Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 13:29

Jdu pozdě, ale Knihobot nekriticky zboznuju. Ta slast, ze jenom pripravim krabici knih, počkám na kurýra a vykasíruju prachy ... pro mě je ta jejich provize zasloužená  A to nacenění dělají podle poptávky, tak budiž jim přáno.

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 13:29

Vari Tak to my dělaly děti ten první třictvrteroku, jako tam není útěku! Snad se ty tvoje trochu sladí, zklidní. Jako ono to přežiješ i tak, ale proč že jo,kdyz by mohl být i jednodušší režim;-) 

Offline Gatita
8666 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 14:04

Malenge no presne, je to vrozene. Ja mam jedno dite slozite, myslim, ze to bude mit s tou povahou v zivote tezke - vsechno spatne, vseho se boji, nic se mu urcite nepodari, tak to radsi ani nezkusi, spatne spi, kazdy den si pobreci tak hodinku, ma asi i nejak nevyhodne polozeny prah bolesti, protoze kazdou bolistku odtrpi jako zvire...zadny pohodar. ve skole si me pani ucitelka dost zkoumave prohlizela, prijde ji, ze syn je hodne uzkostny, podle me si mysli, ze doma skolu hrotime (vubec).

No a druhe dite - to si priserne natluce a za pet vrerin o tom nevi, neumi nic, ale vsechno si musi zkusit, je vsude jako doma, umi si jakoby udelat dobre. Nikdy moc nebrecel, ani jako miminko, spis se porad smeje... nekdy si rikam, ze to nejsou nase geny 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 14:05

A nás 6-ročný odmieta aj rozprávku Pernikova cha lupka, lebo sme prišli po "nechali deti  v lese" a už to nikdy nedocitali.  A radšej spí nalepený na mne, aby nemusel držať hliadku. 

Offline Pinot Noir
29995 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 14:07
Reakce na letfenixa:

.  A radšej spí nalepený na mne, aby nemusel držať hliadku. 

​Ten na to ovšem vyzrál, chytrý kluk!

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 14:12

Pinot Noir keď sme boli Teraz v Nitre, tak spal v strede medzi mužom a mnou, a je zvyknutý spať po mojom pravom boku, takže sa celú noc lepil na muža a ja som sa tak dobre už dávno nevyspala

Offline Tabea
8213 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 21:50

Obě děti chtějí věřit na Mikuláše, i když syn chvílemi pochybuje. A já to dneska pěkně propálila. Nechala jsem děti doma a šla nakoupit ovoce a nějaký mlsy do punčochy. Rozdělila jsem nákupy do dvou tašek a ten mikulásskej nechala na venku na chodbě za rohem. Jenže pak někdo dole zazvonil, že nám něco dá do výtahu a obě děti běžely na chodbu vyndat to a tašku našly. A hlásily, hele, Mikuláš si to už připravil tady na chodbě. Tak to vzali dovnitř a nacpali si to do punčoch sami.  Dcera pak měla trochu brouka v hlavě, jestli to tam bylo nechaný fakt pro ně....

Offline Karja
44867 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:07

Tabea No, naše děti taky věří, i když jim furt říkám, že tihle čertíci co chodí, jsou převlečení lidé, ale jsou malé.

Ovšem koupila jsem si tu Vánoční knížku, jak jí tu dávala potrefená husa.Otázky typu, je ježíšek malej nebo velkej, jak má velký ruce, a proč se narodil ve chlévě a proč ty betlémy, a proč dárky a kdo je jeho mamka...no jako otázek přibývalo, takže mi musela pomoci literatura....no potud dobrý, jako docela mi pomohla se i rozpomenout...Sambo se tomu hrozně smál, že jsem si potřebovala koupit knížku a proč jim neřeknu, že nevim, nebo že se to neví a říká mi "jojo,taky jim pak nezapomen vysvětlit jak ho ukřižovali" a já na to již znalá z toho nákupu "neboj, na to je velikonoční knížka":-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:15

Karja já na otázky o Ježíškovi říkám nevím, já totiž už od dětství odlišuju Ježíška, co nosí dárky, je plachý a neví se, jak vypadá a Ježíška z betléma

Jaká je ta knížka, líbí se holkám?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:19

Karja hele u nas mel Betlem velkej uspech, Tonda mu rika "stodola", parkuje v nem traktor a spokojil se s jednoduchou verzi: Kdyz byly prvni Vanoce, sla tady Marie s Josefem rodit do stodoly. Narodil se jezisek, dostal darky od 3 kralu a od ty doby nosi darky i nam" a hotovo

Offline Tabea
8213 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:33

Evaeva dcera přišla ze školky a říká: já vím, proč jsou Vánoce. To se narodil Jesuskind.

Já na to, no, to je Ježíšek.

ona: Cože?! Jesuskind je Ježíšek? To nosí dárky mimino?! 

Offline Tabea
8213 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:36

711990 jasný a srozumitelný.
U nás je to hrozná motanice. Ježíšek, ježeček, Christkind, teď nově i Jesuskind, Weihnachtsmann...

A ještě Nikoláš (Nikolaus s Mikulášem)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:37

Tabea

Mě to jako dítěti vůbec nedocházelo, že to je ten samý Ježíšek, co na něj koukáme v kostele v betlémě. Ten, co nosil dárky, vypadal podle mě jako stromek s lucerničkou v ruce. 

Offline Tabea
8213 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:40

Karja holky chtějí o tématu všechno vědět, aby se ve školce mohly účastnit diskuze.
Já na věci, co se neví, říkám, že se neví. 
ted se teda syn několikrát ptal, kde se vzal Putin. Jestli se někomu narodil. Jestli měl nějaký rodiče. A co na něj říká teda ta matka, co se jí narodil. 

Offline Tabea
8213 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:40

Evaeva stromek s lucerničkou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:42

Tabea no hele, muž měl takovou tu celkem klasickou představu, že Ježíšek vypadá jako ježek s dárky na bodlinách

S tím Putinem, to jsou teda těžké otázky! Kolik je vlastně synovi? 

Offline Tabea
8213 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:49

Evaeva minulý měsíc oslavil osminy. Pro nej je to téma pořád na pořadu dne. Dcera měla ve školce holčičku, v létě odjela se sestrou a maminkou zpátky domů ke Kyjevu. Pořád tu pro ni připravovala nějaké dárky, že jí je dovezené, až k nim pojedeme na návštěvu. "Tyhle penízky si schovam a dám je Varje." "A proč chceš dávat Varje peníze?" "Protože jsou hezký blejskavý."
Varja teď asi přijede kolem Vánoc navštívit rodinu, kde bydleli, tak snad to klapne a uvidí se.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:52

711990 U nás je Betlém přejmenován na "Batman". Figurky mluví takovou tou dětskou jakožeangličtinou, šermujou se mečema a oslovujou se vzájemně ninja. Jo a vévodí tomu krteček, který bydlí na střeše chlíva a odtud všemu šéfuje.

Offline Tabea
8213 příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:54

MP Meri super!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2022 23:57

Tabea to je hezké! Syna už se to v jeho věku asi hodně dotýká, ale ty otázky má fakt složité, hloubavé