Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 13:47

continuity jo, vím, co myslíš. Já jsem (byla) připravená to vzdát, ale nerozhodovala bych se jen podle ranní scény. Ale u naší státní školky mám pochyby, že by mi zavolali, když by dítě hodinu brečelo, ani ty učitelky ráno nemají snahu pomoct (třeba to dítě nějak zabavit), když má syn těžší ráno. To je nebe a dudy oproti mladšího skupině, kde vím, že ho tam brečet nenechají. Takže u sotva tříletého dítěte bych v té státní měla obavy.

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:49

continuity já teda do školky i školy chodila ráda, přehnaně ochranářské rodiče nemám... ale i tak jsem na žádné školy v přírodě a vícedenní výlety nejezdila. Ještě jako devítiletá jsem tam brečela, že chci domů. Jo a ve školní lavici jsem taky po mámě brečela. Myslím, že někdy ve třetí třídě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 13:53

Zuzuli starší syn byl odmala samostatný, ale teď má období, že nechce slyšet ani o přespávání u babičky. Doufám, že to brzy přejde Naopak malá ségra, která byla totální mamánek (do školky až ve 4), tak od první třídy jezdí na tábor, kde původně nikoho neznala, akorát tam s ní ségra asi dva dny byla. Fakt by mně zajímalo, čím to je.

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 04. května 2023 14:10

Evaeva podle mě povahou 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 14:16

Potrefenáhusa no jo, jenže to mi právě nesedí, ségra je totální introvert, na všechno jsme jí připravovali měsíce dopředu, ložnici rodičů odpustila v pěti po půlročním přesvědčování, ale do takových akcí jako tábor se klidně pustí (po dlouhé přípravě teda). Klidně ti řekne, že se bojí, ale pojede. Syn je taky introvert, ale takový samostatný, od narození si hrál sám, v babičky spal poprvé v 18m, ale letos nezvládl ani přespávání ve školce, to jsem u něj nečekala. Nečekala jsem teda ani, že ještě v 5,5 budou rána, kdy v té školce brečí

Offline continuity
43603 příspěvků moje polička 04. května 2023 14:18

Evaeva tak u tvého synka bych to viděla, že se připravuje na příchod sourozence. To s těmi dětmi dost zamává a on už to jednou zažil. 

Offline Karja
44918 příspěvků moje polička 04. května 2023 14:21

Evaeva Dcera má ve školce asi tak milion kamarádů, vždycky někde nějaké dítě pokáme, ona ho osloví jménem, hned si s ním povídá, s rodičema, s ním si jde hrát....no a pak někdy bulí i když jdu večer na hodinu cvičit nebo bulí, že nechce jít s tatkou ven, ale být se mnou doma!!! Prostě to jsou takové emoční kombinace:-D, prostě v ten čas zrovna se mu nechce asi od mámy;-) A myslím si, že zrovna naše dcera bulí, že něco děláme proti JEJÍ momenální vůli:-D

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 04. května 2023 14:22

Evaeva podle mě je to složitější, proste osobnostní mix, kde ta introverze, extroverze není to jediný, ještě třeba touha poznávat nový věci a vliv konkrétních okolností a událostí a ještě se to ruzne v case mění....

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 04. května 2023 14:25

Sis a prave jsem v obejvaku na zemi sebrala dneska už druhy lezouci klíště, myslím, ze to očkováni proti klistovy encefalitide dneska u starší byl fakt dobrej tah

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 14:26

continuity to ne, začalo to už na podzim, to by se připravoval dřív než ten sourozenec Ale asi to bude jen nějaké období, no. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 14:31

Potrefenáhusa jako mně ta ségra hodně motivuje nebo jak to říct. Má složitou povahu, ale zvládá nakonec všechno.

Offline Tabea
8270 příspěvků moje polička 04. května 2023 14:42
Reakce na Evaeva:

MP Meri u nás to tak není, ředitelky se sejdou a děti, co se dostaly všude, vyřadí z těch školek, co si měla na 2. až 4. místě a tak dál. Takže ti dítě vezmou jen v jedné školce, i když ses hlásila na víc. Když tě nevezmou do žádné z nich, tak ti volají, že mají místo jinde. Proto to trvá tak dlouho.

