 4, ale ted mi přijde, že je tam pár rodičů co vyzvedávají po 4 hod. Ono stačí fakt dva tři, co to tak dělají pravidelně a zarputile a už je to rázem jiný no. tady na vesnici je uplně jinej předpokládanej standard života. Dítě=2 rodiče, pracující tak do 15:00 a 4 prarodiče, všichni nejlíp nahromadě ve vzdálenosti dvou vesnic:-D. 

Naše školka je fajn, vyhovuje mi tam uplně všechno, kromě nějakých uletů typu nakupte si ubrousky, ale to je vlastně uplná blbost.

Offline brrr
12378 příspěvků moje polička 08. října 2022 13:15

MP Meri Unás spousta lidí děti vyzvedávala ze školky v 15:59 a nikomu to nevadilo. Ale tady je fakt super školka.

Nejšílenější byly vyzvedávání v kombinaci školka, družina, kdy obojí končilo ve čtyři. A to jsou budovy jen přes ulici.

Offline Anula 3
6 příspěvků moje polička 08. října 2022 15:30

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 08. října 2022 15:31

Potrefenáhusa zvažuji koupi Dupeto merino trička. Chtěla bych ho jako 2. vrstvu misto tenke mikiny. Vy jste ho tak nosily, žejo? A vypadne mi dítě, co nosí Lindex body 74 z té velikosti 86/92? Menší nikde nevidím...

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 08. října 2022 16:10

MPLee naše ho takhle nosi už druhou sezónu, tu velikost máme taky 86/92 - od lonskyho podzima, to ji byl rok a čtvrt, rukávy má ohrnuty teda porad, i teď .... 

Ale ta šířka se mi blbě posuzuje, bylo ji to loni, je ji to i letos, muzu to zmerit, ale teď jsou s tatinkem na výletě a má to na sobě  (já to fakt doporucuju, užili jsme to moc)

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 08. října 2022 16:13

Tady je v tom roce a čtvrt 

a ta čepice je moc bozi, bohužel už malá a navazující 52 už byla bez snurky a tu si na hlavě nenechá :-( 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 08. října 2022 16:16

Potrefenáhusa já už našla rozměry a přeměřila to - má rukávy o 10 cm delší než na body, co teď nosí  To by asi bylo moc. Ani to co má teď nemá akorát. Mám fakt trpaslíka a už mě to u toho oblečení dost otravuje 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 08. října 2022 16:28

MPLee rukávy to dlouhý má, ale ty manzety mi přijdou docela dlouhý, ze se to ohrnutim spraví, no, má je ohrnuty furt 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 08. října 2022 16:34

Potrefenáhusa no ona by to délkou měla ke kolenům  Achjo, fakr se mi líbí. Mám pro ní tenký merino overal, ale čim dál víc zvládá nočník, tak se mi do overalu nechce. A ještě potřebuje oteplováky pro žížaly. Mě už z toho brzo hrábne asi. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 08. října 2022 16:42

MPLee naše dítě je taky na vejsku docela malý a ke kolenum to nemělo, ale jinak není nijak drobný 

a chápu, já takhle kupuju boty, peklo!!!!!

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 08. října 2022 17:02

Potrefenáhusa no ja jsem to premerila s jejima jinyma trikama. Píšou, že délka je 38cm. Dítě má pořád 77cm, když se narovná  

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 08. října 2022 17:19

MPLee to měla naše letos v únoru, dělám čáry na futro 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 08. října 2022 18:44

Evaeva řešila jsem letos 3 dětské skupiny, jedna tam.ma normální provozní dobu od 7 do 16, bez příplatku.  Jedná má provoz dětské skupiny od 7 do 13, a pak je ten odpolední jakože klubík, i když to znamená že dají děti spát,  svačinu a pak si normálně hrají než prijdou rodiče. Ta poslední tu dotovanou dobu od 8 do 14.30 a doba předtím a potom se hradí zvlášť. 

