Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 22:11

Evaeva ja to asi podcenila, hned jak to bylo lepsi, uz jsem nekde litala, ono asi i fyzicky jsem se precenila - dobihat autobusy v minus osmi a pak chodit streku z konecny neni moudre. a doma je to dost desive, hrozny cirkus. A nedela ho nase ani ne trilete batole, ktere by melo narok, ale ten sedmilety, uz jsem z tech vecnych trenic dost vystavena. Po posledni scene, ktera byla jak z exorcisty, se mi po 10 dnech vratily teploty. Fakt me to mrzi, uz jsme to mezi sebou meli jeden cas pohodove. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2022 22:29

Gatita zase bude líp! Hlavně co nejvíc odpočívej, ať si neuženeš nějaké komplikace.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 23:01

Gatita To je škoda. Já jsem tuhle nereagovala na to, jak si připravil tu svačinu a tašku. Jako na prvnáka je to fakt neskutečnej výkon, já vůbec nevim, které dítě z mého okolí by to takhle si připravilo bez upozonění....Asi žádné:-D

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 23:03

ZuzuliTak jsem zkoušela ten kávovar z Lidlu dětský, na který si mi jednou dávala odkaz a je to boží! Umí to i páru:-D:-D. Tak děkuji

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 23:12

My už jsme doufám taky s chorobami skončili, po měsíci! ještě že ta starší na tom byla z nás nejlépe, mohla většinou chodit do školky. Nejhůř já, mně to trvalo fakt ten měsíc a ještě to není úplně ok, ale na 95% jo. Navíc se mi rozbilo nemluvně, místo jednoho až dvou probuzení jsme tak nějak na sedmi až desíti...

Včera na besídce byly všechny děti krom muslimských spolužáků a žádný kašel nebi rýmu jsem tam nezaznamenala, tak snad se to přehnalo...minulý týden jich chodila taková menší půlka.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 08:29

Je 17.12. a tchýně mi napsala, zda mám pro moje holky za ně dárky, že mi dá peníze. My jsme vloni takhle něco koupili, oni jim nakonec taky nějakou drobnost dali, ale letos mi nikdo nic o tom nerikal, přišlo mi to takový jako vnucovaci jim o těch dárcích z mojí strany psát,ptát se jestli něco budou mít, takovy no, nechtěla jsem to iniciovat, jak kdybych si o nějaké dárky říkala. No tak nic no, jsem z toho otrávená, zkusím ještě něco poplasit a poslat to třeba do hračkářství k sambove práci, bude nadsenej:-D

Online Myrtila
5391 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 08:33

Karja Jeste to muzes poslat k tchyni na dobirku

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 08:36

Karja to je dobrý, mě se tchýně zeptala kolikrát i 21. 

Já vždy vyndala něco z toho, co už jsem měla doma. To jinak nešlo. Další rok zas nakoupila dárky sama. 

Offline MPLee
3044 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 08:59

Karja moje babička se ptá schválně na poslední chvilku aby to už bylo i zabalený  Minule jsem jí přivezla nezabalené věci asi měsíc před vánoci a byla otrávená, že teď musí do města pro balicí papír

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 09:03

Karja jestli tě to uklidní, tak loni to u nás bylo to samý s tchánem. Tak jsme poprosili o boby a nějakou knížku s tím, že tu klidně zařídím. Tak ne, on nic shánět nebude a máme si to zařídit sami. Tak jsem těhotná po poslední kontrole před Vánoci ješte lítala po obchodech a ukořistila poslední boby (loni tou dobou byl na chvilku sníh a všude bylo vyprodáno).  Ty jsme po svátcích naaranžovali u něj pod stromeček a ještě jsem poslouchala přednášku, že jsou málo kvalitní

Letos už jsem byla připravená a jenom jsem předala krabici s dary.

A tchýně letos v listopadu telefonát ve stylu teď jsem v nákupáku a nutně potřebuji dnes koupit všechny dárky, teď a hned... všude je to stejný.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 09:29

monis tak to je hrozne. Ja sa priznam, ze po tej akcii boby by som sa na to dalsi rok vykaslala a darceky za nich uz nikdy nezhanala. 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 09:34

No jasne, to mě je jasný, že to není žádná výjimka. Máma mi taky nic neřekla, jenom když jsem požádala dědu ať mi schová velkou krabici tak řekla ,,to jsou dárky za nás,, a žádný kup nekup. Já jsem totiž asi na některé věci, zvláště ty, kde se vydávají peníze asi hrozně perfekcionalistka. Já všechno docela vybírám, chci aby to bylo pekne, aby to nebyly vyhozené peníze a tak. Takže nechápu, že si to někdo nechá na poslední chvíli nebo to nechá vyhnít. Já i pro neteře a synovce jsem se vždycky ptala předem rodičů, ne kvůli sobe, ale tak jako aby to ty děti měly pěkne, aby to bylo co mají rádi, neměly to dvakrat...no prostě jinej kmen no! 

Offline Tabea
8217 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 10:04

U nás taky stejný. Tchyně si vždycky vzpomene, že jsou Vánoce nebo narozeniny pár dní před. Pak pošle balík a já pro něj musím jet někam do horoucích pekel. Skoro nikdy se nezeptá, kdo by co potřeboval, takže se tu kupí věci, co jsou mimo. Dárky pro mě jsem začala nosit do práce kolegům pro manželky. 
Ale vždycky podekujeme, nebo natočil video dětí s dárkama, jak děkujou. 

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 10:10

Karja Ja ti rozumim, ja darky detem taky nejradsi vybiram sama a naopak, svagrovy jsem taky radsi nejdriv poslala odkaz ke schvaleni, jestli tohle mam neterince koupit. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 10:11

Tabea otec si tiez vzdy zmysli par dni pred Vianocami ale aspon sa spyta co ma kupit a zabezpeci to sam. Sambov otec nam dava s predstihom peniaze nech daco kupime (on uz by to fakt nezvladol) a my mu potom nejaky z darcekov donesieme pod stromcek.

Ale tento rok to otec zabil, v predstihu som mu pisala tipy na darceky a potom z neho vyliezlo, ze on uz ma pre deti playstation. Pre 3 a 5 rocneho . No, sambo sa potesil, bude mat Vianoce

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2022 10:13

To by mě kleplo s takovým přístupem příbuzenstva. Možná teda ne, první rok bych jim řekla, že to ani náhodou Jsem ochotná jim ty věci objednat na jejich adresu, jestli dojdou takhle na poslední chvíli, seznam mají od listopadu. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 10:52

Mrakoplas hele oni jsou rozvedení takže ty dárky řešíme s každým zvlášť. Tchán je fakt speciální povaha a jak se říká, že si člověk má vybírat svoje války, tak tady jsem se rozhodla nebojovata alespoň si vyberu něco drahého podle svého vkusu a jen pošlu účet a dál neposlouchám.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 11:57

Vlastne sem rada, ze Tondovi nikdo nechce davat darky

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 12:20

711990 U nás příbuzný nejsou u dárků pro malýho taky nijak hr, neptal se mě nikdo, tak ani nevím, jestli něco dostane. Když tak tipuju něco praktickýho, jako že mu tchyně koupí novou peřinku do postýlky, co má u ní, což mi docela vyhovuje.

Co se týká ostatních dětí a vlastně i příbuzných, tak kdyby poslal někdo odkazy s tím, co chce/ potřebuje/udělalo by mu to radost, tak pro mě by to byla ideální situace. Já vždycky teda něco vymyslím i tma, kde žádná nápověda není, ale občas se taky nejspíš úplně netrefím.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 12:36

Vari Tak to mě nevadí, že to kupuje někdo jinej, holky si hezky hrajou úplně se vším. Spíš jako že ti to někdo přehodí a ještě ne včas.