Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 18:23

Syn mi tu polihuje,  teplotu (ešte) nemá, u nás sa šíri škaredý kašeľ s vysokými horúčkami, ja som celý týždeň učila v rusku.  Ale Lukasko sa mi nepozdáva. Ale už bol v podstate celý mesiac zdravý,  čo je absolútne svetový rekord!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 18:33

Docitavam... tady je ale nadeleni. Vsem marodum malym i velkym preji brzke uzdraveni! 
Evaeva leky co zpusobuji odplasknuti nosni sliznice (dekongescentia) jsou, krome oplachovani sliznic slanou vodou, dost dulezite v lecbe rymy, zvlast u deti co maji takive problemy jako tvuj syn. Pravdepodobne je to tim, ze mu otekla krome nosni sliznice taky sliznice Eustachivy trubice, ktera spojuje nos se stredousni dutinou. Ta nahluchlost muze byt zpusobena jen tim otokem, ale taky v te dutine muze mit tekutinu (ta vznika podtlakem ve stredousi pri ucpanem ventilu -Eustachove trubici). Prekvapuje me (nebo ani mozna ne ) ze ti to nerekli na orl, kdyz uz miva takove problemy opakovane a je i po adenotomii. Kdyz mu indikovali tu operaci, nezminovali se o grometach (ventilacnich trubickach) do bubinku? Nektere deti mivaji tu sekretirickou otitidu chronickou a pak se jim ty tlaky prave vyrovnavaji skrz tu operacne zavedenou trubku a casto se to dela prave soucasne s odstranenim nosni mandle. Takze urcite aplikuj nejaky detsky olynth nebo nasivin, vzdy do cisteho nosu, idealne po vystrikani/ vyplachnuti konvickou slanou vodou (na oplasknuti je potreba hypertonicky roztok). Antihistaminika dle studii efekt na snizeni otoku u nealergickeho zanetu vliv nemaji. Ale ja bych ti u sveho ditete mozna i zkusila, nejaky fenistil nebo zyrtec kapky, aspon jednorazove, zda to nebude mit efekt. No a kdyz se to bude opakovat, kontaktovala bych to orl kde ho sleduji, nebo kam pujdete na screening a rekla ze u kazde rymy je ta nahluchlost a ze se to po adenotomii nezlepsilo

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:05

mnum perfektný príspevok

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:10

Dekuju vsem za politovani!!! :) je to narocny, dokonce jsem povolila a zavedla screen time - hrajeme spolu hry na Nintendo Switch. Kdyby nekdo zvazoval, jestli to stoji za to, fakt doporcuju!:) 

Offline Tabea
8211 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:13

711990 chudák Tonda i vy. Ale dobře, že se na to přišlo, bude brzy fit. Syn ho měl, když mu byly čerstvě 3 roky. Tři dny teplotu, už mu klesla, premyslela jsem, jestli vůbec jít k doktorovi. Kašel moc neměl. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:20

Tabea no presne tak to bylo u nas, mel horecky, pak teda jeste casto zvysenou teplotu, smrka, pokaslava, ale nerekla bych ze vic nez obvykle. Jen ta unava je neco co u nej neznam:D 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:31

mnum ano, o těch trubičkách uvažovali, nakonec to jen nějak propíchli a vyčistili (jestli jsem to pochopila správně). On před tou operací špatně slyšel, ale ne v takové míře jako teď. Zkusím teda nějaký ten sprej a objednám ho na kontrolu na ORL. Díky za obsáhlý příspěvek.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:32

711990 skoro bych řekla, že screentime je v takových případech jediná možnost, doma budete tak do Vánoc, ne? Ať to rychle utíká.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:47

Evaeva asi mu jen jednorazove odsali tu nahromadenou tekutinu. Tak drzim palce 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:49

Evaeva jako aso jo, ale stve me to, doted to fakt slo bez toho:) ale to spolecny hrani je bozi a dela mi to radoat, ze muzem spolu hrat moje oblibeny hry!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 19:59

711990 víš co, až se vrátí do školky a budete chodit ven, už na to nebudete mít tolik času. Nakonec skončíte u nějakého přijatelného času, už není takový prcek, aby to nepochopil. Hlavně to teď zvládněte.

