Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. května 2023 07:44

u nás zdá se nastávaji ve směru osamostatňováni velké pokroky. Starší dcera, o které jsem si myslela, ze se nás nepustí minimálně do maturity, za poslední měsíce zvládla přespání u obou babiček a za 2 týdny se s velkým nadšením chystá na školku v přírodě. Tam nás dokonce uprosila, že opravdu chce jít, tak to zkusíme Třeba se nam blýská na lepší časy a možná někdy udáme i tu mladší a po letech si s mužem budeme moct udělat vlastní program

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. května 2023 07:56

Zuzuli i za syna byl previs deti, pak se to protridilo a dostalo se na narozene v srpnu. Mne nakonec volali ze 2 skolek, mohla jsem si vybirat. Myslim, ze to jeste klapne.

Ten system je stupidni, jak jsou kolem toho vsichni ve stresu, tak nekdo pak da treba 8 prihlasek, zatizi to ten system. Zacina to ve 2 frontou do Sokola , pokracuje skolku, 1.tridu, stredni... 

Online brrr
12390 příspěvků moje polička 05. května 2023 07:58

Potrefenáhusa Obavy má každý, to je jasné. Ale ti broučci to nakonec zvládnou.

A čeho se bojíš v té lesní školce? Že bude nejmladší?

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:05

Tak v jedne skolce je dvacata devata pod carou, ve druhe tricata devata a ve treti ctyricata treti a to uz ji tri byly. Jako cekam telefon, ale je to teda horsi, nez jsem cekala. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2023 08:09

Zuzuli to je hustý teda! Ale budou to pokaždé víceméně stejné děti asi. Držím palce. Kolik dětí berou třeba v té první školce?

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:10

Lamicka a na skauta poradník už od 2 let

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2023 08:10

mnum to je paráda. Menší se určitě "zbavíte" dřív. Je velký rozdíl, když jde dítě k babičce samo nebo když jde s velkou ségrou. (I když u nás to teď blokuje ten starší)

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:12

Evaeva 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:12

Potrefenáhusa je to sileny mamka vzpomina, jak me nemohli dostat na klavir, tak me dali na kytaru. Ted se neda dostat skoro nikam.

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:14

brrr těch triletejch tam maj fakt málo a hlavně těch s tema starsima sourozencema. Chodime ted na akce pro neskolkovy děti a je tam třeba chlapeček, co mu byly 3 v lednu a proti K.je o svetelnej rok napřed...ale ona teď dela taky veliky pokroky týden od tydne, ty 3.narozeniny plus minus jsou asi takový fakt dost zlomový 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2023 08:15

Zuzuli aha, v té první berou hodně dětí. Tak snad to vyjde.

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:15

Lamicka prijde mi to silene i s ohledem na vedlejsi vlakno, kde se resi prijimani na stredni skoly. Proste to uz zacina takhle skolkou, pak se losuje o mista na spadovych skolach a jde to jen dal

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2023 08:17

Potrefenáhusa u kluků největší pokrok nastal fakt těsně okolo třetích narozenin a chvíli po. Fakt přerod z batolete na předškoláka. V té lesní vidím výhodu, že jí znají a můžou to posoudit i na základě jiných věcí než věku.

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:18

Evaeva zrovna v tu prvni doufam, ale beru i druhou. Na treti uz ani nepomyslim, opravdu vic jak polovinu prijatych tvori predskolaci, co jdou do tamni skoly za rok. Zrovna vcera na hristi nam jedna pani rikala, ze ona loni davala sedm prihlasek a nakonec ji v cervenci volali, ze je misto i pro rijnoveho. Kdyz nas slysela, jak se o prihlaskach do skolek bavime, tak nas chtela uklidnit. Mne je ve finale asi nejvic lito tech reditelek, ktere misto aby ten system byl nejak jednodussi, tak ted budou tydny obvolavat cista na seznamu a cekat, jak se kdo jeste bude dal rozhodovat. 

Offline letfenixa
10945 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:19

Jezis, toto ja vôbec nepoznám, do škôlky len jednej som dala prihlášku,  s tým, že viem, že bude prijatý. Aj tak viac nechodil ako chodil. Do školy som vedela, že kde ho dám, tam bude prijatý. Na výtvarnú nemusí robiť prijímačky,  lebo chodí už teraz a p.ucitelka si ho vybrala do triedy na buď.sk rok.

Držím všetkým palce!

Offline Potrefenáhusa
39026 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:20

Zuzuli a ti ředitele nemůžou tlačit na změnu? Protože u nás na Praze 9 je to prý tak, ze si to premelou mezi sebou a oznámí ti za měsíc, kam dite vzali 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2023 08:21

Zuzuli zrovna včera jsem se v návaznosti na tu diskuzi dívala na graf porodnosti. Počet narozených dětí mírně stoupal každý rok od 98, maximum bylo 2008, ale potom se to drželo víceméně na stejné úrovni, lehký pokles byl 2013 a od té doby je porodnost pořád stejná jako v roce 2009 cca. Akorát loni nastal výrazný pokles. Je dost děsivé, že na to vůbec nejsme připraveni, přitom nejpozději v roce 2003 muselo být jasné, že je to trend.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2023 08:23

Potrefenáhusa u nás je stejný systém

Zuzuli pro ředitele to musí být vážně peklo. Ještě si připočti rodiče, kteří jim volají, aby dítě trochu popostrčili.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:23

Potrefenáhusa ja jsem deti zapsala nekdy pred rokem, to mladsi nebyly jeste ani ty 2 pry jsou zde cekaci doby na uvolneni mista tak 2-3 roky

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:34

Potrefenáhusa tak snad to nejak resi, pokud jim to vadi taky.

Ja vlastne z toho mam akorat pocit blbce, kdyz me vsichni uklidnovali, ze dubnovou stoprocentne vezmou. Jak na dnech otevrenych dveri, tak pri zapisu v jedne z tech skolek. Ale mam cekat na telefon. Proste nejdriv musi system zchroupat tohle vsechno, dite mam na minimalne dvacatem devatem miste pod carou, ale mam byt v klidku, protoze je dost stara, aby se bez problemu dostala. Efektivita fakt velika. Takze system, kde za mesic oznami, kam se dite dostalo, je vlastne strasne fajn