Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 07:34

No a synovi som vyrabala adventny kalendar ze aby nemal kazdy den sladkosti. No tak som sa rozsupla pri nakupoch a okrem ovocnych dobrot a aktivit mu na kszdy den aj tak vyjde mala cokoladka (coko mince/peniaze)

do prveho balicka som mu dala okrem sladkeho aj list pre jeziska a nalepky. Uplne prve vianoce ktore naozaj preziva a tesi sa na ne. List je u nas historicka prvotina a bude sa archivovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:05

Syn má rýmu a hrozně špatně slyší. Tak špatné to nikdy nebylo. Mám se nějak znepokojovat? Shodou okolností má teď nárok na kontrolu sluchu, určitě s ním zajdu.

Offline Pinot Noir
29993 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:13

eless jů, taky bych archivovala

Offline Pinot Noir
29993 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:15

Mám taky dotaz - Viki má jít znovu na odběr krve tam, co mu zadělali na to slušné trauma. Naše pediatrička mu předepsala Diazepam, že taková míra stresu není pro dítě zdravá a oblbnout ho bude pro všechny cesta, jak to zvládnout. 

Pořád nevím, jestli ho použít. Máte s tím někdo zkušenost?

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:20

Evaeva já mám už dva tejdny zalehly usi a taky slysim blbě. Občas to odpraskne a s prvním smrkanim zas zalehne. Ta rýma mi už asi nikdy neskončí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:27

žluťásek on to má při každé rýmě. Ale teď je to fakt hrozný, televizi má dvakrát tak nahlas než normálně, sedí přímo před ní a stejně si stěžuje, že neslyší. Kombinace s nastydlými rodiči, co naopak mluví potichu je kouzelná My jsme na hromadě všichni, ale on měl z nás nejmírnější průběh.

Offline dzizisketa
9015 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:30

eless 

Paráda!

Offline dzizisketa
9015 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:30

Pinot Noir 

Nebylo by schůdnější jít na odběr krve někam jinam?

Online continuity
43482 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:36

Pinot Noir na Diazepam existuje i paradoxní reakce a může se to lehce otočit úplně blbě. 

Nemůžete dostat žádanku a udělat to v jiné laboratoři?

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:37

Evaeva aha, tak to je už trochu na pováženou, no. A dáváte Sinupret na tu rýmu? Přijde mi, že je to docela zázrak na ty usazený hleny. A hodně pít, ale to samozřejmě víte, když jste furt nemocný jak my

Ještě jsem četla trik s nahřátou solí, do kapesníku nebo třeba do ponožky a přikládat, že to uvolní. Ale to bych počkala, jestli to ještě někdo potvrdí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:41

žluťásek jojo, dávám. Mě ještě lépe fungují pastilky s islandským lišejníkem, ale on asi neumí cucat. Jemu hlavně ta rýma teče, to my ostatní to máme spíš na dutinách. Ale mě šlo hlavně o to, jestli nějak víc řešit ten sluch.

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:46

Evaeva pozor pozor, s islandským lisejnikem se při děti delaj lízátka! S jahodovou příchutí. Mohla bys to vydávat za extra sladkost jen za odměnu :)

Junior-Angin, primárně je to teda na bolest v krku. Nebo dr. Max má nějaký svoje na imunitu, tresnovy, jakože vitamíny + lisejnik. 

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 11:51

Prosim, kdo jste byl u detskeho psychologa v Praze, jak dlouhou jsme meli objednaci dobu? Kluk se v rizikovce moc nelibi, mame prijit zrovna v cervnu, ze se domluvime na dalsim postupu, ale rikam si, jestli ho neobjednat tak, aby mu to vyslo cca na ty treti narozeniny. 

Offline Pinot Noir
29993 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 12:00

Vari čekali jsme 2 - 3 měsíce

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 12:07

Pinot Noir To zni dobre, cekala jsem, ze to bude minimalne pul roku.

Offline Mohučanka
7368 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 12:15

Pinot Noir proč musíte na to samé odběrové místo? Snažila bych se spíš jít jinam.

Vzpomínám si, že jsem na odběry kvůli štítné žláze musela chodit na odběrové místo, které posílalo krev do určité laboratoře - ale těch míst je po Praze víc. Tak jestli jde taky o tu laborku, šlo by najít i jiné místo...??

Offline Pinot Noir
29993 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 12:27

Mohučanka tu krev bere přímo sestra na endokrinologii, není to žádná laboratoř.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 12:59

Pinot Noir mám zkušenost s "oblbnutím" dítěte před trháním zubů. Způsobná holčička předškolačka se po medikaci válela ve smíchu po podlaze a házela medvědem. Nechala se posadit do křesla a trhání proběhlo úplně v pohodě - samozřejmě jsme ji musely se sestřičkou držet tělo a hlavu, ale už neměla tendence řvát a prát se s celým světem jako při předchozím pokusu. A nic si pak nepamatovala. Určitě to zvládnete!

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 13:04

Pinot Noir diazepam pre dieťaťa hrozostrasna predstava.  Chudata vy obaja

Ja doporucim to, čo nechceš,  Bachove kvapky. Pre nás veľká pomoc.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 13:35

Evaevaa to ma ten co uz nema tu nosni mandli? 

Jinak Tonda ma zapal plic...takze ted se jen zoufale snazime vymyslet, jak vykrejt cas zbyvajici do vanoc