Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2022 15:13

Vari já bych šla, v takovém stavu mám děti od začátku září, mezi tím si střihly dvě rýmy (to byly samozřejmě doma). Já taky ráno smrkám už asi 14 dní. 

Mrakoplas no to je přesně ono, přitom ten kašel infekční není narozdíl od té počáteční rýmy.

letfenixa podle čeho usoudili, že má horší imunitu? Já chci kluky taky vzít na alergo-imuno.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 10. října 2022 15:23

Evaeva podľa jeho chorobnosti

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 10. října 2022 18:40

Karja jak malý máte ty panenky? Nechtějí holky obleček? Je to teda tak na těch 26,28cm. Je z Aliexpresu, ale naše na 3. pokus koupené miminko se do něj nevejde. Tak jim ho případně ráda pošlu.

A děkuju Tabea nakonec jsem koupila to Aquini miminko a je nejlepší. Předtím jsem dvě od Llorens vrátila  Nějak v těhotenství neumím nakupovat. 

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 10. října 2022 19:28

Evaeva ja mam ted prave mladsiho doma zrovna s tim kaslanim. To je snad jediny projev te jeho nemoci, zadnou teplotu ani nudle predtim nemel, ale fit jakoby taky nebyl, uz asi mesic. Do skolky celou dobu chodil, protoze nebylo proc ho nechat doma, ono se to blbe popisuje, mel jakoby plny nos, ale pritom ho plny nemel:)

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 10. října 2022 19:41

A 711990 nemáš ještě tu Nuna postýlku? Asi bychom jí nakonec případně využili

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2022 19:58

Gatita to měl starší, jak měl zvětšenou tu mandli, pořád jsem ho honila se vysmrkat a ono nebylo co. Ale teda kluci jsou zahlenění od začátku září. Měli klasickou rýmu, týden doma, ale ještě dalších 14 dní v noci chrápali, ráno zakašlali, vysmrkali se (hodně) a to bylo za celý den vše. Pak si střihli ještě jednou rýmu a teď zase smrkají jen ráno. Ale po rýmě jim kašel často vydrží fakt dlouho, nekašlou často, ale když už tak hodně

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:10

Gatita taký zahuhnany hlas bez nadchy byva priznak zväčšenej nosnej mandle 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:11

Konecne znova spustili web woolit.sk a mohla som objednať tenké merino ponožky,  syn totiž na hrubsie ponožky neobuje topánky

Offline 711990
18327 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:15

MPLee uz bohuzel:( 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:17

Gatita to ma uz druhy krat za mesiac mladsi. Niekde vzadu pocut, ze ma plny nos ale vysmrkat nejde, netecie mu nic, ani v noci nechrape, dycha nosom. Len obcas pocujem, ze tam cosi ma a potahuje. V septembri to bolo aj s riadnym tuberackym kaslom, to ostal doma, teraz ho vlastne nemam preco nechat. Snad sa to zas nejako nevyvinie. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:18

letfenixa jeej dikyja mam prave nakupny vecer detskych hrejivych veci, na ponozky som takmer zabudla.

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:19

letfenixa Evaeva mandle me nenapadla, ale jak jste to vyslovily, neco na tom mozna bude. Casto se tvari, jako by dychal pusou a vypada nastydle, i kdyz nejspis neni (ted teda zrovna trochu je, ma ten kasel). 

Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:20

MPLee Je moc hezkej, ale myslím, že to nemá smysl posílat, dej to někomu z ruky do ruky. Vidíš to Aliexpress mě na tyhle oblečky vůbec nenápadnul. A třeba budete mít holky dvě a nebo panenek deset, jen si jo nech! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2022 20:36

Gatita on měl víc příznaků. Každá rýma začala rovnou žlutě, žádná průhledná, pořád jakoby ucpaný nos, pořád viróza (ale kdo loni ne?), v noci chrápal a hůř slyšel. Po té operaci se mu hodně ulevilo, líp slyší a začal líp spát - ne víc tvrdě, to spí pořád stejně, ale stačí mu spát kratší dobu, není tolik unavený.

