Kliešte!
moja nočná aj denná mora! Boli sme v sobotu na záhradke a veru už sme sa nesprejovali ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva oslavencovi dodatocne vsetko naj ![]()
Tak my dnes využijeme objednanie na ORL z minulej choroby
večer mal niečo čudne v hrdle a ráno už aj kašle. Ale septembrové 3 dni v škôlke prekonal október o 2!
letfenixa
. kiezby!
letfenixa synovec nastupil prvy raz do skolky az v oktobri. bol tam 1!!! den. hned ochorel ![]()
no a u nas sa stalo nieco nevidane. syn sa po rokoch konecne tesil do skolky. rano bol obleceny a nastupeny pri dverach ako prvy
teraz mi uz nerobi sceny rano ze nejde do skolky ale v skolke ze nejde domov ![]()
eless u nas sa mladsi celkom drzi (klop klop), mal len par dni kasel a par dni nadchu (vodovu tak mohol do skolky), starsi zatial uplne fit (klopem znova). Mladsi chodi do prvej triedy, dnes tam su asi piati a tak je to od zaciatku. Nas ma asi vyhodu v tom, ze uz kopec chorob od starsieho predtym pochytal a trochu sa snad ta imunita vybudovala. Ale po jednom dni ochoriet, to uz teda fakt nastve.
Mrakoplas u nás je to letos taky lepší, ťukám. Dvě rýmy proběhly, ale celkem krátké a dní, kdy chodí je víc než těch, co jsou doma ![]()
Mrakoplas v synovej triede je 9 deti. z toho maju niektore oslabenu imunitu takze u nas sa nemoze ani so soplikom za co som velmi rada. uvidim ako sa to bude dodrziavat ale malo deti v triede zarucuje mensiu chorobnost
Evaeva tak nech im to vydrzi! Ja uz som u pediatry objednala Fluenz Tetra, trochu sa bojim, ci po covidovych casoch nepride zas silna chripkova sezona.
eless jasne, to chapem. U nas je vodova dovolena a aj sa to rozoberalo a odsuhlasilo na rodicku, nastastie tam nikto s oslabenou imunitou nie je (alebo sa neprihlasil).
no a u nas sa stalo nieco nevidane. syn sa po rokoch konecne tesil do skolky. rano bol obleceny a nastupeny pri dverach ako prvy
teraz mi uz nerobi sceny rano ze nejde do skolky ale v skolke ze nejde domov
Tak to je skvělé. ![]()
Mrakoplas mně to povolení vodové rýmy vadí. Jasně, že když smrkne jednou za hodinu, tak je to v pohodě. Ale při klasickém nachlazení je nejdřív taková ta vodová rýma, jak smrkáš pořád. A zrovna tahle fáze je nejinfekčnější.
Evaeva nasi maju vodovu nadchu aj 10 dni, to je taky priemer aj ked su uz inak davno zdravi. Predminuly rok ju mal starsi kazdy mesiac, castokrat mu okrem nej nic ine nebolo. Vtedy pocas covidu bolo zakazane s nou ist do skolky, starsi bol samozrejme doma. Videla som niektore zufale matky zo skolky co museli do prace a bola som rada, ze ja nie, to by som z kazdeho mesiaca dva tyzdne nerobila. Nie je to jednoduche.
Mrakoplas jenže to dítě pak nakonec stejně zůstane doma. Respektive je potřeba to posuzovat individuálně, myslím, že každý na svém dítěti pozná, jestli z toho nebude viróza. Akorát když se to takhle výslovně povolí, tak na to část rodičů hřeší a dítě tam pošle, i když ví, že je nemocné
prý je to běžná praxe, ráno dostane paralen, aby nemělo teplotu a tradá do školky.
Evaeva ono sa to obchadzalo aj predtym, kazde rodicko riaditelka prizvukuje, aby rodicia detom nedavali rano sprej do nosa, aby nebolo vidiet nadchu, ze oni to vacsinou aj tak prezradia.
Ale s teplotou (a rannou) do skolky, to uz je teda na palicu, ved to dieta potrebuje aj oddychovat a uz na obed tam padne.
U nas je to hlavne ta nadcha pochorobna, trvala im strasne dlho, ja si fakt neviem predstavit, ze by ma z prace nevyhodili keby som pol roka doma. Nie kazdy ma homeoffice, skratene uvazky tu nefunguju, na jednu stranu ma to tiez trocha stvalo, na druhu som tych rodicov zas chapala, ze museli rano utekat do prace a neda sa kazdemu len zavolat, ze nepride lebo dietatu tecie z nosa.
Mrakoplas jojo, to chápu. Kluci zase dlouho dokašlávají, taky je pak posílám. Já si nemyslím, že má být každé dítě s rýmou doma, ale vadí mi to plošné povolení. Učitelka pak třeba řekne, že má dítě rýmu a rodič odvětí, že je průhledná a teplotu nemá, tak co. I když třeba ona viděla, že dítě není ve své kůži. U nás zdraví hodně řeší u mladšího, to je trochu speciální zařízení, jsou tam různé děti. U staršího to tolik neřeší, ale vždycky říkají, že nemocné dítě má být doma.
Ja furt premejslim, kdy jit do krouzku a kdy ne. Treba dneska jsem jim nudli utrela tak dvakrat, trosku zakaslali rano po probuzeni a pak uz ne. Mam jit s nima mezi skupinu dvouletejch batolat nebo ne? Zatim jsem je nechala dvakrat doma, nechci, aby me tam ostatni matky ukamenovali.
Evaeva no a nasa riaditelka zas nechce deti po chorobe pustat do skolky ked este kaslu. Este sa stazovala, ze doktori im davaju peciatky, ze su zdrave a oni si pritom kaslu(zli zli doktori a rodicia). Jako ze uz nie su infekcne a kaslat po chorobe mozu aj mesiac, to jej asi nikto nevysvetlil (ja som chcela ale nedostala som sa k slovu).
Nase ucitelky sa zas nedaju, ked vidia na dietati, ze nie je ok, hned rodicom volaju a musia si pren prist, pripadne ich rano hned otocia domov.
Pediatricka a dnes aj krcna pripustili, že u syna pôjde o nejaký imunodeficit. Ale keď som už vlani chcela riešiť alergologiu, pediatricka ma odbila so slovami, že nevidí dôvod ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí