Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 11:40

Mám 2 závažné otazky.

1.Keď robia gender reveal, veď ti rodičia musia vedieť, aké pohlavie čakajú,  komu by to asi tak doktor povedal, nie?

2. Teraz sú v móde/vyrábajú sa malé športové kočíky? Začali sa používať fusaky a všetky trcia von z kocikov, ale že veľký kus. To si nepamätám, že by z nášho kocika trcalo.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 11:49

letfenixa ad 1 - napisou ti to na papirek a ten das nekomu, kdo zaridi ten balonek/dort/whatever cim to chces zjistit. Fusak neposoudim:)

Offline continuity
43485 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:05

Máte ty děti všechny úžasné. 

Do statistiky, už nás byl ježiško jako jezecek. Provalilo se to, když s nima moje máma dělala zvířátka z plastelíny.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:09

Chcela by som sa spýtať, ako budete vyberať školu pre prvákov, alebo podľa čoho ste vyberali? Hlavne ma zaujíma, keď sú deti napred, alebo v niečom nadané výrazne, riešili ste to? Neviem sa nejak rozhodnúť, či im bude lepšie medzi " svojimi", alebo ta druha možnosť, v bežných triedach-  inklúzia, par deti povedzme z nepodnetneho prostredia, na ktoré sa musí čakať .. ta predstava, že budú musieť čakať na tých najpomalsich vo mne vyvoláva normálne uzkost :))  keď si predstavím ich tempo, všetko rýchle chápu, atď.,  bojím sa, že budú potom nespolupracovat, alebo priamo "zlobit", a pancelky budú na nich nastvane..  každá rada sa mi zíde :) 

Offline dzizisketa
9015 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:25

Rosťa včera, když zjistil, že v pytlíku od Mikuláše má dvě brambory:

"Super, brambory mám moc rád!"

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:33

letfenixa pohlaví doktor napíše na papírek, nebo kamarádka se bála, zme by to nevydržela a otevřela to. Tak se domluvila s doktorkou, že to po telefonu řekne její sestře. 

kočárky a fusaky nechápu, jak myslíš? Ano, většina lidí co znám má malý kočár do města/ auta. Že by fusaky trčely mi nepřijde. Nebo myslíš, že dřív nebyly fusaky vůbec a dávala se třeba jen deka? Vždyť Lukášek je ještě malý, nemyslím, že v posledních 5 letech nastala převratná fusaková revoluce? Na starém x landeru, co máme, tak je takový divný dekl- jako nánožník, ale z divné tenké látky a neformený...  já to teda hned zahodila, to už se dneska nedělá moc.. nemyslíš to?

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:35

U nás období "čepičku Binga chci" střídá "kídla čelenku nechat!"

Offline Pinot Noir
29995 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:37

letfenixa to první jsem v životě neslyšela a fusak nám že sporťáku přečníval, měli jsme nějaký univerzální Emitex, byl dost dlouhý, i na velké děti. Neměli jsme ke kočárku ten značkový poklop, protože stál zhruba tolik, co zbytek kočáru, ten by ten přečnívající fusak zpacifikoval. 

Offline Pinot Noir
29995 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:40

dzizisketa má rozum, dobrý brambory aby člověk pohledal! A ty od čerta budou určitě nejlepší!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:45

Pinot Noir já vozila buď fusak nebo nánožník ten byl teda ke kočárku v ceně, já měla takový levný kočárek se vším. Nosila jsem ho dost, když ještě na fusak nebylo. Moje děti asi v životě nespaly ve fusaku ve sporťáku, takže jestli by něco přečuhovalo, nevím.

Offline Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:53

Evaeva já zas premejslim, jestli jsem někdy dala na kocar nanoznik, malokrat asi

mne spis přijde, ze se delaj univerzální fusaky, co jdou blbě narvat do malý hluboký korby (který jsou asi čím dal menší)

Offline brrr
12381 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 12:57

olivieraa Mi třídní řekla, že to je úkol učitelky vypořádat se s tím, že se děti nudí a pak zlobí. Konrétně ona to zvládla v pohodě, ale to jsem ti asi moc nepomohla, že?

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 13:13

olivieraa Já se teda chystala zrovna napsat něco podobnýho jako brrr, dobrá učitelka (a měla by každá) to zvládne, u nás děti dostávaly práci navíc, třeba v matice i hodně dopředu. Já netuším, jaký je tvoje dítě, jestli je extrémně nadané nebo normálně chytré a taky do jaké školy ho chceš dát, jestli je tam třeba hodně znevýhodněných dětí. Pokud máš extrémně nadané dítě, můžeš s ním zajít do PPP a poradit se. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 13:17

My sme to mali takto

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 13:17

A vídam toto

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 13:21

Proste fusak pasoval do kocika, a keď bolo obzvlášť hnusne, tak som cez to zapla nanoznik,  lebo som ho rýchlo oprala a osusila,  na rozdiel od fusak.

Aha, to mi nenapadlo, že na papierik. Môj gynekológ pohlavie zásadne neprezradza,  lebo niekedy davno mal potycku s rodičmi, ktorým povedal ine ako bolo. Takže mi to prezradili na takomto sone (Ako sa to volá), kde sa zisťuje nosna kosticka. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 13:22

A teraz vidím, aká je tá pamäť milosrdna,  už som kopec tehotenskych a babatkovskych veci zabudla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2022 13:23

Potrefenáhusa mně ten nánožník na sporťák vyhovoval. Když mírně pršelo, nebyla potřeba pláštěnka, trochu zateplil, schoval ten bordel, co tam dítě natahalo:) Já jsem ve sporťáku fusak vozila u každého vlastně jen jednu sezónu, co ještě nechodili. Pak už fusak neměli, takový ten s odepínacím spodkem mám po známé pořád nevybalený. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 13:24

olivieraa ja vyberám (Aj vlani som) školu podľa učiteľky.

Mám teraz piataka, ktorý chodil na 1.stupeň do triedy pre nadané deti a vôbec nepozorujem,  že by bol nadanejsi od zbytku triedy.

Offline Potrefenáhusa
38950 příspěvků moje polička 06. prosince 2022 13:26

Evaeva naše dítě nechodilo dlouho, fusak jsme měli teplej a nanoznik už mi přišel zbytecnej (a jen nanoznik zas málo, jak jenom seděla), letos jsem ji ho chtěla dat a už je kratkej, fusak máme prodluzovaci s odepinacim spodkem, tak má teď ten a dole holy nohy v botách