Offline Tabea
8196 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:47
Reakce na MPLee:

Karja jak malý máte ty panenky? Nechtějí holky obleček? Je to teda tak na těch 26,28cm. Je z Aliexpresu, ale naše na 3. pokus koupené miminko se do něj nevejde. Tak jim ho případně ráda pošlu.

A děkuju Tabea nakonec jsem koupila to Aquini miminko a je nejlepší. Předtím jsem dvě od Llorens vrátila  Nějak v těhotenství neumím nakupovat. 

​který jsi nakonec vzala? A proč se ti ty Llorens nezamlouvaly?

Dcera teď za útrapy dostala mimino baby born a říká mu baby annabelle

Offline dzizisketa
9009 příspěvků moje polička 10. října 2022 20:50

Rosťa dnes vyslovil přání dostat k Vánocům čůrající a koupající panenku miminko.

A taky ve školce dělali ovocný salát, krájení je teď jeho oblíbená aktivita i doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2022 21:02

dzizisketa jé to je super! A mají kuchyňský nůž? My měli loni ve školce vyrábění z podzimních plodů. Dělat dírky do kaštanů nebo i jablek nůžkami s kulatými hroty a jídelním nožem je fakt geniální nápad

Čůrací panenku máme po ségře, ale klukům jsem tu funkci utajila, pamatuju si totiž, že měla špatnou tu trubičku a bylo potřeba jí prošťuchovat jehlicí. A tu nemám

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 10. října 2022 21:03

Evaevadiky, uvidime, jak se to bude vyvijet. Zeptam se kdyztak doktorky, az tam zas nekdy pujdem. Syn mi nastesti neprijde nijak casteji nemocny, nez byva bezne. Ty prubehy rymicek mi prijdou trochu jine, proste tyden jakoby pofrkava, ale nic v nose nema, a pak se mu to asi nejak spusti a preklopi se to do kasle. S tim uz byva doma, jsou to vlastne prvni hmatatelne priznaky. Porad nekde potkavame deti s nudlema pres pul obliceje, to nemivame, synovi to tece asi rovnou do plic.  Ale samozrejme se nijak neleci, v klidu neni a v teple taky ne. Protrpeli jsme dalsi den na home office, syn tu beha bos a bez mikiny, porad se svleka a nekde skace. Jako vic lecebneho rezimu by mel snad i v Sokole:))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. října 2022 21:08

Gatita podle mě se ten režim přeceňuje:) Kdyby mu bylo blbě, tak se tak nechová. Ty to uděláš stejně, s rýmou vynecháš třeba bazén, ale nelehneš si, když se na to nebudeš cítit (a děti dovolí samozřejmě)

Taky může to být třeba lehčí alergie a nebo je prostě nemocný takhle. Uvidíš, co ti doktorka řekne. Normálně dýchá nosem? Nemá pořád otevřenou pusu? To je prý takový poznávací znak velké mandle.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 10. října 2022 21:10

Karja překvapivě tam je výběr docela i v těch menších panenkách a ceny 30-100 korun. Vzala jsem 4 oblečky. Tenhle teda neobleče, tak buď ho bude mít plyšová opice, nebo někoho obdarujeme

Tabea první se mi zdálo nakonec až moc maličké - 25cm. Druhé psali, že je z vinylu, ale mělo hadrové tělo. No a teda ač na první pohled se mi líbili, tak neměli mrkací oči. A malá má teď období, kdy si všímá detailů, tak jí asi víc potěší mrkací miminko. Vzala jsem asi přímo toho chlapečka z odkazu. A přihodila jsem ještě další vánoční dárky z Amazonu - hlavně hry pro dceru, tak jsem zvědavá, jak zaujmou.