žluťásek Já jsem měla Emitex běžný a pak ten naducany a nakonec jsem mimo fakt nějaký krutomrazy používala ten běžný, ono dospod se to nažene složenou dekou (což je možná ještě lepší, víc vrstev vzduchu že, nebo jak platí to pravidlo:-D). A nahoru jsem dávala u nás na Vysočině i péřovou peřinku navíc:-D. Kombinézu a fusak jsem nikdy pro ležící dítě nepoužívala.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek ten je fakt krasny!
žluťásek je to moc pekny, mne se ten minimalismus libi.
žluťásek Já jsem teda dceru dávala do normálního fusaku v kombinéze, protože jsem nikdy nevěděla, kdy začne brečet tak moc, že ji budu muset vyndat a u syna už jsem byla zvyklá, tak mě ani nenapadlo to dělat jinak :)
Tak po tom, čo sme hodinu vystrihovali papierovy betlehem, Lukasko radšej vyrobil z lega

Pinot Noir už ste boli na odberoch?
Gatita no prave, že ta pre nadané je od nás ďaleko... ale mala som z toho tam fakt dobrý pocit. Mam dcéru, ta je šikovná, ale tak jakoby normálne. Ale syn strasne dopredu počíta, má 4,5 a cca 3.triedu, sam od seba, neustále.. ale nič iné ho nezaujíma moc, a to sa práve bojím, aby nebol brany za blbeho, protoze si nič iné ako čísla moc nevšíma.. myslím, že v takej bežnej škole to može byť problém.
letfenixa no ja si práve myslím, že sa to časom tak nejak zrovna, ale ten začiatok je taký dôležitý, aby ich nedemotivovaly, nevyzdvihovali veci, v ktorých nie je dobrý atď. Aby to dieťa nemalo pocit, že je hlúpe, keď napr.blbo drží ceruzku a tak.. A pritom v inej veci je úplne inde ako ostatní, ale zabudol si 3x pravítko, tak koniec sveta.. možno sa bojím zbytocne, ale napr.za mojich čias to tak celkom bolo.
Já jak mám ty děti jarní, tak přes zimu už jezdily, resp. jezdí i na břiše a čumí ven, takže jim tu kombinézu stejně dám, a jsme v Praze, tak na péřový fusak úplně nemám využití. Jo kdyby se mi miminka narodila v prosinci ve Vrchlabí, jistě bych se k jejich potřebnosti stavěla jinak ![]()
olivieraa ja základku řeším už dlouho, ale už jsem, jak se zdá, dořešila zjištěním, že budeme rádi, pokud vezmou dceru na spádovou školu
řeším to teda proto, že dcera je společensky neobratná nebo jak to říct. Chytrá je dost, ale ne výjimečně, nejspíš bude za toho půl roku umět číst a psát, má spoustu všeobecných znalostí...ale chování v kolektivu, ještě k tomu neznámém, to je tragédie.
Přihlásíme jí na obě naše školy, které jsou v dochozí vzdálenosti, a uvidíme. U nás je strašně moc dětí, bouřlivá výstavba nových bytů plus děti z Ukrajiny.
Mohučanka na spadovou musí, nie? To ešte aj toho sa mam báť:D?
olivieraa ono je to ťažké, človek má to svoje jedno (dve, tri, ..) deti doma a vie, ako s nimi pracovať. A v škole ich je cez 20, kým ich učiteľ spozná, prejde nejaký čas. A tie chýbajúce pravitka mi vadia dosť, keď preberame geometriu ![]()
letfenixa aha, vidíš, tak to som dobre na teba smerovala:D no ja to samozrejme zo strany učiteľa chápem, na 100%, obdivujem každého jedného!! Ale tak obecne, mat také dieťa v triede, vadí to učiteľom? Lebo zatiaľ čo som tak nahodila pred učiteľkou škôlky (nechodia do tej, kde som sa pytala), alebo známou starou pani učiteľkou, tak tam skôr idú prístup, že ich to.ma rodič naučiť, byt dôsledný, atď. .. v tej triede pre nadané deti hneď vedeli, o čom hovorím, a ze akceptujú, že sú trochu iné tie deti, v nejakej oblasti majú viac, v nejakej menej... to sa mi veľmi páčilo. Ja by som tiež bola rada, keby fungoval na kľúčik, obliekal sa, počúval... ale zatiaľ to tak nie je, a beriem to tak, že toho zatiaľ.nie je schopný, a rada by som, keby bol aj tak akceptovaný taky aký je :)
olivieraa ja doufám, že musejí, ale jedna paní mi povídala, že i mezi spádovými se rozhodovalo losem. Co se stalo s těmi nevylosovanými, nevím, a možná je to celé kec. Ale ty školy nejsou nafukovací...
olivieraa vieš čo, ja som na 2.stupni, učiteľky na 1. strašne obdivujem. Mala som tu česť zastupovať v novembri vo všetkých ročníkoch 1.stupňa a čo ony s nimi dokážu spraviť, to je neuveriteľne.
Ako čo konkrétne ma vadiť? Že syn ma záujem len o čísla?
Ako sa volá to super jemné merino, čo som od nich kúpila leginy a odstrihla visačku?![]()
letfenixa ano, že ho moc nebavia iné veci, že keď ho nudí, čo sa deje vonku, tak si v hlave počíta...takže navonok samozrejme vyzerá, že ma všetko na háku (a teda asi ma, pre neho je matematika najväčšia zábava) .. ako to píšem, tak mi je stále jasnejšia odpoveď na vlastnú otázku ![]()
Mohučanka aha, tak to som nevedela... a máte inú ďaleko? My sme v malom meste, tak tu je to viacmenej jedno, všetko je do 10 minút autom, tie male deti sa aj tak asi vozia.
Crawler? Lambio?
Mohučanka Já myslím, že pokud na spádové není místo, tak musí pro dítě najít místo v jiné škole v obvodu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí