Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:05

Potrefenáhusa tělocvična je naštěstí v rekonstrukci

Na tělocvik prý chodí do sportovní haly naproti, ale jen druhý stupeň. Já si tedy o tělocviku na prvním stupni nedělám žádné iluze, i vzhledem k tomu, že ho vedou třídní paní učitelky. Mě osobně to netrápí, ale systémově je to tragédie.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:21

Potrefenáhusa jinak teda jak jsem prolétla minulé stránky...tak z mé zkušenosti s "nestandardním" dítětem a školkou: vybrala bych školku, kde je vůle pro individuální přístup. V naší školce bylo zásadní pro to, aby se tam dceři líbilo, že jí k ničemu nenutili. Nechali jí koukat na ostatní, dokud se sama neosmělila. Klidně i vleže na zemi pod stolkem šla tam od listopadu ve dvou a půl a někdy v dubnu v květnu se začala zapojovat a taky trochu mluvit

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:21

Mohučanka Hele, jak kde. Starší dítko mělo celý nižší stupeň tělocvikáře z vyššího stupně. Mladší má některé roky třídní, některé, jako třeba letos, pana družináře (je to vystudovaný učitel).

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:23

brrr tak to máte super, jasně, jak kde. Já na dni otevřených dveří naší ZŠ mluvila s telocvikářem a ten byl úplně smutnej, když říkal, že první stupeň tělocvik učí třídní paní učitelky.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 09. května 2023 11:34

Mohučanka Já si taky nedělám iluze, jak vypadá tělocvik s paní před důchodem,ale už je tam i spoustu mladších ročníků. Třeba to nebude taková hrůza.

Offline Kokoska
35160 příspěvků moje polička 09. května 2023 14:26

brrr jsem v duchodu 5 let a nemyslim, ze by mi to zabranilo prohnat bandu deti Ucitelka teda nejsem, ale mam dost v pameti nase telocviky. My padali na hubu a telocvikar nas na hristi stihnul komandovat bez sebemensiho zapojeni vlastniho svalstva, obcas pritom dal i cigarko

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. května 2023 14:50

Tak mame taky za sebou zapis. Synovi budou tri v zari. A v jedne skolce mi rekli, ze je cas na logopedii. Syn mluvi malo, ma sva slova a tvori z nich vety. Rozumim mu casto jen ja. O tom, ze ma pliny jsem zalhala. Ale tam uz nejaky posun vidim. Jen proste treba venku na vylete nebo ve meste jeste nemam moral to vyzkouset. Cekam az se otepli. Dalsi pozadavek, aby se sam oblekl a uklidil si hracky. Mam z toho teochu pocit, ze bychom potrebovali zvlastni skolku pro pomale deti. Syn je sikovny, ale to ze nakope a prevozi zeminu, nakrmi kraliky nebo nanosi drivi nikoho nezajima. Aspon ze ted dobre ji, a obstojne se nakrmi. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. května 2023 15:01

brrr tyjo moji mame je 62, tudiz je to pani pred duchodem a jeji telocvik vypada uplne normalne. Cvici s nima, beha, dela blbiny, hraje hry...v zime chodej bruslit.

Online viktorka_od splavu
49461 příspěvků moje polička 09. května 2023 15:04

ja nepamatuju, ze by se telocvikar/ka nejak hejbali a to jsme meli nadruhym stupni zs celkem cupr mladsi soudruzku. vydavala pokyny a tim to haslo, kotrmelec nam rozhodne nepredvadela, max hodila balon na hriste

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. května 2023 15:11

Jos ja myslim, ze mozes byt v klude, nas sa vyzliect tricko naucil az teraz v zime (3,5) a ani jeden nenastupil do skolky, ze by sa vedel obut a komplet sa obliect. Hracky sa nauci upratovat tam, doma je s tym neustaly boj a ucitelky ich chvalia ako v skolke krasne upratuju! Odplienkovani boli tesne pred nastupom do skolky. Este ma casu dost, to urcite zvladne! 

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 09. května 2023 15:16

Jos Az takovou skolku pro pomaly deti najdes, dej vedet, taky je tam prihlasim :-D. Moje maji pliny, sami se rozhodne neobliknou, jidlo je nezajima vubec. Akorat teda hezky a porad mluvi.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. května 2023 15:24

Jos Vari hele ja nevim o co jim jde, jako jasne, oblikani a svlikani a tak jsem s Tondou trenovala, ale realne se vsechno potrebny naucil behem prvnich 5 dni ve skolce presne tak, jak oni potrebovali, vcetne obouvani bot. Neresila bych to vubeckdyz nastupoval, umel si svliknout triko a obliknout anebo stahnout kalhoty ke kotnikum:D tam ho naucili oblikani bundy uplne bozim zpusobem a najednou se umel obouvat. Dokonce sem v zime zjistila, ze umi zapinat i zip. Ted si umi uz i spravne obliknout trenky i tricko. Ponozky neumi asi doted, alespon doma to tvrdi:D 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. května 2023 15:29