​tak je to i u nás. Přes aplikaci města se podají přihlášky a označí se priorita. V aplikaci jsou všechny školky včetně soukromých. Pak si vedení školek děti rozeberou a potvrzení přijde přes aplikaci jen z jedné. To se aplikaci potvrdí. Pak se teprve papíruje jen s tou jednou školkou. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 15:05

Tabea no jako ta aplikace tady bude tak za dvacet let

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 04. května 2023 15:31

Potrefenáhusa ta situace, kdy celá třída jede kolo mlýnský a dítě se sebere a jde si po svém hrát s hračkama je pravidelně u násučitelky to neřeší a vysvětlují si to tak, že je dcera oproti kolektivu ještě hodně dětská a má velkou potřebu hraní oproti socializaci, což i odpovídá protože je srpnová. Neděsila bych se předem. 

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 04. května 2023 16:09
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva no prave, však jo

ona nemá problém se domluvit, toho se nebojim, fakt spis ze všechny děti budou dělat kolo kolo mlýnský a ona lezet někde o 10 metru dal pod stolem (příklad)

​A kde je problém? Tak tam bude ležet, myslím, že učitelky ji nutit nebudou a vsadila bych se, že těch dětí tam bude ležet víc. To je normální. Vůbec bych si z toho nedělala hlavu.

Mimochodem, ležení je ta lepší verze,tak by se třeba mohla někde věšet hlavou dolů nebo tak.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. května 2023 16:27

monis presne tak, ja jsem se ted v breznu odvazila zeptat, jak na tom Tonda se zapojovanim je a ucitelky mi s nadsenim rekly, ze UZ se ZACINA zapojovat do spolecnych aktivit a ze s nima uz taky obcas mluvitak asi v pohode, kdyz jim to od zari prijde jako dobrej pokrok! (jakoze kvuli nemocem chodi do skolky tak 10 dni v mesici, ale stejne...)

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 04. května 2023 16:30

brrr Ehm, nase prvni pololeti v krouzku vypadalo tak, ze mala delala sama kolo mlynsky a ja litala za klukem a pokousela jsem se mu zabranit v tom, aby lezl na okno, hral si s hasicakem, vypinal svetla apod. :-D. Jsem na ne v ty skolce zvedava, budou tam patrit k nejmladsim, jak jsou az v srpnu.

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 04. května 2023 16:52

Vari Však já taky píšu z vlastní, dvojnásobné zkušenosti

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2023 16:53

711990 jojo, v miniškolce mi po pár měsících řekli, že Teo už si hezky zvykl, občas se zapojí, ale nemluví s nimi Teď se zapojuje všude, ale vyrábění ho moc nebere a když ho nějaká hra nebaví, tak jde dělat něco jiného. To je teda i dané tím, že mají věkově smíšenou skupinu, takže některé ty úkoly jsou na něj moc složité.

Ale teď jsem ho chvíli pozorovala na cvičení a jako jsem nadšená Chápe ty hry, ví, kde co má.

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 05. května 2023 05:35
Reakce na brrr:

​A kde je problém? Tak tam bude ležet, myslím, že učitelky ji nutit nebudou a vsadila bych se, že těch dětí tam bude ležet víc. To je normální. Vůbec bych si z toho nedělala hlavu.

Mimochodem, ležení je ta lepší verze,tak by se třeba mohla někde věšet hlavou dolů nebo tak.

​tak je to můj brouček, kterej má poprvy opustit ochranný křídla, tak mám obavy :-) 

já mám obavy hlavně z ty lesní školky, ale tam si fakt myslím, ze ji nevezmou, protože je ještě malinka (už ji parkrat viděli, tak to můžou rozhodnout podle toho), zase jsem presvedcena, ze by ji to prostředí mohlo hodně vyhovovat a prospívat, proto ji tam taky hlásíme, jen možná trochu později 

třeba ji nevezmou nikam a bude po problému....ale taky nevim, jestli bych byla ochotna podstupovat každý rano nějakou silenou scenu, zas do práce valit nemusím a beru tu školku spis jako takovej zabavnej a socializacni klub pro ni