MP Meri s kočárkem už tak funět nebudeš
já podruhé nejvíc funěla na začátku, pak už to bylo dobrý. U nás žádné takové podprahové sdělení nevnímáme, ale stejně spousta dětí po obědě chodí, nejen těch, co mají mladší sourozence. Hodně dětí po obědě vyzvedávají tatínci.
Vše o těhotenství a dětech
DruI
tohle třeba já od syna vůbec neznám. Má tam kamarády, letos tam i chodí rád, ale je rád, když jde po obědě, kamarádi nekamarádi![]()
Evaeva No já to chápu, ale klíčový mi přijde to "některé děti". Fakt mě překvapilo, že je to fakticky spis většina. Chtelo by se říct, at si každý děla co chce, ale vadí mi to, protože syn samozřejmě začal ráno taky smlouvat, jestli muže jít po o, protože to tam vnímá jako normu. V soukromé ho to ani nenapadlo, tam paradoxně zůstávalo víc dětí. Asi jak za to museli rodiče platit, tak proste nevyzvedavali, ale vydelavali.
Myšlenka, ze s nim teda muzu jít odpo ven je mi úplně cizi, já jsem přeci rada, ze s nim jde ven skolka a ze já už se nemusim nikam trmacet nebo se otravovat na hřišti
Na to mi bohate stacej víkendy.
(Samozreme opět nemluvím o nějakých výjimečných situacích typu poslední peknej den, jedeme se koupat, ale o každodenním standardu).
Já vyzvedávání hned po obědě příliš nechápu taky, vždyť jsem je kvůli tomu ráno musela vzbudit, pak dovlekla na 8:30 a ve 12 už zas pro ně letět? Vyzvednutí trvalo tak půl hodiny.
Když to bylo takto, tak jsem si je nechala radši celý den doma.
Evaeva Tak to měla dcera ještě v září, že chtěla chodit po obědě, takže já jsem vlastně ráda, že ji teĎ chytila touha zůstávat po svačině :o)
MP Meri a brzo přijdou poznámky: a on tu bude spinkat, když jste teď doma? (Pátek po svátku) hodně personálu má dovolenou, to děti maminek, co jsou doma, nechodí... ![]()
Školka v ČR
Mně vyzvedávání po obědě taky nevyhovuje, a to jsem tzv. doma. Mám pocit, že se dopoledne pořád jen někam ženu, ven s kočárkem a psem, domů uvařit oběd, sníst ho, pak do školky a domů zahnat do postele... no příští týden mám v plánu ho nechat až po spa, pak můžeme jít na celé odpoledne v pohodě ven v klidu.
MP Meri aha, u nás to norma není, kromě pátku chodí po obědě tak třetina dětí, předškoláci mají po obědě kroužky, žádný tlak na vyzvedávání nevnímám.
Oni už odpoledne ven nechodí, jen v létě. A já si s knížkou na hřišti klidně posedím
i se ráda projdu, dám si kafe, kluci se projedou na kole...
DruI já jsem taky ráda, že je syn ochotný tam spát, spí tam tak jednou týdně, ale aspoň mám tu možnost.
dzizisketa já tam se spaním mladšího nebyla dřív jak ve čtyři a to jsem ještě musela spěchat. Teď je nejhorší kombinace mladší ve školce před barákem (ale bez oběda) a starší ve vzdálenější. Takže vezmu mladšího unaveného ze školky, rychle pro staršího, dostrkat je domů (je to do kopce a chtějí si hrát), a konečně si dát oběd. To je bohužel v pátek, kdy tam staršího nechci nechávat na spaní.
continuity já ráno nevodím, leda mladšího před barák. To je velké ulehčení.
MP Meri a brzo přijdou poznámky: a on tu bude spinkat, když jste teď doma? (Pátek po svátku) hodně personálu má dovolenou, to děti maminek, co jsou doma, nechodí...