Vari To mluveni me trapi asi nejvic. Zadne dite neni navzdy v plinach. Ale on proste mluvit nebude, opakovat nechce, vsechno resi tou svoji pantomimou a ukazovanim a kdyz neni po jeho, tak se akorat vzteka. Progres nula. Cim vic na nej tlacim, tim mensi efekt to ma. To po me tu knizku radsi hodi a jde si po svym. Asi zkusim ignorovaci techniku, ze proste o co si nerekne, to nedostane (krome jidla a piti)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 15:43

Jos tu ignorovací techniku bych nezkoušela, pro dítě to musí být šíleně frustrující, pochybuju, že nemluví, protože nechce

711990 já jsem líná matka, takže se snažím je oblékání naučit. Kalhoty, trenky i boty umí tak od 2,5, ale třeba tričko mi přišlo jako úplná utopie. T. si oblékne tričko, ponožky, kalhoty, mikinu tím přehozením přes hlavu, boty,... ale třeba svléknout tričko neumí, resp. teď se mu to jednou povedlo. Teď jsem zjistila, že ve školce se nechá obouvat, je tam nejmladší a tvrdil, že to neumí

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 09. května 2023 15:48

711990 Vsak ja to zatim neresim, u zapisu se me na nic neptali, asi jim je jasny, ze do zari casu dost a ze by jim ted stejne kazdej kecal.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. května 2023 15:59

Vari prave, me prijde ze je nesmysl chtit to vedet v kvetnu, kdyz do zari je to tolik casu, kdy se ty deti hrozne zmenej.

Jos objednej vas na logopedii, uvidis, ze nez na vas dojde rada, mluvit budeTonda zacal mluvit fskt az v tech trech, ma hrozny vady vyslovnosti, ale behem toho roku to dal dost dokupy, natrenovali jsme č a š, ale zbytek je furt bida. Za 14 dni jdem na kontrolu, sem zvedava co reknou. 

Offline letfenixa
10945 příspěvků moje polička 09. května 2023 16:07

Navyše prváci sa 15 minút prezliekajú,  10 minút nacvičujú prechod do telocvične a aby už pomaly išli naspäť, aby sa stihli prezliecť.  Ale hlavne aby na to prezliekanie mali tenisky s bielou podrazkou!

Offline Pinot Noir
30032 příspěvků moje polička 09. května 2023 16:08
Reakce na Jos:

Vari To mluveni me trapi asi nejvic. Zadne dite neni navzdy v plinach. Ale on proste mluvit nebude, opakovat nechce, vsechno resi tou svoji pantomimou a ukazovanim a kdyz neni po jeho, tak se akorat vzteka. Progres nula. Cim vic na nej tlacim, tim mensi efekt to ma. To po me tu knizku radsi hodi a jde si po svym. Asi zkusim ignorovaci techniku, ze proste o co si nerekne, to nedostane (krome jidla a piti)

​Z vlastní čerstvé a opakované zkušenosti ti můžu říct, že když dítě nechce, žádná logopedie s ním nehne. Na druhou stranu, pokud máš pocit, že řeč výrazně zaostává, nebo se nevyvíjí, tak tu logopedii klidně navštiv, jestli je to u vás s termíny jako v Praze, čeká se na první návštěvu měsíce. Takhle malé dítě bude docházet jednou za pár měsíců a až opravdu nastane čas, budete už aspoň u někoho v péči. Ale nechala bych to do toho podzimu, před třetími narozeninami vás logopedi nejspíš stejně odpálkují. 

Jinak moc nechápu, oč jim ve školce jde, z těch sotva nebo čerstvě tříletých srozumitelně mluví málokteré, matky se s nimi dorozumí, já v šatně rozuměla taky vždycky jen Ríšovi.

Offline Myrtila
5450 příspěvků moje polička 09. května 2023 16:19

Jos Kdyžtak jestli jsi na instagramu, tak tam k nemluvení má dost příspěvků logopediejinak. Některé už jsou možná trochu víc vzadu mezi těmi příspěvky. 

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 09. května 2023 16:35

Jos mne ta řeč taky trápí, ale fakt se to s blížícíma se 3.narozeninama začíná lepšit. Nase taky neopakuje, než by to zkusila, radši si vymysli slovo, teď třeba schodum zacala říkat hophophop. Na vyzvu, ať řekne, co to je, řekne rovnou, ze ne, nebo řekne, ze je to auto a ďábelskej smích. Pediatricka rikala, ze ji zkoukne na tříletý prohlidce a kdyžtak odešle, ze driv to nemá cenu...

Ale teď jsem ji třeba honila se stazenyma kalhotama po zámecký zahradě s "Čííí tady jó!!!"  - tak fakt všechno se snad casem zlepsi 

a tuhle se polila a zvladla si sama sundat triko a oblect si suchy, tak když musej, tak pak prekvapej