Takže asi stačí těch 6 hodin, jak píše Gatita , nevím nějak pozorně jsem tu změnu nestudovala. 

A jinak u nás ve státní školce na.male vesnici taky chodí 1/3 děti po obědě,  a zbytek nejpozději v 15.30. Přitom část těch rodičů vypadá podle.obleceni že míří do práce.  Nechápu to. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 08. října 2022 19:52

Evaeva to máme teraz, to nechcenie poobedneho spania,  priznám sa, že som chcela kvôli sebe, aby tam spal, lebo ho v kľude vyzdvihnem cestou z práce o 14, a nie že prídem poňho k našim, kde ma čaká mama so zoznamom sťažností

Máme teda kompromis, po-st-pi ho vyberie babka po obede, ut a št ja po spani (nespani), v tie dni ma aj krúžok. Samozrejme hovoríme o utopii v podobe chodenia do škôlky a nie o chorobe. Tento týždeň chodil celý, v pondelok je objednaný na ORL ešte z tej septembrovej choroby, ak do pondelka rána neprepukne nejaký bavil, tak to zruším a najneskôr v stredu je doma

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 08. října 2022 19:55

Ona mě nepřestane překvapovat  Jak dlouho jí asi vydrží všechny zuby? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2022 20:16

letfenixa chápu tě, máš to s mamkou těžké, vím. Tenhle rok to nějak dáte a ve škole/družině to už bude jiné.

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 08. října 2022 20:17

MPLee krasna! Ma presne ten nevericne-nadseny vyraz "ono to jede a ja ridim":))

Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 08. října 2022 20:35

letfenixa Dneska navrhl sambo, že dáme děti k babičce a pojedeme do wellness. Řekla jsem mu, že vůbec ať si tam jede sám, že nebudu riskovat další šílený měsíc po pobytu u babičky, to jedine na otočku na Kapverdy bych to možná riskla:-D. A teď tím seznamem stížnosti jsi mi to úplně připomněla, mi přejel mráz po zádech:-D

No a byly jsme u zubaře, velkamala si nechala opravit dva zuby, z toho jednu dost komplikovanou opravu, o té se i zubařka rozmyslela zda to vůbec dělat....úplně v pohodě, od začátku do konce, fakt lepší jak s dospělým! Jako strašně šikovná, strašně, jako cumeli i lidi v čekárně, půlhodinz zvuku vrtačky a pak přijde vysmate dítě a na všechny se vyzubi ,,hele,,. Tady je vidět, jak je všechno relevantní, na začátku týdne dcera předvedla jedny z největších ukázek fakanstvi, až mi bylo stydno před ostatními matkami že školky a třeba u toho zubaře si určitě ta zubařka,moje spolužačka, musela říct neco ve smyslu, jak jsem já, takový střevo, přišla tak k sikovnemu dítěti:-D. Tak mám radost, o starost min, zuby opravené všechny, bez dalších kazu a žádné vytky k zubní hygieně... Ale ta zubařka je taky horzne šikovná, ona na ni půlhodiny mluvila,o tom jak ji ty zuby spravuje, ale takový blbosti, mně by už došla fantazie, ale ona pořád ,,namaluji ti to a tohle, teď bysme tam přidali třpytky, vezmu si na to tuhle fixu, tím to vymaluju, chápete to, půl hodiny???

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2022 20:38

Karja to je dcera teda fakt dobrá!

Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 08. října 2022 20:41

Evaeva No je, ale ona je ta zubařka fakt dobrá. A 9bcas tam má na záskok takovou moc milou sestru, a pokaždý jsme ji tam měly. Ono to hrozně moc udělá ta atmosféra v ordinaci. Maloumalou jsme teda nebraly, ta začne brečet a rozbrečí i lidi v čekárně, natož děti:-D. To jsme neriskovaly:-D. Jo a za ty útrapy si velkamala vybrala v hračkářství propisku:-D:-D