Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 09. května 2023 16:37

711990 To mi prave vsichni rikaji a kamaradka to tak mela taky. Meli tedy termin na 3. narozeniny cca, ale protoze dite nespolupracovalo (prekvapive), tak dali termin za pul roku a pak uz nebyl potreba. Ja mam treba vadu reci, rackuju ale mluvila jsem strasne brzo. Na zacatku patlaji snad vsichni.

Pinot Noir To si prave myslim taky, a mam to z vice stran, ze logopedi to do tri proste neresi, protoze neni poradne jak. Ale znervoznuje me to, a frustruje. Ono to neni, ze by byl zticha, ale ma sva slova a z tech sklada kratke vety. Driv byly jen jednotliva slova, ted da tu vetu v te sve klingonstine. No nejspis ho do zadne skolky stejne nevezmou...

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. května 2023 16:44

Potrefenáhusa Ano, nekdy prekvapi. Triko asi neda (svliknout jo), ale boty uz se postesti. Dneska si odsrouboval pet lahev, napil se a zase zasrouboval. To jsem celkem koukala. A nikde neukaplo. Jak se prave vsude pise, ze je mluveni spojene s jemnou motorikou, tak to u nas moc nesedi. On je dost sikovny. No kazdopadne tu rec tedy zacnu resit az kolem 3.narozenin. Asi jsem tu potrebovala slyset, ze neco nezanedbavam. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 16:46

Jos já údajně nepatlala, ale stejně mi zůstalo lehké ráčkování (i přes logo), kluci taky nepatlalají. Ale i když dítě vyslovuje ze začátku špatně, není to důvod k obávám. Synovec začal mluvit ve třech, teď je mu 4,5 a mluví hrozně. Na logo chodí, ale stejně jim říkali, že by z toho nejspíš vyrostl.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 09. května 2023 16:47

Jos mne taky přijde motorika v pohode, ale kdo ví..,ona to nechce ani zkusit 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 16:50

Potrefenáhusa to opakování bude nějaká ul, bych skoro řekla Neznám snad žádné dítě, které by to dělalo samo od sebe. Že by kluci na něco ukázali, já řekla, jak se to jmenuje a oni to zopakovali, to se děje až teď, když mluvit umí a to slovo nemají ani v pasivní zásobě. Natož aby něco opakovali na výzvu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. května 2023 16:53

Evaeva Ja zas neumela ř, ale na logopedii se to nejak zvrhlo a zacala jsem rackovat a uz mi to zustalo. Ale nikdy v zivote me to nelimitovalo, to by me az tak netrapilo ani u kluka...Navic to asi odposloucha u me. 

Offline letfenixa
10945 příspěvků moje polička 09. května 2023 17:01

Lukaska tiež až v škôlke naučili vyzliekat tričko.  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 17:03

Jos no právě to Ř nemám úplně čisté. Taky se bojím, že to budou mít ode mně, ale tohle by bylo v pohodě. Stejně jeden bude šilhat, tak tohle se ztratí 

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 09. května 2023 17:14

viktorka_od splavu no a to je třeba to, co považuju za peklo. Jako na prvnim stupni komandovat děti a snažit se je komandovat bez nějakýho příkladu, jen aby se zničili... Děkuju, to je fakt způsob, jak v dětech zabít jakoukoli lásku k pohybu. Samozřejmě hlavní roli má rodina, ale přece jenom doufám, že moje děti už nezažijů tělocvik jako jsem měla já. Určitě se to nedá paušalizovat, třeba maminka od 711990 je podle toho, co píše uplně někde jinde

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 09. května 2023 17:22

Evaeva aha, ja myslela, ze jiný děti zkousej ten zvuk proste nějak napodobit, třeba když se ukazuje v knize, říká říkanka 

Offline Kokoska
35160 příspěvků moje polička 09. května 2023 17:51

Dneska jsem mela odpoledne vetsiho vnuka a jeho segru. Budou ji 3 v srpnu, mluvi ve vetach, ale rozumim ji kazdy desaty slovo. Jeji  braska byl to samy, strasne mu pomohla skolka, za pul roku byl znat poradny pokrok.

Mala chvili spala a se skolakem jsme delali ukoly. Mel precist povidani na celo stranku a kdyz to docetl, ptala jsem se, o cem to bylo. Pry To myslis, ze si to pamatuju, kdyz to bylo tak strasne dlouhy? Ale kdyz jsem se ho zeptala na konkretni vec, tak vedel a povedel i neco navic. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 09. května 2023 17:55

Tak když tu jedou ty nemluvící děti, tak syn sice ve dvou letech ještě pořád nemluví a dcera špatně vyslovuje asi tak půlku abecedy, ale přesto mi dneska udělala radost logopedka, za prvé tím, že prohlásila, že k tomu dcera prostě musí dozrát a s drilem se to nemá přehánět a za druhé tím, že ji pochválila za nadprůměrnou slovní zásobu a že umí o věcech hezky (i když občas dost nesrozumitelně ;o) mluvit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 18:09

Potrefenáhusa některé třeba jo, ale určitě to nebude většina. Z toho, co píšeš, mi přijde, že malá se teď hodně zlepšila, ne? Ve třech letech bude mluvit tak, že ještě budeš vzpomínat

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 09. května 2023 18:15

Jos ono se to s tím oblékáním nějak vytříbí, já jsem se jednou ve školce náhodou dozvěděla, že dceru tam obléká jiná holčička byly jí nejmíň 4 roky. 

Offline Kokoska
35160 příspěvků moje polička 09. května 2023 18:15

Evaeva jojo  to si tak obcas clovek rikal, proc jsme ty deti ucili chodit a mluvit

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 18:19

Kokoska já jsem nedávno mladšímu řekla něco jako, ať už jí a mlčí, že to nevydržím. Komentoval každou jednu borůvku, co měl v misce. O každé aspoň dvě věty plus mami koukej

Offline Kokoska
35160 příspěvků moje polička 09. května 2023 18:22

Evaeva ta vynucovana spoluucast je strasna! Zvlast kdyz Hm, Jojo, No vidis... nestaci a chteji NAZOR!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2023 18:26

Kokoska on ty interakce vyžaduje dost, asi jak tu od narození měl k dispozici bráchu. (Ten už mu taky pokaždé neodpovídá )

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 09. května 2023 18:37

Kokoska  Já myslela takový ten tělocvik, kdy paní učitelka stojí a vydává pokyny. Že to mají dost často ty starší učitelky zažité, ale nechtěla jsem je vsechny hkázet do jednoho pytle. Omlouvám se mamince  711990

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 09. května 2023 18:45
Reakce na Kokoska:

Evaeva jojo  to si tak obcas clovek rikal, proc jsme ty deti ucili chodit a mluvit

​nevím, no, ona jak dela všechno fakt pozde, tak je to spis velká úleva, když konečně začne. Mluví ale teda taky ve větách, jen těch slov nepoužívá tolik a jsou to v drtivý většině zjednodušený dětský slova