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 20:07

711990 Jo, u te obrazovky bude i v klidu. Myslím si, že pochopí, že je to jen speciálně kvůli nemoci. My máme třeba jasně daný čas kdy jede televize, v době nemoci ji pustím i mimo, když jsou unavené nebo už hodně otravene, ale pak jak jsou zdravý už to vůbec nevyžaduji a úplně v pohodě najedou zase na ten klasický rezim. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 20:07

711990 Hele, na to se muž těší, až půjde s prckem něco hrát, onehdy mu říkal, že už aby dorostl, že by mu mohl farmit we wowku. Co hrajete?

A k čertům, já se na to jako malá vždycky hrozně těšila, myslím na ten styk s nadpřirozenem a bylo mi líto, že je to jen 2x do roka. Ale přijde mi logický, že by nad tím měli mít rodiče kontrolu a být u toho, hlavně u těch malých dětí, jednak jako taková ta vyšší instance, která platí i na čerta, druhak aby mohli posoudit, jestli to je teda přínos, nebo není a zasáhnou podle potřeby. Aby mi školkový dítě bez mojí přítomnosti děsil čert, to bych taky nechtěla. A krampusáky jsem si musela vygooglovat.

Offline JankaM
3118 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 20:09

letfenixa učila v rusku

Až po chvíli mi to došlo

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 20:17

Evaeva jo, doufam ze se to podari zas odbourat, no. 

Karja presne tak, jinak tady lita jak splasenej

Zinahele zacli jsme Kirbym, tam jen koukal jak hrajem a komentoval, potom jsme spolu dohrali celyho Captain Toada i s bonusama - jde to i dve dvou, ale to nam moc neslo, tak mi spis rikal, kde co najdu a tak. No a ted hrajeme Mario kart, tam je mod, kdy ta karka sama jede vpred a drzi se v ramci mantinelu a on joystickem zataci a jednim cudlikem pouziva bonusy. A zkusili jsme rozehrat Animal crossing, tam sam dokaze chodit joystickem, vybirat cudlikama nastroje a delat lopatou diry, sekat sekerou strom, chytat prutem ryby - to jsem fakt koukala:) to mu jde lip na mym mensim Switchi. Zbytek hrajem na tv. To hrani na PC nevim, jak deti brzo ovladnou mys, jestli joystick neni snazsi:D ale myslim, ze se muze muz tesit brzo! Ja mam rada hry od Nintenda, jsou hodne family friendly.

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 20:37

MPLee Díky,. Je to značka Spokey, stala teda 500, ale ta značka dělá i drahé věci, tak snad to znamená, že to umí. Recenze k tomu nikde žádné... Právě mi přijde, že musí být fakt příjemná, když je takhle lehounka. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 20:38

711990 no, ten je ale spokojenej

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 20:52

Zina Tak to jsi musela mít nějaké opravdu velmi empatické rodiče:-D. Já čerty nesnášela a třeba na Krampuslauf bych ani nesla, byla jsem jednou a nelíbilo se mi to. Smabo chce vzít děti na takovou certovskou stezku, tak uvidíme, ja myslim, že z toho nic nebude, ač by to mělo byt spíš takové milé, tak ty masky jsou prostě masky. Já teda říkám dětem, že čerti jsou převlečený lidí a neexistujou, ale ony mi furt říkají, že jo, že to teda existujou, že si zapisují hříšníky a podobný veci! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 20:59

Karja to je to jejich magické myšlení. Moje děti taky ví, že to jsou převlečení lidé, ale asi ne všichni Starší teď ze školky nosí různé věci, které mě štvou a úplně nevím, co s tím. Třeba, že Ježíšek nosí dárky jen hodným dětem a podobně. S hříšníky teda ještě nepřišel.

Já jsem se na návštěvu té trojice těšila, naši se snažili dobře vybírat. Stejně má ale ségra trošku traumátko. Dneska je tolik možností, kde se s nimi potkat, že mi přijde zbytečné je zvát domů.

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 21:04

Evaeva Jj přesně tak. No jako naši byli určitě úplně blbý, protože já se bála hodně, prostě taková krávovina říct certum básničku, i si pamatuju, že jsme šli treba večer na procházku a já se bála že nějaké ty čerty potkáme.A to já jsem byla abnormalne hodne a mirne dítě, mně jako nikdo o existenci nějakých čertů nemusel vůbec ničím strašit. Velkámala by nás s tím poslala do háje hned. Ta i na Velikonoce řekla, ,,tak tohle se mi ani nelíbí, Táňo jdeme,, a už prostě nesla vůbec ke dveřím:-D.