Školka v ČR
No už se nemuzu dočkat
Viz výše, abych ráno v 6 vstavala, vypravovala dvě děti, funěla kilometr do kopce a za par hodin všechno znova ... děkuji, nemam zájem
MP Meri Tabea my asi meli nejakou super skolku (statni), tam jsem tohle nikdy nezaznamenala.Pracovala jsem full time, ale ani pak, kdyz ucitelky vedely, ze jsem doma s druhym synem, nic nenaznacovaly. Ale vsimla jsem si sama, ze spousta deti chodi domu po obede, v patek snad vsechny. Tak jsem ho teda taky brala v patek po o, ale byl to uplne marny den, od rana honicka, behala jsem s kocarem sem a tam, casto jsem se ani nestihla naobedvat, abych byla v 12.30 zas ve skolce a pak cele odpoledne jecela na syna, at vypne televizi a vymyslela ruzne pracne zpusoby, jak zabit cas s obema detma doma. Ale hodne znamych ze skolky to ma jinak, jsou to dost akcni a kreativni typy, ktere to na tech hristich bavi a nepovazuji to za trmaceni. A to to kolikrat ani nejsou matky v domacnosti, casto maji i plne uvazky, ale delaji z domu a jsou takove fakt schopne. Ja mam co delat s part timem a ani s detmi nevyrabim z kastanku!
Oni už odpoledne ven nechodí, jen v létě. A já si s knížkou na hřišti klidně posedím
i se ráda projdu, dám si kafe, kluci se projedou na kole...
Tak pro mě by to znamenalo, ze si sice čtu odpoledne (stejně nečtu, moje dítě na hřišti vyžaduje neustále s něčím asistenci), ale večer místo toho dodelavám do jedny do rána práci. Proste absolutní nesmysl.
Ja chápu, ze jsou nějaký případy, kdy to tomu rodinnýmu uspořádání vyhovuje. Ale fakt me upřímně překvapilo, ze model dvou pracujících rodičů je očividně totálně v menšině.
A to ani nemluvím o odpoledních kroužcích, jak mám jako stíhat práci + vyzvednout dítě dřív, odvést na kroužek, tam 45 minut stepovat, pak zas domu ... jako kdo za me bude to odpoledne makat je pro mě záhadou ![]()
MP Meri no, já po večerech pracuju úplně běžně, muž kolikrát počítač taky zapne, i když je celý den v kanclu. Ale i mě celkem překvapuje, že tolik rodičů má tu možnost brát dítě po obědě. Příjemně teda![]()
Ty jsi jiný druh rodiče, mě třeba to obíhání kroužků baví, i kvůli tomu neplánuju se vracet na plný úvazek. Hledám teda kroužky v docházkové vzdálenosti, v čase, který nám vyhovuje.
Gatita u nás jsem taky nikdy nezaregistrovala ani náznak, že je tam syn třeba o prázdninách nebo jsem přišla až v půl páté (to se teda stalo tak dvakrát
), i když jsem s mladším doma.
Gatita já měla pocit, že v té jedné školce, co jsem chvíli měla tu čest, dostali peníze na začátku roku (pololetí?) na počet dětí, co v tu dobu byl přihlášený. A když pak někdo přestal, tak nehledali náhradu. V naši školce se platí podle počtu hodin. Když někdo dá výpověď, hned se hledá náhrada, protože jinak město sníží platbu.
MP Meri mne to taky nedava smysl. Dny, kdy pracuju, proste akorat dojedu vecer domu a that's it. Na krouzky a na hriste chodime v dny, kdy mam volno. Praci v noci vubec nedavam a prijde mi to nesmyslne (pro me osobne). Ale jak jsem psala, mam v okoli lidi, kterym tato flexibilita vyhovuje, pro deti by se rozkrajeli a zvladaji to. Zbytek je v domacnosti a maji vsichni tri deti, tak jsou jakoby porad s nejakym na MD.
MP Meri na ty krouzky a odpoledni vyzvedavani mi vyhovuje ta 6h pracovni doba. Pracovat po vecerech a o vikendech odmitam, ale mrzi me, ze nemam polovicni, to bych si uzila vic. Ja na hriste chodim rada:)
711990 no večer a o víkendu můžeš pracovat, jen pokud pracuješ tak málo, že to můžeš brát jako odpočinek
aneb když mám za týden 10h, jsem ráda, 15 už vyžaduje naprosto ideální týden a ještě nějaké to hlídání k tomu.
MP Meri to máš smůlu na školku, u nás žádný takový tlak necítím, mockrát jsem vyzvedla Ríšu pár minut před 17. hodinou a byl tam poslední, nebo tam byli dva, a žádný komentář ani významný pohled to neprovázel. Já takhle pozdě vyzvedávám, protože mladší spí, kolikrát ho musím vzbudit, abychom to do páté vůbec stihli.
Candance Dekuju, už jsem sehnala, ona vloni měla fakt vytuněné. botas s kožíškem, fialovými tkaničkami a fialovou maluvkou....hele to když nastavíš latku takhle vysoko, tak seš pak pěkně v pytli:-DTak snad ty co přijdou budou hezké a vytunim to nějakou Minnie mouse:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí